Anxietate, atacuri de panică foarte dese
De aproximativ o lună trec prin stări ciudate, diferite de la o zi la alta... săptămâna trecută din cauza unui atac de panică am ajuns la urgență unde mi s-a făcut un algocalmin injectabil și apoi acasă. De obicei învățasem sa gestioneze atacurile de panică, dar acela m-a depășit, am pierdut contactul cu realitatea, simțeam un mare gol și leșin in stomac, inima îmi bubuia.în sfârșit simțeam că am intrat într-o stare din care n-o sa mai scap. Mi-am revenit și am zis că a fost învățătură de minte și o să fie mai bine, dar nu este. Menționez că pentru tulburările de panică în primăvara mi s-a prescris o pastilă de diazepam pe zi, dar fara prea multe întrebări, fara sa mi se ceara prea multe informații despre stările mele. Mă consider o persoana inteligentă, nu că aș fi lipsită de modestie, dar știu când am nevoie de ajutor ! De două săptămâni trec parcă prin toate bolile posibile, momentan am aproape permanent senzație de leșin, transpirații, dureri in piept, spate ( am și spondiloza, asta chiar exista ) tremurături, amețeli, vedere încețoșată, astăzi mi-am făcut și un set de analize : hemoleucogramă, calcemie, magneziu, sideremie, glicemie plus TSH și ATPO, cele pentru tiroida le fac o data la 2 luni deoarece am fost hiper, apoi hipo, dar ultimele dați TSH a ieșit ok. Joi ridic rezultatele și probabil vor fi bune...nu știu...o parte din mine spune : ești bine, fizic nu e nimic, cealaltă parte se panichează și își face fel de fel de scenarii ! In zona in care stau nu exista, cu părere de rău spun, medici psihiatrii sau psihologi buni, cărora să le pese ! Daca merg la medicul psihiatru și îi cer doza dublă de diazepam sau xanax, sau altceva, sigur îmi va da fara prea multe întrebări.din păcate ! Îmi zic câteodată că acceptarea stărilor e pasul spre eliminarea lor, dar apar zilnic și iar se dă totul peste cap. Nu am fost niciodată o persoană puternica psihic, dar nici nu vreau să mă uit cumva din afara cum viața mea se duce de râpă din cauza acestor stări. M-ar ajuta orice sfat ! Nu vreau sa mai simt senzațiile de amețeală, leșin, tremurături, confuzie, stare de sufocare zi de zi ! Și încă ceva : m-am convins de ceva timp că dacă suferi de o afecțiune psihică, unii medici te iau în derâdere sau țipă la tine ca și cum te-ar catolga nebun din start. Doctorita psihiatra mi-a spus, citez : " încetați să mai luați că...turile astea de medicamente, au apărut pepenii, gasiti-va alte bucurii ". Nu știu dacă așa se procedează peste tot, sper că nu, deoarece sunt persoane multe care au nevoie de ajutor pentru a depăși anumite stări.
Sper ca unii dintre voi să aibă răbdare să citească ce am scris. Spuneti-mi daca va regăsiți, unii dintre voi, în stările astea. Menționez că lucrez, îmi iubesc meseria și nu vreau sa pierd tot datorita anxietății și atacurilor de panică.
Sper ca unii dintre voi să aibă răbdare să citească ce am scris. Spuneti-mi daca va regăsiți, unii dintre voi, în stările astea. Menționez că lucrez, îmi iubesc meseria și nu vreau sa pierd tot datorita anxietății și atacurilor de panică.
3 comentarii
Tratamentul pentru anxietate si atacurile de panica este o pastila de antidepresiv pe zi.
Bună ziua. Tratamentul medicamentos se poate asocia cu psihoterapie. În timpul unui proces psihoterapeutic se pot găsi factorii declansatori, se poate ajunge la cauză. Chiar dacă în orașul d-voastră nu găsiți un psiholog / psihoterapeut cu care să rezonati, se poate face terapie și online.
Buna ziua,
Schema de tratament pentru tulburarea anxioasa este una mult mai complexa decat ce vi s-a administrat dvs. Ea consta in antidepresiv, anxiolitic si hipnotic (somnifer), daca este cazul. In prezent sunt medicamente mult mai bune decat diazepamul si care prezinta mai putine consecințe decat acesta. Mergeti la un alt medic psihiatru pentru o consultație. De asemenea, este necesar să urmați sedinte de consiliere psihologică. Cele mai bune rezultate se obtin din îmbinarea tratamentului cu terapia psihologică.
Schema de tratament pentru tulburarea anxioasa este una mult mai complexa decat ce vi s-a administrat dvs. Ea consta in antidepresiv, anxiolitic si hipnotic (somnifer), daca este cazul. In prezent sunt medicamente mult mai bune decat diazepamul si care prezinta mai putine consecințe decat acesta. Mergeti la un alt medic psihiatru pentru o consultație. De asemenea, este necesar să urmați sedinte de consiliere psihologică. Cele mai bune rezultate se obtin din îmbinarea tratamentului cu terapia psihologică.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8atacuri de panica sau spondiloza cervicala?
- 7o problema psihica?
- 3atacul de panica
- 15Nevroza cu atacuri de panica! In permanenta!
- 5Panica sau probleme reala la inima?
- 8Dureri de cap, inima!
- 6imi este frica sa mai merg la facultate la ora de engleza
- 2Psihoterapeut Timisoara - atacuri de panica
- 16Va cer un ajutor sincer pentru depasirea atacurilor de panica!
- 17Vreau sa ajut ! :)
- 1Raspunsuri la atacuri de panica, anxietate, depresie!
- 27atacuri de panica
- 4Probleme cu respiratie
- 11Batai slabe ale inimii, senzatia de oprire a inimii, nu imi simt pulsul uneori
- 8atacuri de panica
- 7atacuri de panica
- 3Simptome dupa atac de panica
- 3Anxietatea poate da paralizie?
- 10Atac de panica ce durează foarte mult, ore întregi si nu mai trece nici acum??
- 1Anxietate
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: