Arsuri si dureri in piept, dureri in spate
De aproape doua luni de zile, cand ma deplasez apar dureri si arsuri in piept, senzatii pe care le resimt si in spate. Am fost diagnosticat in urma cu 4 ani cu o gastrita pe care am tinut-o sub control prin alimentatie echilibrata dar si medicamente atunci cand refluxul gastro era deranjant. Am eliminat probleme cardiace după un control de specialitate, ecografie plus ekg. De asemenea am efectuat si o ecografie abdominala pentru a a se constata daca problema este de la fiere. Raspunsul a fost negativ. Adaug ca aceste senzatii apar mai intens după ce mananc. Daca exista cineva care s-a confruntat cu o astfel de problema si cum a rezzolvat-o? Multumesc.
5 comentarii
Buna seara.
Ati incercat sa reluati tratamentul pentru reflux?
Poate fi o gastrita...
Si regim!
Ati incercat sa reluati tratamentul pentru reflux?
Poate fi o gastrita...
Si regim!
Urmez un tratament cu Nexium 40mg, Motilium și Gaviscon la nevoie. Când durerile sunt de intensitate mare iau un algocalmin fiole si nospa. Regim alimentar strict fără prajeli, carne grasă, condimente, dulciuri. Și totuși starea persista...
Tratamentul se face minim 2 luni zilnic, nu doar la nevoie.
Daca nu va reveniti nici asa, incercati o endoscopie...
Daca nu va reveniti nici asa, incercati o endoscopie...
Incercati regimul si fara fructe si legume crude. Totul fiert.
Bună ziua.
Așa este, regimul fără fructe crude ar putea să ajute.
Arată a patologie gastrică - boală de reflux, gastrită sau ulcer.
Ecografia este OK pentru colecist, dar nu vede bine stomacul. Ar trebui consult de gastro și, eventual, gastroscopie (deși probabil ați făcut deja o gastroscopie acum 4 ani). Dacă se găsește microbul care face gastrită (Helicobacter) trebuie antibiotice pentru eradicare.
Pentru boala de reflux, medicamentele antiacidele trebuie luate zilnic, de multe ori trebuie pe termen lung.
Oricum, cel mai sigur este vă vadă un gastroenterolog, Este posibil ca boala de reflux să se fi agravat, din diferite motive (stres, cafea, creștere în greutate etc.). Este posibil să fie reapărut gastrita sau ulcerul. Există tratamente eficiente, vorbiți cu medicul.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Așa este, regimul fără fructe crude ar putea să ajute.
Arată a patologie gastrică - boală de reflux, gastrită sau ulcer.
Ecografia este OK pentru colecist, dar nu vede bine stomacul. Ar trebui consult de gastro și, eventual, gastroscopie (deși probabil ați făcut deja o gastroscopie acum 4 ani). Dacă se găsește microbul care face gastrită (Helicobacter) trebuie antibiotice pentru eradicare.
Pentru boala de reflux, medicamentele antiacidele trebuie luate zilnic, de multe ori trebuie pe termen lung.
Oricum, cel mai sigur este vă vadă un gastroenterolog, Este posibil ca boala de reflux să se fi agravat, din diferite motive (stres, cafea, creștere în greutate etc.). Este posibil să fie reapărut gastrita sau ulcerul. Există tratamente eficiente, vorbiți cu medicul.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3de 3 sapt.am niste arsuri in piept, senzatie de nod in gat
- 2Dureri in piept
- 1Dureri in capul pieptului
- 3Dureri in zona sterno-claviculara
- 1Dureri in piept, multe teste si analize, nimic gasit deocamdata
- 0Dureri piept
- 2Durere puternica in piept
- 1Durere in zona sternului
- 3Probleme cu inima
- 4Durere în piept
- 1Durere in piept, senzația de sufocare(ceva în gat) +urticarie