Anxietate si scleroza multipla | Forumul Medical ROmedic

Anxietate si scleroza multipla

42 comentarii 1 2
0
16-03-2011, ora 17:30
valeriabarbaros
Nu este medic/terapeut
valeriabarbaros
buna tuturor. crizele mele au inceput in 2004, in spania. cred ca multi ce santem afara, ne imbolnavim de ansietate. cred ca e boala grijii de maine, a grijii de familie si-a strainatatii. mi-au dat alprazolan sdilorazepam. am facut tratament 1luna si 2 ani nu am avut nimic. dar au revenit crizele, la intervale de 6 luni o criza. cand simt ca mi se face rau iau o pastila- le am in permanenta cu mine, si criza imi trece. acum sant in tara, si am facut in 3luni, 4 crize. luna viitoare ma intorc in spania, si sper sa se rareasca. pe linga viata de-aici, cea din spania, e super. si-apoi medicii si atentia cu, care te trateaza, e incomparabil. am scris in ideea de-a va spune de-acest tratament. e foarte bun, puteti sa intrebati si eventual, va tratati. multa sanatate, tuturor
0
11-01-2012, ora 21:41
Daniel1985
Nu este medic/terapeut
Daniel1985
e prima oara cand aleg sa vorbesc despre asta pe un forum desi am atacuri de panica de minima intensitate si anxietate cronica de cca 5 ani. Am hotarat sa accept ca am aceste simptome si sa nu ma mai ascund fata de persoanele apropiate si am inceput sa fac si terapie cu un psihoterapeut. M-am simtit mai bine in sensul ca am eliminat o parte din gandurile disfunctionale pe care le deprinsesem in ultimii ani dar am ajuns la un pas foarte greu...sa renunt definitv la ele. Mi-am format un mecanism de ascundere in spatele acestor atacuri de panica si in spatele anxietatii incat orice fac rau in viata orice decizie pe care nu pot sa o iau orice lucru rau la care ma gandesc e de vina atacul de panica. Am impins in el toate lucrurile negative din viata mea si m-am scuzat de fiecare data cu el. Am reusit sa elimin multe dar momentan ma lupt sa elimin sentimentul ca mi-e rau constant ca nu pot face ceva ca nu ma simt in stare... nu resusesc sa elimin partea cu gandirea negativa, pesimista si nu reusesc sa am deplina incredere in mine. Am inteles ce am, am constientizat ce am, am acceptat ce am dar nu simt ca il pot elimina complet sau nu am incredere ca il pot elimina complet. Mi-a explicat psihoterapeuta ca asta e partea cea mai grea din terapie cand trei zile esti ok si dupa 2 zile iar ti-e rau. Momentan incerc sa lucrez la gandirea pozitiva sa imi influentez subconstientul sa nu mai imi transmita ce l-am invatat rau in ultimii ani dar merge foarte greu. Oricum mi-am propus ca pana in mai sa reusesc sa elimin aceasta problema care mi-a macinat viata in ultimii ani! deci va recomand tratament si sa aveti multa incredere in voi! voi ce imi recomandati?
1
26-01-2012, ora 16:04
Mayer
Nu este medic/terapeut
Mayer
Salutare ! Sunt nou pe acest forum si am intrat mai mult citind despre anxietate, si am dat peste acest forum.
Doresc sa va spun cum sa remediat la mine starea de anxietate ( care sincer este o stare super nasoala si sacaietoare, parca ai muri ). Anxietatea pleaca de la sperieturi gen ( a murit cineva apropiat, emoti, stres, ganduri negative asupra ta, te-a parasit sotia sau prietena etc. ). Am fost la doctor am urmat pasi ca tot omu, dar nu mi-au gasit nimic. Nu recomand tot felu de medicamente, ptr. ca au reacti adverse dupa ce terminati cu ele. Primu pas este sa aveti grija ce mancati, ce beti, gandire foarte pozitiva, sport, yoga, si bai la picioare cu sare ( elementu pamant care absoarbe negativitatea din organism ), pur si simplu cea ce se intampla cu noi este un dezechilibru fizic.
Am dorit din suflet sa impartasesc din experienta mea si voua, ca sa fiti sanatosi, frumosi si credinciosi.
0
26-01-2012, ora 16:17
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Nu am mai postat de mult aici.

Tratament nu prea am mai facut, pentru ca nu isi avea rost. Iau xanax la nevoie.

Momentan vreau sa plec si pe alte piste si mai precis imi fac analize pentru Boala Lyme.

Boala Lyme (borelioza) contactata dupa muscatura unei capuse poate da simptome similare anxietatii, extem de nasoale.

Rog pe toti cei care suferi de ameteli, dureri de cap, dezechibru, atacuri de panica furnicaturi, amorteli ale membrelor, oboseala cronica sa ia in considerare si boala Lyme (borelioza).

E vorba de o bacterie in mare. cautati mai multe detalii pe google.

Multa sanatate

http://www.junctionmd.com/
0
20-02-2012, ora 00:25
isa67
Nu este medic/terapeut
isa67
Buna, am o singura intrebare. In afara de starile de voma si de "gandurile negre" ai mai avut si alte stari? Eu de ex (luptandu-ma de 2 ani jum cu boala asta si luand de 1 an Venlafaxina 75 mg)am palpitatii, un nod in gat care ma inebuneste, cand si cand cate un "shock" in creier, imi amortesc bratele si picioarele, dureri de cap, iar acum mai nou simt ceva fierbinte in piept dupa care devine rece si am senzatia ca imi ingheata tot pieptul/sternul coborand spre brate si picioare - si in tot acest timp am senzatia ca o sa lesin. As fi tare curioasa daca ai avut vre-una din aceste...senzatii. Isa
0
20-02-2012, ora 11:55
SunnyDays
Nu este medic/terapeut
SunnyDays
Eu sufar de anxietate de la 15 ani si acum am am aproape 23 de ani.va inteleg prin ce treceti. Mie cel putin mi-a distrus viata. Nu pot sa mai am niciun job, a trebuit sa renunt la toate lucrurile care imi faceau placere sa le fac. Am incercat o tona de medicamente, psihoterapie...si nimic. Din contra, din cauza medicamentelor m-am ales si cu o dependenta groaznica... Daca pot sa va ajut cu ceva...cu vreun raspuns...nu ezitati sa ma contactati !
0
20-02-2012, ora 17:45
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna ziua dragi utilizatori,

Am citit pe acest forum povestea mai multor oameni care se confrunta cu stari de anxietate cu sau fara atacuri de panica. Asa cum ati descris foarte corect, aceste stari pot fi foarte chinuitoare si neplacute, deseori.

De obicei, exista un paradox al oamenilor care se confrunta cu stari de anxietate si panica: cu toate ca fiziologic ei se simt foarte rau(au senzatii de sufocare, tahicadrie, ameteli, amorteli, intepaturi, furnicaturi, transpiratii, incetosarea privirii, tiuit in urechi, presiune in ceafa, detresa abdominala, etc.), si o frica mare, in mare parte a zilei, atunci cand isi fac un set complet de analize medicale, acestea ies de regula in parametrii normali. Paradoxul este exact acesta: cu toate ca se simt foarte rau si au simptome fiziologice intense, din punct de vedere fiziologic si organic, ei sunt sanatosi. Acest lucru se intampla, tocmai pentru ca, in ciuda faptului ca principala temere a persoanei este fata de starea de sanatate fizica, aceasta teama este de ordin psihogen, iar simptomele fiziologice sunt o consecinta a felului de a gandi, de a evalua si de a interpreta ceea ce se intampla cu ea.

Va scriu aceste randuri in ideea ca persoanele care se confrunta cu simptomele mentionate mai sus si si-au facut analizele, iar medicii i-au asigurat ca analizele au iesit bune, sa apeleze cu incredere la ajutorul psihoterapiei cognitiv- comportamentale. Aceasta forma de psihoterapie, va va ajuta sa intelegeti exact ce se intampla in organismul vostru, in mintea voastra si in reactiile voastre. Dupa ce veti intelege aceste aspecte, veti invata sa le gestionati si sa le depasiti.E destul de trist faptul ca multi oameni se confrunta cu aceasta simptomatologie destul de chinuitoare, care afecteaza bunul mers al vietii si nu apeleaza din timp la ajutorul adecvat.

Cu alte cuvinte, va incurajez sa apelati cu incredere la psihoterapie, atunci cand aceste simptome si altele asemanatoare persista!

Va doresc cu drag, multa sanatate, echilibru interior, armonie si zile senine!
0
25-06-2012, ora 12:44
loredana elena
Nu este medic/terapeut
loredana elena
Buna dragii mei, ce mai faceti cum mai sunteti? Draga mea Ela cum te mai simti? Imi pare rau k nu am mai intrat de fff multa vreme pe aici. Acum cand am recitit toate posturile mi-am dat seama ca se poate trece peste, zic asta deoarece am avut o recadere din pacate care sa asociat si cu o agorafobie. Iar au inceput toate starile alea urate si iar ma straduiesc sa scap de ele dar, din pacate vad ca e mai greu de data asta. Daca ati trecut prin asa ceva astept cu drag sfaturile voastre. Va pup pe oti sa auzim de bine si multa sanatatela toata lumea.
0
19-08-2013, ora 22:29
theiana
Nu este medic/terapeut
theiana
Buna seara tuturor.Imi pare rau sa vad ca atata lume se afla in aceeasi situatie ca a mea..este groaznic..Eu una nu mai suport starile anxioase care le am si atacurile de panica.M am saturat sa plec undeva si sa ma intorc din drum ca o leguma, tremurand simtind ca ma sufoc, cu batai de inima fft rapide..greutate in piept si senzatia ca si cum m ar strange cineva de stomac si trebuie neaparat sa stau ghemuita.CRED ca totul a inceput acum 7 ani cand a murit tatal meu.M a marcat groaznic...pentru ca avea doar 40 si ceva de ani, era un om puternic..si brusc a fc cancer, 3 tumori pe creier una pe esofag si in 2 luni de la aflarea bolii s a stins.Parca se intampla ieri.La momentul acela am fost tare..pe cat se poate..aveam 17 ani.Dar toata lumea imi zicea:fi tare pt mama ta, fi tare pt ea!daca cadeti amandoua e groaznic!si am fost...m am tinut mai intai dupa ea prin spitale..se regasea in toate starile care tati le avea cand era bolnav..zicea ca o doare capul ingrozitor..si a fc o groazaaa de analize care ii ieseau ok..(mentionez ca tatal meu nu a stiut de boala lui si zilnic ne ridicam din pat cu gandul:o mai traii?astazi oare se va intampla?)a fost horror...sa te uiti la el si sa i zici lasa, o sa fie bine, nu ai nimic grav stai lin..in sit in care medicii ne-au spus ca in maxim 3 luni moare..si dupa 2 a decedat.Trec peste ffft multe detalii...ideea este ca acum vreo..3 ani cam asa...am inceput eu cu starile mentionate mai sus..am ajuns la psihiatru..mi-a dat anxiar, a fost ok si intr o zi mi-am spus gata!sunt bine, nu vreau sa mai merg sa stau pe pastile de la 21 de ani!nu vreau si nu vreau sa mai depinde de ele.SI dupa cateva luni starile au revenit si nu ma lasa nici in ziua de azi..mi-e frica cand plec undeva ma gandesc doar ca mi se face rau.Nonsto.nu exagerez, nonstop eu respir mai mult ca si cum as ofta..simt ca nu am aer..si am teama mortii zilnic.am numai ganduri macabre pe seama carora mai glumesc ca deh...insa este teribil.Mi-e frica de moarte eu nonstop ma gandesc numai la moarte.Deja m am obisnuit dar NU MAI SUPORT!stiu ca imi fac rau singura cu gandurile astea si incerc chiar incerc sa nu ma mai gandesc dar nu pot.Am scris aici pt a ma elibera.sunt multe de spus dar..
0
21-08-2013, ora 08:58
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna sunt veronica si vreau neaparat sa vb cu tine
iti las mesaju privat cu adresa de meil si vb
am multe sa iti spun
pwp
cauta mesajul privat
0
18-04-2014, ora 22:02
misteri0s
Nu este medic/terapeut
misteri0s
SI eu ma confrunt cu aceleasi simptome grave si iau Xanax Si Spitomin. De ce nu spuneti ca aceste atacuri pot fi cauza unei Borelioze sau Boala Lyme? TOti medicii incearca sa ascunda aceasta varianta care totusi este destul de grava dar se trateaza cu antibiotice puternice. Aceste simptome nu apar brusc din senin ci le cauzeaza Boala Lyme... Cititi pe net si informativa sa vedeti ca am dreptate. Boala Lyme afecteaza sistemul nervos centrat de unde si anxietatea si atacutile de panica... Informati-va si faceti un test doua 3 cate sunt nevoie pentru a depista aceasta maladie.
0
25-10-2017, ora 17:26
Jull
Nu este medic/terapeut
Jull
Stie cineva unde se poate face punctie lombara?
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul