anemia la copil de 3 ani si 4 luni
Am un baiat de 3 si 4luni de la 1an are hemoglobina 11, 6 si nu reusim sa ajungem la valori normale, tin sa precizez ca am facut tratament cu ferumm haussman picaturi.In urma cu 3 luni iar am facut tratament cu picaturi acum am terminat tratamentul ce ma sfatuiti in continuare sa fac?
7 comentarii
Cine ti-a spus ca Hb 11, 6 nu este o valoare normala???Celelalte valori ale hemoleucogramei sunt normale, nu-i asa? Medicul de familie asa ti-a spus, ca e indicata terapia cu fier? Doar la o Hb sub 10 si hematocrit sub 35 se poate vorbi de aport suplimentar de fier. Lasa copilul in pace caci este bine, alimenteaza-l normal, natural, complet si corect si nu-i mai da fier daca nu are un diagnostic cert de anemie si valori de laborator care sa indice terapia cu fier.Aportul nejustificat de fier poate creea probleme gastro-intestinale si alte neajunsuri.Numai bine!
HCT.la avut 31, 1%si in acelasi timp a avut si chiste lamblii.Va multumesc ca mi-ati raspuns si vreau sa-mi spuneti daca e nevoie sa mai facem analize.Ultimele analize pe care le-am facut au fost in ianuarie.Va multumesc.
Hematocritul era intr-adevar mic.Daca nu a avut tratament pentru lamblia roaga medicul de familie sa-ti dea terapie si pe la sfarsitul lui mai, la aproape sase luni, ii poti repeta hemoleucograma si examenul coproparazitologic.Astept sa ne scrii rezultatele analizelor.Numai bine!
Pentru lamblii am facut tratament in ianuarie, si tot asa mi-a spus medicul pediatru ca dupa sase luni sa repet analizele, asa voi face si am sa va scriu rezultatele.Multumesc ca mi-ati raspuns, numai bine si dv.
Buna, am revenit cu analizele, va scriu pe cele care nu s-au incadrat in vaorile normale:monocite 9, 5%;neutrofile47, 3%;con.med.de hem.eritr.33, 1g/dl;indice de distr.a plachetelor 10, 3%;sideremie42 umol/l.
Va scriu si citeva val.normale;hemoglobina12, 4g/dl;hematocrit 37, 5%;calciu seric 2, 28mmol/l;magneziemie 0, 93mmol/l;glicemie 97mg/dl;fosfataza alcalina 429u/l;aslo21u/l;si exam.coproparazitologic-negativ.intrebarea mea este daca mai trebuie sa-i administrez ceva pt.anemie, va multumesc
Va scriu si citeva val.normale;hemoglobina12, 4g/dl;hematocrit 37, 5%;calciu seric 2, 28mmol/l;magneziemie 0, 93mmol/l;glicemie 97mg/dl;fosfataza alcalina 429u/l;aslo21u/l;si exam.coproparazitologic-negativ.intrebarea mea este daca mai trebuie sa-i administrez ceva pt.anemie, va multumesc
Buna, am revenit cu analizele, va scriu pe cele care nu s-au incadrat in vaorile normale:monocite 9, 5%;neutrofile47, 3%;con.med.de hem.eritr.33, 1g/dl;indice de distr.a plachetelor 10, 3%;sideremie42 umol/l.
rog raspuns la intrebarea din 17-05-2009 va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Anemie: talasemia sau deficienta de fier!?
- 3malformatie congenitala
- 6Urgent! Anemie - Talasemie?
- 4intre anemia ereditara si bilirubina exista legatura?
- 4am sau nu leucemie
- 8Simt de ceva timp ameteli
- 11anemie si infectie urinara
- 1anemia se poate vindeca complet?
- 3durere in piept, oboseala, transpiratie, anemie
- 9am aflat ca nervul meu optic e mai ciudat fata de cel normal
- 7Bebe prea slab?
- 3Intarzierea menstruatiei, amenie
- 6posibil cancer stomac?
- 0senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei
- 4Anemie severa
- 0Anemie după donat sange?