Beau apa foarte multa, in jur de 4-5 litri pe zi
Buna ziua
De cativa ani incerc sa imi mentin o greutate cat de cat normala, cu tot felul de diete, regimuri si sporrt
Pna in prezent cea mai recomandata pentr inaltimea mea de 1.64 si 60 kg a fost sa imi schimb alimentatia si sa consum foarte multa apa
In ultimele 2 luni am reusit sa slabesc in jur de 7 kg doar controland ceea ce mananc si beau, fara sport, pt ca nu reusesc
am on intrebare
as vrea sa stiu daca este grava aceasta chestie...
va multumesc
De cativa ani incerc sa imi mentin o greutate cat de cat normala, cu tot felul de diete, regimuri si sporrt
Pna in prezent cea mai recomandata pentr inaltimea mea de 1.64 si 60 kg a fost sa imi schimb alimentatia si sa consum foarte multa apa
In ultimele 2 luni am reusit sa slabesc in jur de 7 kg doar controland ceea ce mananc si beau, fara sport, pt ca nu reusesc
am on intrebare
as vrea sa stiu daca este grava aceasta chestie...
va multumesc
3 comentarii
draga aurelia, si eu m-am confruntat cu consumul mult de apa, beam cate 5 littri pe zi.
Am fost internata la endocrinologie ca suspecta de diabet insipid, adica probleme la hipofiza, la secretia de aldosteron, care raspunde de retentia de sare si apa.
Mai pe scurt, mi s-a recomandatsa nu mai beau mai mult de 3 litri de lichid pentru c aaltfel ma pot intoxica cu apa.
la mine s-a dovedit ca beam multa apa de la tratamentul cu antipsihotice.
Mergi la medicul de familie care iti poate da o trimitre la endocrinologie si se fac niste teste la spital de diabet insipid.
Acestea sunt :recoltari de sange, se masoara intr-o zi cat lichid ai baut si cat ai urinat, apoi in ultima zi se sta nemancat si nebaut sub supraveghere medicala si se urineaza din ora in ora si te cantaresti tot din ora in ora.
La sfarsi se administreaza picaturi de desmopresina si se vede cum reactionezi, paoi se trge o concluzie, la mine a fost ca nu am diabet insipid.IIn caz ca ai avea diabet insipid, exista tratamente, dar trebuie sa mergi la medic, ca te va lamuri mai bine.
Sper ca nu te-am speriat. numai bine.
Am fost internata la endocrinologie ca suspecta de diabet insipid, adica probleme la hipofiza, la secretia de aldosteron, care raspunde de retentia de sare si apa.
Mai pe scurt, mi s-a recomandatsa nu mai beau mai mult de 3 litri de lichid pentru c aaltfel ma pot intoxica cu apa.
la mine s-a dovedit ca beam multa apa de la tratamentul cu antipsihotice.
Mergi la medicul de familie care iti poate da o trimitre la endocrinologie si se fac niste teste la spital de diabet insipid.
Acestea sunt :recoltari de sange, se masoara intr-o zi cat lichid ai baut si cat ai urinat, apoi in ultima zi se sta nemancat si nebaut sub supraveghere medicala si se urineaza din ora in ora si te cantaresti tot din ora in ora.
La sfarsi se administreaza picaturi de desmopresina si se vede cum reactionezi, paoi se trge o concluzie, la mine a fost ca nu am diabet insipid.IIn caz ca ai avea diabet insipid, exista tratamente, dar trebuie sa mergi la medic, ca te va lamuri mai bine.
Sper ca nu te-am speriat. numai bine.
eu nu beau apa pt ca as simti nevoie...o beau pt a nu manca foarte mult...in zilele cand este cald beau apa mult...in rest ma rezum cam la 3-4.
aceiasi recomandare am primit-o si de la un medic...sa merg sa imi fac pt inceput o glicemie...si sincer a iesit foarte buna
inca nu am reusit sa ajung sa imi fac niste analize mai amanuntite...
eram curioasa sa nu patesc ceva foarte grav daca beau asa multa apa
multumesc frumos pt raspuns
aceiasi recomandare am primit-o si de la un medic...sa merg sa imi fac pt inceput o glicemie...si sincer a iesit foarte buna
inca nu am reusit sa ajung sa imi fac niste analize mai amanuntite...
eram curioasa sa nu patesc ceva foarte grav daca beau asa multa apa
multumesc frumos pt raspuns
Diabetul insipid nu are legatura cu glicemia! Diabetul insipid are legatura cu alti hormoni din corp si nu glicemia este cea care ajuta in punerea diagnosticului. sincer nu stiu ce efect poate avea aceasta dieta cu apa. dar trebuie sa primesti nutrienti fara excese, ca sa nu faci alte deficite: anemii si altele
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti
- 2SOS vreau sa slabesc