Anticonceptionalele si glanda tiroida
Am probleme cu glanda tiroida hipotiroidism, am fost la consult la medicul endocrinolig am facut diverse analize mi-a recomandat eutirox de la o doza mica apoi ajungând la una mai mare. Ideea e ca am uitat sa intreb medicul daca as putea sa iau anticonceptionale. Eu luam karissa.Afectează cu ceva anticonceptionalele ?avand in vedere ca conţin hormoni?Multumesc
3 comentarii
Buna Ana, hipotiroidismul nu este contraindicatie pentru tratamentul cu contraceptive, dar trebuie monitorizat mai atent.
Estrogenul din anticonceptionale scade 'cantitatea' utila de hormoni tiroidieni si este posibil sa ai nevoie de o doza mai mare decat daca n-ai fi pe tratament cu anticonceptionale.
Odata ce s-a stabilit doza optima pentru tine in contextul tratamentului anticonceptional, vei avea nevoie de monitorizare regulata.
Este ciudat ca endocrinologul nu te-a intrebat de alte tratamente pe care le iei. Sau ai uitat sa mentionezi?
Estrogenul din anticonceptionale scade 'cantitatea' utila de hormoni tiroidieni si este posibil sa ai nevoie de o doza mai mare decat daca n-ai fi pe tratament cu anticonceptionale.
Odata ce s-a stabilit doza optima pentru tine in contextul tratamentului anticonceptional, vei avea nevoie de monitorizare regulata.
Este ciudat ca endocrinologul nu te-a intrebat de alte tratamente pe care le iei. Sau ai uitat sa mentionezi?
Nu am ştiut daca influenteaza asta sau nu. Medicul nu ma intrebat despre asta. Si eu aveam mai multe întrebări si am uitat saspecific
Buna ziua ! As vrea sa fac niste analize sa vad daca am ceva probleme cu glanda tiroida, vreau sa va intreb ce analize trebuie sa fac si daca pot sa le fac daca in prezent iau anticonceptionale. Am si ovare polichistice si mi frica sa nu am probleme si cu tiroida. Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tiroida
- 3anticonceptionale LO-FEMENAL
- 3daca iau anticonceptionale... pot sa imi fac test de sarcina?
- 42Yasmine - sfaturi
- 5intarzierea luarii pastilelor
- 4As dori detalii despre anticonceptionalele mercilon?
- 9Nelamuriri in ceea ce privesc anticonceptionalele
- 8boli endocrine?
- 8melleva 35 de 21 zile
- 3este adevarat?
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 16Boli favorizate de pilule
- 4a cata pastila?
- 5Am intarziat cu pastila
- 8Ovare polichistice, pot sa iau anticonceptinale daca nu am avut ciclu?
- 12pot ramane insarcinata?
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 3Rezultatul in urma operatiei de tiroida
- 2Contraceptive Logest
- 2Tiroida si disfuncțiile sexuale
Mai multe informații despre: Tiroida Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism
- Tireotoxicoza
- Boala Basedow-Graves-Parry
- Gușa multinodulară toxică
- Tiroidita autoimună Hashimoto
- Disfunctia tiroidiana indusa de amiodarona