Anemie: talasemia sau deficienta de fier!?
Buna ziua. As vrea sa va prezint rezultate mele de la analize si sa aflu parerea dvs.
Analize de sange:
wbc: 5.8 mil/mm3
ly: 29.3 %
mo: 4.6 %
cr: 55.1 %
ly#: 2.0 x 10
mo#: 0.3 x 10
gr#: 4.5 x 10
ba#: 0.2 x 10
rbc: 6.41 mil
hgb: 14.2 g
Hct: 43.3 %
mcv: 67.6
mch: 22.2
mchc: 32.8
rdw: 15.2 %
Plt: 215.000
mpv: 10.5 fl
Pct: 0.226 %
Pdw: 16.4
La abnormal distribution imi da microcitoza + hipocromie, si cred ca am si poliglobulie (rosiile sunt cam multe)
Ce parere avteti?
anemie? de care?
cr
Analize de sange:
wbc: 5.8 mil/mm3
ly: 29.3 %
mo: 4.6 %
cr: 55.1 %
ly#: 2.0 x 10
mo#: 0.3 x 10
gr#: 4.5 x 10
ba#: 0.2 x 10
rbc: 6.41 mil
hgb: 14.2 g
Hct: 43.3 %
mcv: 67.6
mch: 22.2
mchc: 32.8
rdw: 15.2 %
Plt: 215.000
mpv: 10.5 fl
Pct: 0.226 %
Pdw: 16.4
La abnormal distribution imi da microcitoza + hipocromie, si cred ca am si poliglobulie (rosiile sunt cam multe)
Ce parere avteti?
anemie? de care?
cr
3 comentarii
Analizele tale sunt un pic "ciudate": in primul rand valoarea globulelor albe (wbc) are o unitate de masura gresita (ar trebui sa fie de ordinul miilor/mm3). In al doilea rand nr. total de globule rosii este la limita superioara a normalului (sau depaseste putin, dar depinde si de valorile normale ale laboratorului), iar valoarea hemoglobinei este la limita inferioara a normalului; VEM-ul si HEM-ul sunt mai mici decat normal - de aici microcitoza si hipocromia. Oricum nu se poate vorbi de anemie atata vreme cat ai 6, 4 mil globule rosii (adica suficient de mult).
De asemenea ai si trombocitele scazute.
Eu te sfatuiesc sa repeti analizele la alt laborator deoarece sunt cateva inadvertente care trebuiesc lamurite.
De asemenea ai si trombocitele scazute.
Eu te sfatuiesc sa repeti analizele la alt laborator deoarece sunt cateva inadvertente care trebuiesc lamurite.
Multumesc, d-na doctor, pentru timpul acordat. As vrea, dupa indicatiile raspunsului dvs, sa adaug ceva:
1. UM a celulelor albe este gresita, asa cum dvs ati observat: e vb de 5.8 mii/mm3
2. Valoarea maxima a celulelor rosii practicata de laboratorul unde am facut analizele este de: 6 mil/mm3, deci eu am cu 410.000 peste limita.
3. Valorile normale ale plt (trombocite) practicate de laborator sunt: 150 000 - 450 000
Intrebarile mele sunt:
1.Ce semnifica sau poate semnifica cresterea anormala a celulelor rosii?
2. Ce semnifica microcitoza + hipocromia in contextul acestei cresteri anormale de celule rosii?
Mentionez ca, la examenul ecocrafic, splina mi-a iesit f putin marita. Cu 6 mm peste limita maxima admisa: 136 mm lungime intre poli. Restul de organe in limite normale, de asemenea si restul de analize: GOT, AST, Calciu, Magneziu, Creatinina etc
1. UM a celulelor albe este gresita, asa cum dvs ati observat: e vb de 5.8 mii/mm3
2. Valoarea maxima a celulelor rosii practicata de laboratorul unde am facut analizele este de: 6 mil/mm3, deci eu am cu 410.000 peste limita.
3. Valorile normale ale plt (trombocite) practicate de laborator sunt: 150 000 - 450 000
Intrebarile mele sunt:
1.Ce semnifica sau poate semnifica cresterea anormala a celulelor rosii?
2. Ce semnifica microcitoza + hipocromia in contextul acestei cresteri anormale de celule rosii?
Mentionez ca, la examenul ecocrafic, splina mi-a iesit f putin marita. Cu 6 mm peste limita maxima admisa: 136 mm lungime intre poli. Restul de organe in limite normale, de asemenea si restul de analize: GOT, AST, Calciu, Magneziu, Creatinina etc
1.poliglobulie, poate fi datorata unei proaste hihratari.
2.este in corelatie.
2.este in corelatie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Urgent! Anemie - Talasemie?
- 3vsh mare, anemie
- 11anemie si infectie urinara
- 6Keratita endepitelida... dupa ce m-am intepat in ochiul stang in niste bete ornamentale
- 1Anemie sau nu?
- 4Este anemie sau nu?
- 0Talasemie majora
- 14Neoplasm bronhopulmonar - carcinom scuamos
- 7Bebe prea slab?
- 0anemie, slabiciune si ameteli
- 6posibil cancer stomac?
- 0Anemia... si cam de o luna sufar de dureri de cap la ceafa
- 1mi-a iesit sideremia 30... cat de severa este anemia?
- 1Anemie in urma chimioterapiei
- 2interpretare analize urina si posibil talasemie minora la fetita de 2 ani si jumatate
- 4Anemie severa
- 1Alcool...singe
- 0Hematologie
- 1Anemie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: