Amorțeala degete

07-06-2024
NorthD
Nu este medic/terapeut
NorthD
Bună ziua. În Ianuarie 2022 am avut dintr-o prostie un contact sexual oral neprotejat. După câteva luni bune am făcut toate analizele, toate ies negative. Nu am alte simptome decât amorțeală degetelor la ambele mâini (în afară de degetul mic) care presupun ca e de la asta. Înainte de acel contact nu am avut nici o problemă cu amorțeală.S-a mai confruntat cineva cu problema asta ?
1 comentarii
0
07-06-2024, ora 14:54
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Amorțeala degetelor la mâini (cu excepția degetului mic) pe care o descrii poate fi legată de mai multe cauze și este important să nu tragem concluzii pripite legând acest simptom exclusiv de un posibil contact sexual neprotejat. Dacă testele pentru infecții transmise sexual sunt negative și nu există alte simptome specifice acestor infecții, este puțin probabil ca amorțeala să fie direct legată de acest episod.

Amorțeala degetelor poate avea multe alte cauze, unele dintre cele mai comune fiind problemele neurologice sau circulatorii, precum:

1. Sindromul de tunel carpian - este o condiție frecventă care provoacă amorțeală, furnicături și alte simptome în mâna și braț, datorată unei presiuni pe nervul median la nivelul încheieturii mâinii.
2. Neuropatia periferică - poate fi cauzată de diverse condiții de sănătate, inclusiv diabetul și deficiențele vitaminice, și se caracterizează prin deteriorarea nervilor periferici.
3. Probleme circulatorii - cum ar fi sindromul Raynaud, care afectează fluxul sanguin către extremități, provocând schimbări de culoare, amorțeală și durere.

Dacă amorțeala continuă sau se înrăutățește, este recomandat să consulți un medic pentru o evaluare mai detaliată. Poate fi necesar să vezi un neurolog pentru teste suplimentare, cum ar fi electromiografia (EMG) sau studiile de conducere nervoasă, pentru a determina cauza exactă a simptomelor tale. De asemenea, discutarea istoricului tău medical complet și a oricăror alte simptome pe care le-ai putea avea va ajuta medicul să ajungă la un diagnostic corect și să îți recomande tratamentul adecvat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: