Atacurile de panica si anxietatea - probleme de care poti scapa !!!

29-11-2022
Relax
Nu este medic/terapeut
Relax
Salut,
Am intrat acum ceva vreme pe acest forum si am citit cateva mesaje “de ajutor” referitor la atacurile de panica si/sau stari anxioase si acum m-am hotarat sa scriu cateva randuri:
In primul rand, nu sunt medic, dar pot impartasi pe scurt din experienta mea in acest sens si cum am reusit sa imi reiau viata.
Da, am trait pe pielea mea senzatiile tari date de AP si AX. Apropo, in primul rand trebuie sa eliminati o problema medicala reala. Daca totul este ok, nu mai insistati sa va cautati probleme, nu aveti decat in mintea voastra. Nu, nu sunteti nebuni, cel putin nu datorita acestor simptome. Eram incordat, experimentam toate senzatiile nasoale posibile, dureri in piept, surescitat, dureri de mușchi, nu ma puteam si imi era frica sa ma relaxez, dureri in ceafa, ameteli, senzatia de lesin ( asa era maxima, dar cum mi-a spus psihologul… cum sa lesini cand tu ai puls 90 ? Ai lesinat vreodata sa stii senzatia dinaintea lesinului ? ) si cea mai nasoala, teama de moarte. Apoi gandurile ca am ceva boli pe care medicii nu le pot descoperi, sunt 100% bolnav, am cele mai negre boli posibile… un calvar, ce mai. Nu eram bun de nimic. Am cautat in stanga si-n dreapta, si cu cat citeam mai multe prostii ( doamne, am citit chiar si comentarii de la persoane care deja, cred, aveau nevoie de psihiatru ( asa ca nu mai luati de bun tot ce cititi - nu stiti cine se afla si de ce boli sufera persoana care scrie acel “sfat” - persoane care “prescriau” combinatii de medicamente anxiolitice care lor le-au facut bine lor sau altor interlocutori. ) cu atat aveam mai multe stari aiure - preluam inconstient starile descrise de altii
2 comentarii
0
29-11-2022, ora 00:36
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Si acum esti bine? Ai scapat de tot de ele?
0
29-11-2022, ora 06:48
360
Nu este medic/terapeut
360
fara subiect si predicat... "ap si ax"... ok... am inteles totul :/

"trebuie eliminata problema medicala"... mk... anxietatea fiind ce ? problema nemedicala ?

"daca totul este ok nu mai continuati sa va cautati probleme". da... adica tu aveati stari de panica sau cel putin anxietate generalizata, insa erai ok. bine...

"Am cautat in stanga si-n dreapta, si cu cat citeam mai multe prostii "... mai exact, ce prostii si cine scria acele prostii ?

" nu stiti cine se afla si de ce boli sufera persoana care scrie acel “sfat” - persoane care “prescriau” combinatii de medicamente anxiolitice care lor le-au facut bine lor sau altor interlocutori."... adica persoanele ti-au spus ce le-a facut lor bine (ce medicmente), iar ei sunt neseriosi ca au facut acest lucru... persoane in spatele mesajelor care au o experienta cat de cat cu anumite boli. persoane care si-au rupt din timpul lor ca sa incerce sa te ajute sa nu te ratacesti pe drumul pe care l-ai luat. dar e mai simplu sa arunci cu noroi, in loc sa apreciezi ca ti-au oferit informatii. ca tu esti ipohondru si nu tii sa iti evaluezi starea de anxietate in comparatie cu starile altor persoane de pe forum (sau de unde ti-ai luat tu informatiile), e problema ta.

"persoane care “prescriau” combinatii de medicamente anxiolitice" - ma indoesc ca ti-a prescris cineva pe vreun forum din lumea asta medicamente, dar daca tu zici...

"persoane care deja, cred, aveau nevoie de psihiatru " - ai intalnit persoane non-doctori, care cunsoc anumite medicamente psihiatrice, iti povestesc despre experrienta lor cu anumite medicamente, si care nu au consultat un psihiatru ? sau incerci sa induci o alta idee ? urat...

SA FII SANATOS SI SA NU TE MAI PRINDEM PE AICI VREODATA... nu de alta dar n-as vrea sa te stiu bolnav... mk... sau oi fi vrut sa zic altceva, dar imi scapa... am un lapsus.. nu-mi gasesc cuvintele...mk
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Moduri de a reduce anxietatea fără tratament medicamentos
  • A fost identificat un supliment natural care calmează anxietatea
  • Metode ușoare de a învinge anxietatea
  • Un dispozitiv de tipul unei perne ar putea reduce anxietatea studenților de dinaintea unui examen
  • Un medicament folosit în tratamentul alcoolismului cronic, eficient împotriva anxietății
  • Suplimentele de vitamina B6 ar putea reduce depresia și anxietatea
  • Bacteriile din iaurt ar putea ajuta la ameliorarea depresiei și anxietății
  •