ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Angina instabila

02-10-2017
carpnina
Nu este medic/terapeut
carpnina
Buna ziua,
Am varsta de 51 de ani si 104 kg.
Acum o saptamana am descoperit la un control de rutina ca am probleme cu inima, ba chiar ca am avut un infarct miocardic inferior vechi.
Am facut toate analizele recomandate de medicul cardiolog care toate au iesit bune si apoi mi-a recomandat o coronografie pentru a vedea daca artele sunt stenozate.
In urma coronografiei s-a stabilit: ACD gracila nedominanta si cu multiple stenoze seriate >7-%.
In urma acestei analize s-a stabilit un tratament medicamentos cu Asperter, Plavix, Sortis, Nebilet si Prestarium.
Nedumerirea mea este ce se va intampla cand aceasta artera foarte subire se va infunda total? Functia ei va fi preluata de celelalte artere sau pur si simplu va urma un infarct miocardic?
Mi s-a recomandat regim alimentar fara grasimi, sare, alcool si miscare.
In ceea ce priveste miscarea ce fel de exercitii fizice pot face pentru a nu-mi face rau si a ma ajuta sa si slabesc?
Va multumesc pentru ajutor.
1 comentarii
0
03-10-2017, ora 12:01
Dr. Marinescu Mihai
Cardiologie, Galati
Dr. Marinescu Mihai
Buna ziua. In primul rand tratamentul recomandat cat si regimul si stilul de viata mai sanatoase sunt menite sa previna progresia bolii aterosclerotice. Oricum vasul daca este gracil nu are un impact semnificativ asupra inimii chiar daca la un moment dat s-ar produce o ocluzie.
In al doilea rand e bine sa consultati si un nutritionist apropo de regimul alimentar care este de asemenea important. Din punct de vedere al exercitiilor fizice puteti face alergari usoare, banda, bicicleta, inot si exercitii tip cardio.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.