Arsuri si dureri in piept, dureri in spate

01-01-2024
Stefan_Tiberiu
Nu este medic/terapeut
Stefan_Tiberiu
De aproape doua luni de zile, cand ma deplasez apar dureri si arsuri in piept, senzatii pe care le resimt si in spate. Am fost diagnosticat in urma cu 4 ani cu o gastrita pe care am tinut-o sub control prin alimentatie echilibrata dar si medicamente atunci cand refluxul gastro era deranjant. Am eliminat probleme cardiace după un control de specialitate, ecografie plus ekg. De asemenea am efectuat si o ecografie abdominala pentru a a se constata daca problema este de la fiere. Raspunsul a fost negativ. Adaug ca aceste senzatii apar mai intens după ce mananc. Daca exista cineva care s-a confruntat cu o astfel de problema si cum a rezzolvat-o? Multumesc.
5 comentarii
0
01-01-2024, ora 23:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Ati incercat sa reluati tratamentul pentru reflux?
Poate fi o gastrita...
Si regim!
0
02-01-2024, ora 12:17
Stefan_Tiberiu
Nu este medic/terapeut
Stefan_Tiberiu
Urmez un tratament cu Nexium 40mg, Motilium și Gaviscon la nevoie. Când durerile sunt de intensitate mare iau un algocalmin fiole si nospa. Regim alimentar strict fără prajeli, carne grasă, condimente, dulciuri. Și totuși starea persista...
0
02-01-2024, ora 21:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentul se face minim 2 luni zilnic, nu doar la nevoie.
Daca nu va reveniti nici asa, incercati o endoscopie...
0
03-01-2024, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati regimul si fara fructe si legume crude. Totul fiert.
0
12-01-2024, ora 00:43
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua.

Așa este, regimul fără fructe crude ar putea să ajute.
Arată a patologie gastrică - boală de reflux, gastrită sau ulcer.

Ecografia este OK pentru colecist, dar nu vede bine stomacul. Ar trebui consult de gastro și, eventual, gastroscopie (deși probabil ați făcut deja o gastroscopie acum 4 ani). Dacă se găsește microbul care face gastrită (Helicobacter) trebuie antibiotice pentru eradicare.

Pentru boala de reflux, medicamentele antiacidele trebuie luate zilnic, de multe ori trebuie pe termen lung.

Oricum, cel mai sigur este vă vadă un gastroenterolog, Este posibil ca boala de reflux să se fi agravat, din diferite motive (stres, cafea, creștere în greutate etc.). Este posibil să fie reapărut gastrita sau ulcerul. Există tratamente eficiente, vorbiți cu medicul.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •