Baietelul meu are 3 ani si 7 luni nu vorbeste
Buna ziua. Am un baietel de 3 ani si 7 luni care pana acum nu rosteste cuvine mai deloc decat cateva silabe precum ma-ma, be- be, ca - ca si cam atat, dar in schimb ii cam place sa tipe cand ne striga.Merge la gradinita de aprox 5 luni dar si acolo greu cu comunicarea. Este o fiinta energica de dimineata si pana seara, se joaca cu masinutele sale, este foarte concentrat asupra lor, greu ii distragem atentia de la acestea..Cu cateva luni in urma sotia mea a luat legatura cu un logoped spunandu i aceste probleme. Raspunsul acestuia a fost ca este prea devreme pentru consultatii ci ca cel tarziu sa revenim dupa 4 ani daca copilul nu incepe sa vorbeasca..Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi si ce ar trebui sa facem imediat pentru ca baietelul nostru sa inceapa sa vorbeasca..Va multumesc!
O mica completare..Am observat de putin timp in comportamentul sau ca sunt momente cand se bucura ca vede ceva strange din pumni si are un fel de tremur...
O mica completare..Am observat de putin timp in comportamentul sau ca sunt momente cand se bucura ca vede ceva strange din pumni si are un fel de tremur...
4 comentarii
Buna ziua
Va recomand sa mergeti la o evaluare la un psiholog care experienta in evaluarea copiilor sau la un psihiatru pediatric.
Va recomand sa mergeti la o evaluare la un psiholog care experienta in evaluarea copiilor sau la un psihiatru pediatric.
Ca și colegul meu vă recomand o evaluare psihologică la un psiholog cu experiență în evaluarea copiilor și pe baza evaluării se va decide ce faceți mai departe.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gemeni cu intarziere verbala
- 3cand incep copii sa vorbeasca
- 4nu rosteste consoana R
- 10fetita de 4 ani cu intirziare in dezvoltarea vorbiri si in dezvoltarea limbajului
- 31 an si 8 luni si nu isi da drumul la vorba
- 15Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- 1Despre mers si vorbit la bebelus
- 3Autism ????
- 23Autism sau intarziere de vorbire la un copil de 2 ani?
- 1Fetita mea de 3 ani nu vorbeste bine
- 0Intazaiere de limbaj
Mai multe informații despre: Dezvoltarea limbajului la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: