As putea sa aflu si eu ce boala am?
De cateva luni (mai exact 6, timp in care am racit de aproximativ 6 ori) am niste pustule in gat si amigdala dreapta marita. Ideea e ca in prezent am o jena deranjanta in gat pe partea dreapta ca si cum fie am gatul uscat sau cand beau apa simt ca o sputa/obiect strain in gat gat pe partea dreapta, in drept cu marul lui Adam. Mentionez ca aceasta senzatie dureaza de aproximativ o saptamana. Am consultat un medic ORL si mi-a dat sa fac exudat si analize medicale (hemograma, VSH, fibrinogen, ASLO si PCR). Ieri am primit rezultatele analizelor de sange:
- VSH marit 38 - intervalul era 0-20,
- Fibrinogen marit 486 - intervalul era 180-450
- Volumul de trombocite cred ca ii zice MPV usor marit la 10.1, intervalul era 6.0 - 9.5
Celelalte analize mi-au iesit ok, leucocite, ASLO, PCR, etc.
Rezultatul la exudat nu il am inca insa ma ingrijoreaza teribil marirea acestui VSH si fibrinogen intrucat mi-am mai luat analize si acum o luna jumate si tot marite erau, respectiv VSH era 29 si Fibrinogen 428 (intervalul era pana la 420 maxim).
Doctorul ORL mi-a zis ca gatul arata ok, dar eu simt acea jena, am tuse seara cu precadere dar si dimineata si mai am si o durere minora in spate care corespunde in piept dar dimineata pt putin timp.
Ce poate fi? Amigdalita cronica, reflux?Mie mi-e teama de o tumoare.Am doar 27 de ani.
Mentionez si ca sotul meu a facut acum cateva luni exudat si a fost depistat cu helicobacter pylori, iar eu am si doua carii la doua masele care trebuiesc scoase cel mai probabil...Cariile erau si acum o luna jumate cand am facut primele analize, cand VSH era doar 29..
Astept si alta parere avizata.Multumesc!
- VSH marit 38 - intervalul era 0-20,
- Fibrinogen marit 486 - intervalul era 180-450
- Volumul de trombocite cred ca ii zice MPV usor marit la 10.1, intervalul era 6.0 - 9.5
Celelalte analize mi-au iesit ok, leucocite, ASLO, PCR, etc.
Rezultatul la exudat nu il am inca insa ma ingrijoreaza teribil marirea acestui VSH si fibrinogen intrucat mi-am mai luat analize si acum o luna jumate si tot marite erau, respectiv VSH era 29 si Fibrinogen 428 (intervalul era pana la 420 maxim).
Doctorul ORL mi-a zis ca gatul arata ok, dar eu simt acea jena, am tuse seara cu precadere dar si dimineata si mai am si o durere minora in spate care corespunde in piept dar dimineata pt putin timp.
Ce poate fi? Amigdalita cronica, reflux?Mie mi-e teama de o tumoare.Am doar 27 de ani.
Mentionez si ca sotul meu a facut acum cateva luni exudat si a fost depistat cu helicobacter pylori, iar eu am si doua carii la doua masele care trebuiesc scoase cel mai probabil...Cariile erau si acum o luna jumate cand am facut primele analize, cand VSH era doar 29..
Astept si alta parere avizata.Multumesc!
2 comentarii
cred ca le ai pe ambele...fiindca sunt dependente una de alta
1 o gastrita cu hiperaciditate si un reflux gastro-esofagian cel putin in somn
2 care duce la iritatii pe pfaringe si intretine o amigdalita cronica cu cazeum
PS sa scris mult despre asta pe forum, si despre alimentatie si despre tratament local
1 o gastrita cu hiperaciditate si un reflux gastro-esofagian cel putin in somn
2 care duce la iritatii pe pfaringe si intretine o amigdalita cronica cu cazeum
PS sa scris mult despre asta pe forum, si despre alimentatie si despre tratament local
Ideea este ca nu am arsuri, nu inteleg de unde acest reflux.VSH si fibrinogenul sunt asa marite de la o posibila gastrita de care spuneti dvs? Eu tusesc si simt acea jena in gat plus iritatiile din gat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3problema in gat.. scuip flegma tot timpul
- 5corp strain blocat in gat
- 1Jena in gat persistenta
- 3Senzatie pe gat
- 0Problema la gat
- 0Băşici în gât
- 1Infectie ?
- 1Durere in gat la pipaire si la inghitire asociata cu iritatie
- 5Jena faringiana / Bubite pe amigdala
- 3Durere gât
- 1Cancer la gat