Anticonceptionalele si glanda tiroida
Am probleme cu glanda tiroida hipotiroidism, am fost la consult la medicul endocrinolig am facut diverse analize mi-a recomandat eutirox de la o doza mica apoi ajungând la una mai mare. Ideea e ca am uitat sa intreb medicul daca as putea sa iau anticonceptionale. Eu luam karissa.Afectează cu ceva anticonceptionalele ?avand in vedere ca conţin hormoni?Multumesc
3 comentarii
Buna Ana, hipotiroidismul nu este contraindicatie pentru tratamentul cu contraceptive, dar trebuie monitorizat mai atent.
Estrogenul din anticonceptionale scade 'cantitatea' utila de hormoni tiroidieni si este posibil sa ai nevoie de o doza mai mare decat daca n-ai fi pe tratament cu anticonceptionale.
Odata ce s-a stabilit doza optima pentru tine in contextul tratamentului anticonceptional, vei avea nevoie de monitorizare regulata.
Este ciudat ca endocrinologul nu te-a intrebat de alte tratamente pe care le iei. Sau ai uitat sa mentionezi?
Estrogenul din anticonceptionale scade 'cantitatea' utila de hormoni tiroidieni si este posibil sa ai nevoie de o doza mai mare decat daca n-ai fi pe tratament cu anticonceptionale.
Odata ce s-a stabilit doza optima pentru tine in contextul tratamentului anticonceptional, vei avea nevoie de monitorizare regulata.
Este ciudat ca endocrinologul nu te-a intrebat de alte tratamente pe care le iei. Sau ai uitat sa mentionezi?
Nu am ştiut daca influenteaza asta sau nu. Medicul nu ma intrebat despre asta. Si eu aveam mai multe întrebări si am uitat saspecific
Buna ziua ! As vrea sa fac niste analize sa vad daca am ceva probleme cu glanda tiroida, vreau sa va intreb ce analize trebuie sa fac si daca pot sa le fac daca in prezent iau anticonceptionale. Am si ovare polichistice si mi frica sa nu am probleme si cu tiroida. Multumesc!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Intrebare incepatoare: sunt protejata si in perioada de 7 zile de pauza?
- 2se poate ramane insarcinata in timp ce iau contraceptive?
- 5de ce imi intarzia menstruatia atat de mult?
- 3cu cat timp inainte de actul sexual trebuie sa iau anticoncepionalele?
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 11anticonceptionale terminate - menstruatie venita
- 13Cum trebuie sa iau prima pastila si cat timp trebuie sa ma protejez cu prezervativ?
- 6Anticonceptionale cu aceeasi compozitie ca si Karissa
- 7karissa+ augumentin+ oscilococcilum, va rog ajutati-ma:( !!!
- 10Postinor! Pastila iadului.
- 3hirsutismul si anticonceptionale
- 3pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?
- 0Analize pentru tiroida
- 8intreruperea anticonceptionalelor
- 22Pastila uitata dupa pauza de 7 zile
- 1probleme cu tiroida?
- 2anticonceptionale fara pauza!
- 1Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
- 1Anticonceptionale luate inainte de ciclu
- 0Operatie tiroida - Nodul suspect oncologic
Mai multe informații despre: Tiroida Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism
- Tireotoxicoza
- Boala Basedow-Graves-Parry
- Gușa multinodulară toxică
- Tiroidita autoimună Hashimoto
- Disfunctia tiroidiana indusa de amiodarona
- Cancerul tiroidian