sa fie anemie?
in urma unor analize de sange fetitei mele i-a iesit sideremie 2, cu toate ca rezultatele de la hemoleucograma au iesit f bune, inclusiv hemoglobina, care are valoare 12, 9, si restul incadrandu-se in limite normale; este posibil sa fie anemie, sau este doar o greseala de laborator?
multumesc
multumesc
9 comentarii
In conditiile in care hemoglobina si HLG sunt in limite normale cred ca valoarea sideremiei este gresita.La copii are o valoare normala cuprinsa cam intre 50 si 125 micrograme/ dl.Daca fetita nu are nimic eu zic sa-i mai repeti analizele in primavara, dar la alt laborator.Mergi cu aceste analize la medicul de familie si vezi ce spune si el.Numai bine!
multumesc f mult de raspuns! valorile sunt normale si la HCT, MCV. MCHC;
medicul a vazut analizele, si a spus ca nu poate lega aceasta sideremie de nimik(starea generala a copilului+ celelalte rezultate) si sa nu-i administram nici macar supliment de fier.
HLG ce reprezinta? prescurtarea de la hemoleucograma?
medicul a vazut analizele, si a spus ca nu poate lega aceasta sideremie de nimik(starea generala a copilului+ celelalte rezultate) si sa nu-i administram nici macar supliment de fier.
HLG ce reprezinta? prescurtarea de la hemoleucograma?
Da.Deci stai linistita, in mod sigur rezultatul este gresit.
Va rog sa interpretati urmatoarele analize: Hemoglobina - 12, MCH - 28%, Hematocrit -36, Hematii - 4.4, Ca seric - 8.6, Ca ionic - 3.6, Sideremie - 59, fosfor seric - 2.5, magneziu - 2.1.
Am 31 de ani si am ameteli, imi cade foarte mult parul, stari de oboseala, dureri de cap.
Am 31 de ani si am ameteli, imi cade foarte mult parul, stari de oboseala, dureri de cap.
Analizele sunt bune, doar calciul seric si calciul ionic sunt la limita inferioara a normalului.Mergi cu analizele la medicul de familie pentru a-ti recomanda suplimente vitaminice si minerale.Numai bine.
Medicul de familie mi/a prescris doar Calciu + D3. Trebuia sa/mi prescrie si alte vitamine?
buna sunt mamica si am o fetita in varsta de 2 ani si acum 3 luni in urma am avut 3 internari o data cu voma a doua oara stricata la burtica si a treia oara faringoamigdalita acuta si a facut analize la toate trei internari intro luna hemoleucograma :L=7440 mm3 N =40%Lf=46, 6% M=12, 1%E=0, 9%Hb=9, 8g Ht=31, 7%MEH=22, 2 MCHC=30, 9g MCV=71, 7 acestea sunt rezultatele la anelize si mi sa dat bronho vaxon sa-i dau 3 luni cu pauza sa-i fac cateva cure si formula picaturi 1 mg pe zi tinp de 2 luni si sa repetam analizele pe mine ma intereseaza daca sunt bune sau mai putin bune si de ce ia scazut hemoglobina k ea era putin anemica avea 10, 8 la prima internare si asa repede ia scazut la 9, 8 este ceva grav va rog sa-mi raspundeti si mie va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Anemie: talasemia sau deficienta de fier!?
- 3lipsa de calciu!
- 3posibil nevoie de ochelari ?
- 7Fizic sau psihic?
- 8Stari ciudate
- 3Anemie
- 2analize hematologie la fetita 11 ani
- 9administrarea siropului cu fier la copii
- 14Neoplasm bronhopulmonar - carcinom scuamos
- 0anemie, slabiciune si ameteli
- 7anemie prin deficit de b12?
- 6posibil cancer stomac?
- 0anemie sau?