Atac de panica sau este altceva?

10-11-2012
rodi.m
Nu este medic/terapeut
rodi.m
Am 38 de ani si de doua saptamani starea mea generala s-a agravat. De 2 ani iau tranxene, fevarin si betaserc (am fost diagnosticata si cu sindrom vestibular acum 2 ani). Tranxene nu se mai gaseste si medicul mi-a recomandat sa-l inlocuiesc cu anxiar, acum o luna si ceva. De cand am facut aceasta trecere ma simt epuizata total. Tremur, dureri in piept, pierderea echilibrului, ameteli, presiune puternica la nivelul capului, frisoane, incordare, teama... nu stiu ce sa ma mai fac. Unele din aceste simptome le aveam si inainte dar la o intensitate scazuta si mai rar. Acum s-au amplificat foarte mult. Ma sperii de ce mi se intampla. Saptamana trecuta medicul psihiatru mi-a redus anxiarul si de 3 zile l-am stopat si nicio schimbare in bine.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat / recomandare?
1 comentarii
0
14-11-2012, ora 02:44
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, este posibil ca medicaţia să vă fi amplificat uşor reactivitatea emoţională, sau să trăiţi o stare de îngrijorare datorită schimbărilor ce au apărut în organism, iar din acest motiv trăiţi simptomele unui atac de panică. Putem vorbi despre un atac dacă simptomele pe care le-aţi descris mai sus apar simultan cu o teamă intensă de moarte.
Dacă medicaţia este exclusiv pentru anxietate atunci vă sugerez să vă prezentaţi la un psiholog clinician specializat în terapie cognitivă şi comportamentală. Medicaţia după cum vedeţi crează uneori dificultăţi şi mai ales dependenţă.
Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: