Beneficiul unei singure proteze de sold..?
Buna ziua,
Mama mea are 76 de ani, 165cm, 75kg, diagnostic:coxartroza(accentuata stganga), gonartroza bilaterala pe fond de coxa varga, gonartroza stga cu genu valgum drept, discopatie vertebr.pe fond degenerativ, bloc de ramura stg., ateromatoza, dislipidemie mixta.In ultimii doi ani:dureri mari, inclusiv sold, mobilitate din ce in ce mai redusa.
Este in curs de programare pentru proteza sold stang.
Intrebarea : protezarea unui singur sold poate aduce vreun BENEFICIU(macar mobilitate!) in conditiile diagnosticului de mai sus?
Intreb deoarece nu cred ca ar rezista la mai multe interventii chirugicale.
Va multumesc foarte mult.
Mama mea are 76 de ani, 165cm, 75kg, diagnostic:coxartroza(accentuata stganga), gonartroza bilaterala pe fond de coxa varga, gonartroza stga cu genu valgum drept, discopatie vertebr.pe fond degenerativ, bloc de ramura stg., ateromatoza, dislipidemie mixta.In ultimii doi ani:dureri mari, inclusiv sold, mobilitate din ce in ce mai redusa.
Este in curs de programare pentru proteza sold stang.
Intrebarea : protezarea unui singur sold poate aduce vreun BENEFICIU(macar mobilitate!) in conditiile diagnosticului de mai sus?
Intreb deoarece nu cred ca ar rezista la mai multe interventii chirugicale.
Va multumesc foarte mult.
2 comentarii
Buna ziua!
Protezarea soldului aduce un beneficiu spectaculos, atat din punct de vedere subiectiv (reducerea durerilor), cat si prin cresterea perimetrului de mers posibil.
Problema este insa cea a diagnosticului si mai ales cea a strategiei terapeutice: de exemplu, deseori durerile de genunchi sunt urmarea coxartrozei, uneori soldul poate fi mai putin dureros decat genunchiul etc.
Un chirurg cu mare experienta in protezare va cuantifica din punct de vedere clinic (nu conteaza prea mult radiografiile) situatia actuala si va va sfatui cum sa procedati, in vederea minimizarii numarului de interventii chirurgicale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Protezarea soldului aduce un beneficiu spectaculos, atat din punct de vedere subiectiv (reducerea durerilor), cat si prin cresterea perimetrului de mers posibil.
Problema este insa cea a diagnosticului si mai ales cea a strategiei terapeutice: de exemplu, deseori durerile de genunchi sunt urmarea coxartrozei, uneori soldul poate fi mai putin dureros decat genunchiul etc.
Un chirurg cu mare experienta in protezare va cuantifica din punct de vedere clinic (nu conteaza prea mult radiografiile) situatia actuala si va va sfatui cum sa procedati, in vederea minimizarii numarului de interventii chirurgicale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Domnule doctor,
Va multumesc pentru raspuns.
Cu consideratie,
Narcisa Stavre
Va multumesc pentru raspuns.
Cu consideratie,
Narcisa Stavre
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 74care este cea mai indicata proteza de sold?
- 50Proteza totala de sold...
- 32Coxartroza. Cum as putea procura o proteza de sold cimentata?
- 5schimbarea Sertralinei cu Coaxil?
- 13operatia de protezare a soldului
- 3Cat se mai poate amana protezarea soldului?
- 5osteoarticulare pot sa fac bai in ape termale?
- 0compozitie proteza sold
- 3Dupa protezarea soldului pot sa am un mers normal?
- 9Proteza totala de sold - dureri postoperatorii
- 12Operatie protezare sold.
- 6protezarea soldului.. exista o diferenta intre picioare si il deranjeaza la mers. ce se poate face?
- 1operatie de protezare totala de sold
- 4probleme cu proteza totala de sold
- 7Inegalitate între membrele inferioare după operație la sold
- 1NACF -Proteza de sold
- 5Infecție proteză șold
- 0Anestezie pacient afectiuni neurologice (neurinom)
- 1Intrebare proteză luxație de șold congenitală, bilaterală
Mai multe informații despre: proteza de sold
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: