Neuropatie de femural
In urma intervenţiei chirurgicale( protezare de sold) am constatat ca nu mai pot face extensia genunchiului dar nici sa mai pot ridica piciorusul din poziţia de şezut. Dupa 4 luni de la intervenţia chirurgicală am făcut un EMG.rezultatul nefiind concludent.neuropatie de femural fara semne de denivrare acută.nu se poate aprecia gradul neuropatiei deoarece contracţia voluntara e insuficientă.tin sa mai precizez ca am hipotrofie cu hipoestenzie termo alergic la acest nivel. Întrebarea mea e daca consideraţi ca ma voi face bine si ce mi recomandaţi pentru a efectua pe mai departe in vederea punerii in funcţiune a acestui nerv.va multumesc din suflet.
9 comentarii
Cred ca o conlucrare intre un neurolog si un fiziokinetoterapeut este necesara in cazul dumneavoastra.
Multa sanatate.
Multa sanatate.
Buna seara.Revin cu o mare rugăminte. In urma controlului neurologic mi s a spus ca imi voi reveni numai ca acest nerv(nervul crural) nu va funcţiona in parametrii normali, el nefiind la fel de normal cum ar trebui datorită luxaţiei de sold.intrebarea mea e daca acest lucru imi va afecta mersul, adică daca nu voi putea merge perfect.
Va multumesc frumos!
Cu respect, Andreea.
Va multumesc frumos!
Cu respect, Andreea.
In momentul de fata cum este mersul dumneavoastra?
In momentul de fata merg cu carja.Cvatricepsul nu merge si automat ridic din bazin. Neurologul mi a spus ca acest nerv va funcţiona atât cat a funcţionat dinaintea operatiei numai ca eu nu stiu care era, , normalul, , deoarece aveam un dezechilibru destul de mare datorită luxaţiei de sold congenitale.din punct de vedere chirurgical totul e in regula. neurologul mi a spus ca acest nerv e afectat datorită hematomului postoperator care a fost chiar langa el. Chirurgii mi au spus ca in mod normal ar trebui sa merg perfect la fel si kinetoterapeutul numai ca neurologul contrazice acesta idee.ghinionul meu a fost si faptul ca nu am avut un EMG dinaintea operatiei.
Va multumesc din suflet!
Cu respect, Andreea.
Va multumesc din suflet!
Cu respect, Andreea.
Da.Diagnosticul este neuropatie femurala(crural) dar nu s a putut preciza gradul neuropatiei deoarece contracţia voluntara nu a fost suficientă. Ce mi a zis clar a fost faptul ca nervul nu e lezat.Am făcut 2 EMG-uri la ideterval de 2 saptamâni rezultatele fiind aceleaşi.
Daca nervul nu e lezat atunci sansele de recuperare sunt foarte bune!
Va multumesc din suflet pentru promtitudinea dumneavoastră. O seara plăcuta!
Cu placere. O zi frumoasa! dr. Macsuta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Cat timp rezista o lucrare sau proteza dentara?
- 6Neuropatie. Care ar putea fi cauza si ce tratament sa urmez?
- 10coxartroza
- 8Operatie de sold - cu proteza ceramica
- 5schimbarea Sertralinei cu Coaxil?
- 3Cat se mai poate amana protezarea soldului?
- 0aparitia calcificari intense dupa amplasarea unei proteze de sold
- 5osteoarticulare pot sa fac bai in ape termale?
- 5Proteza sold
- 3Dupa protezarea soldului pot sa am un mers normal?
- 6Cauze si solutii pentru picior mai scurt dupa operatie de sold?
- 2Recuperare post operatorie proteza de sold
- 6protezarea soldului.. exista o diferenta intre picioare si il deranjeaza la mers. ce se poate face?
- 1Informatii despre proteze
- 1operatie de protezare totala de sold
- 1arsuri in sold
- 0Neuropatie femurala post-operator
Mai multe informații despre: proteza de sold Neuropatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Neuropatia periferica
- Neuropatia optica nutritionala si toxica
- Neuropatia diabetica
- Sindromul NARP (neuropatie, ataxie si retinita pigmentara)
- Neuropatia optică ereditară Leber
- Polineuropatia
- Neuropatia optica
- Polineuropatia cronica inflamatorie demielinizanta
- Polineuropatia periferica
- Neuropatia, nevralgia și nevrita
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: