angiom cavernos al ficatului?
urmare a unor dureri in zona ovarelor astazi am fost la un examen eco. pe langa ceea ca stiam ca am (anexita bilaterala si uter fibromatos) am descoperit si acest angiom cavernos (cu semnul intrebarii adaugat de medic pe fisa de eco). Recomandarea medicului a fost efectuarea unui computer tomograf " cat mai repede". Ficat marit, steatoza hepatica si colecist cudat, au mai fost gasite. Este cazul sa-mi fac griji? Am stabilit examen CT luni. Astept un raspuns.
3 comentarii
Da, trebuie sa faceti CT ca sa se confirme ce fel de formatiune este acolo...de obicei la echografie nu se precizeaza atit de exact tipul formatiunii intrucit aspectul echo al unei formatiuni nu corespunde strict cu leziunea anatomopatologica obtinuta prin punctie biopsie hepatica. Daca s-ar putea spune echografic ce leziune morfologica este, nu s-ar mai face niciodata punctii...
Sigur ca CT are o rezolutie mai buna si poate preciza mai bine decit ultrasonografia natura unei formatiuni, localizarea ei, rapoartele anatomice cu structurile invecinate.
Eu personal cred ca s-a gasit o imagine hiperreflectiva bine delimitata cu semnal Doppler vascular prezent intratumoral si atunci este vorba de un hemangiom banal, care nu are semnificatie patologica, nu pune probleme de nici un fel...dar sigur ca nu pot fi sigur ca despre acest lucru este vorba.
Sigur ca CT are o rezolutie mai buna si poate preciza mai bine decit ultrasonografia natura unei formatiuni, localizarea ei, rapoartele anatomice cu structurile invecinate.
Eu personal cred ca s-a gasit o imagine hiperreflectiva bine delimitata cu semnal Doppler vascular prezent intratumoral si atunci este vorba de un hemangiom banal, care nu are semnificatie patologica, nu pune probleme de nici un fel...dar sigur ca nu pot fi sigur ca despre acest lucru este vorba.
http://www.hepatite.ro/diverse/2008/ce-este-un-hemangiom-hepatic-243/
Am un angiom pe ficat de dimensiuni 7 cm pe 5 cm care a fost de 4 cm pe 3 cm in urma cu 14-15 ani.Acum un an a crescut un cm. As dori si eu informatii despre aceasta boala...ce este de facut?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Poate fii cancer
- 4crestor si afectiunile ficatului.urgent, va rog!
- 10De ce boala de ficat sufar? E ficatul meu mare?
- 3dureri in zona ficatului
- 6E cancer?
- 4Creatina distruge ficatul si rinichii?
- 5interactioneaza silimarina cu logest?
- 4anticonceptionale si ficatul?
- 6Carcinom microcelular T4N3M0 + Dificultati de vorbire
- 5fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?
- 3implanturile dentare afecteaza ficatul ?
- 6De cca.o luna am o durere in partea dreapta sub coaste
- 0noduli la ficat
- 1donare organ
- 0remedii pentru ficat
- 3Tinctura de armurariu, remediu in afectiuni ale ficatului
- 4ecografie ficat
- 5Ecografie abdominala.. analize bune in afara de ficat
- 1Ficatul gras
- 0dureri in partea dreapta
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: