angiom cavernos al ficatului?
urmare a unor dureri in zona ovarelor astazi am fost la un examen eco. pe langa ceea ca stiam ca am (anexita bilaterala si uter fibromatos) am descoperit si acest angiom cavernos (cu semnul intrebarii adaugat de medic pe fisa de eco). Recomandarea medicului a fost efectuarea unui computer tomograf " cat mai repede". Ficat marit, steatoza hepatica si colecist cudat, au mai fost gasite. Este cazul sa-mi fac griji? Am stabilit examen CT luni. Astept un raspuns.
3 comentarii
Da, trebuie sa faceti CT ca sa se confirme ce fel de formatiune este acolo...de obicei la echografie nu se precizeaza atit de exact tipul formatiunii intrucit aspectul echo al unei formatiuni nu corespunde strict cu leziunea anatomopatologica obtinuta prin punctie biopsie hepatica. Daca s-ar putea spune echografic ce leziune morfologica este, nu s-ar mai face niciodata punctii...
Sigur ca CT are o rezolutie mai buna si poate preciza mai bine decit ultrasonografia natura unei formatiuni, localizarea ei, rapoartele anatomice cu structurile invecinate.
Eu personal cred ca s-a gasit o imagine hiperreflectiva bine delimitata cu semnal Doppler vascular prezent intratumoral si atunci este vorba de un hemangiom banal, care nu are semnificatie patologica, nu pune probleme de nici un fel...dar sigur ca nu pot fi sigur ca despre acest lucru este vorba.
Sigur ca CT are o rezolutie mai buna si poate preciza mai bine decit ultrasonografia natura unei formatiuni, localizarea ei, rapoartele anatomice cu structurile invecinate.
Eu personal cred ca s-a gasit o imagine hiperreflectiva bine delimitata cu semnal Doppler vascular prezent intratumoral si atunci este vorba de un hemangiom banal, care nu are semnificatie patologica, nu pune probleme de nici un fel...dar sigur ca nu pot fi sigur ca despre acest lucru este vorba.
http://www.hepatite.ro/diverse/2008/ce-este-un-hemangiom-hepatic-243/
Am un angiom pe ficat de dimensiuni 7 cm pe 5 cm care a fost de 4 cm pe 3 cm in urma cu 14-15 ani.Acum un an a crescut un cm. As dori si eu informatii despre aceasta boala...ce este de facut?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4onicomicoza reparuta dupa 2-3 ani
- 4crestor si afectiunile ficatului.urgent, va rog!
- 2durere partea dreapta ficat si stari de voma
- 3carcinomateza cu ascita, metastaze osteolitice, ficat tumora
- 1ficat marit
- 5metastaza la ficat cu insulino dependent de 1 an
- 8Diagnostic nesigur
- 4Probleme cu ficatul sau nu
- 4durere in partea dreapta in zona fierei sau ficatului de ce?
- 6ce inseamna emangion la ficat?
- 4problema cu ficatul
- 5fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?
- 4intrebari despre toxocara
- 6am ciroza hepatica cu virus c.. ce sanse sunt de vindecare?
- 5A iesit ceva din operatie chist ficat
- 8Dureri, intepaturi si mancarimi in zona ficatului
- 3Interpretare rezultat CT ficat.
- 1Analize Ficat îngrijorătoare
- 1Ecografie ficat baiat de 7 ani
Mai multe informații despre: Ficatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: