As putea sa aflu si eu ce boala am?

12-04-2017
alias88
Nu este medic/terapeut
alias88
De cateva luni (mai exact 6, timp in care am racit de aproximativ 6 ori) am niste pustule in gat si amigdala dreapta marita. Ideea e ca in prezent am o jena deranjanta in gat pe partea dreapta ca si cum fie am gatul uscat sau cand beau apa simt ca o sputa/obiect strain in gat gat pe partea dreapta, in drept cu marul lui Adam. Mentionez ca aceasta senzatie dureaza de aproximativ o saptamana. Am consultat un medic ORL si mi-a dat sa fac exudat si analize medicale (hemograma, VSH, fibrinogen, ASLO si PCR). Ieri am primit rezultatele analizelor de sange:
- VSH marit 38 - intervalul era 0-20,
- Fibrinogen marit 486 - intervalul era 180-450
- Volumul de trombocite cred ca ii zice MPV usor marit la 10.1, intervalul era 6.0 - 9.5
Celelalte analize mi-au iesit ok, leucocite, ASLO, PCR, etc.
Rezultatul la exudat nu il am inca insa ma ingrijoreaza teribil marirea acestui VSH si fibrinogen intrucat mi-am mai luat analize si acum o luna jumate si tot marite erau, respectiv VSH era 29 si Fibrinogen 428 (intervalul era pana la 420 maxim).
Doctorul ORL mi-a zis ca gatul arata ok, dar eu simt acea jena, am tuse seara cu precadere dar si dimineata si mai am si o durere minora in spate care corespunde in piept dar dimineata pt putin timp.
Ce poate fi? Amigdalita cronica, reflux?Mie mi-e teama de o tumoare.Am doar 27 de ani.
Mentionez si ca sotul meu a facut acum cateva luni exudat si a fost depistat cu helicobacter pylori, iar eu am si doua carii la doua masele care trebuiesc scoase cel mai probabil...Cariile erau si acum o luna jumate cand am facut primele analize, cand VSH era doar 29..
Astept si alta parere avizata.Multumesc!
2 comentarii
0
12-04-2017, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca le ai pe ambele...fiindca sunt dependente una de alta
1 o gastrita cu hiperaciditate si un reflux gastro-esofagian cel putin in somn
2 care duce la iritatii pe pfaringe si intretine o amigdalita cronica cu cazeum

PS sa scris mult despre asta pe forum, si despre alimentatie si despre tratament local
0
13-04-2017, ora 10:19
alias88
Nu este medic/terapeut
alias88
Ideea este ca nu am arsuri, nu inteleg de unde acest reflux.VSH si fibrinogenul sunt asa marite de la o posibila gastrita de care spuneti dvs? Eu tusesc si simt acea jena in gat plus iritatiile din gat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •