amigdalita pultacee

399 comentarii 1 2 345 ..... 13 14 Înainte ›
0
22-03-2010, ora 09:32
ella_2000
Nu este medic/terapeut
ella_2000
Buna ziua, de o sapt mi s-au inflamat foarte tare amigdalele, am luat ospen cate 2 pastile la 4 h cu gandul ca o doza"soc"ma va ajuta insa nu a fost asa...am ajuns la doctor (camera de garda )si m-a diagnosticat cu amigdalita pultacee mi-au prescris penicila intravenoasa( 20 injectii) insa nu am facut decat trei injectii (una la 6 h)deoarece mi-au dat o stare ciudata si mi-a fost teama sa le mai continui.Acum iau Augumentin 1 pastila la 4 h+aulin doua pastile pe zi(aulin recomandat de medicul de garda) insa...puroiul este tot acolo si ma doare ingrozitor.Ce alt tratament credeti ca ar fi mai eficient?Sa continui sa iau augumentin?Este a doua zi de cand iau acest antibiotic
Multumesc anticipat
0
22-03-2010, ora 11:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da antibioticul continuati.l
luati un antimicotic ( fluconazol100mg 1 pe zi)
multa gargara cu ceaiuri calde + bicarbonat de sodiu+ 3-4 pic de alcool iodat
Tantum verde de supt
si peste 3 saptamani de scos amigdalele
0
24-03-2010, ora 14:33
Ghita Rotar
Nu este medic/terapeut
Ghita Rotar
Buna ziua, m-am internat in spital la sectia ORL cu amigdalita pultacee cu scopul de a-mi scoate amigdalele. Doctorul m-a pus sub tratament cu penicilina. Fac acest tratament de 7 zile iar temperatura nu mi-a scazut (continua sa fie constanta la 37, 0 - 37, 5). Mi s-a luat sange, am dat proba de scaun, am facut raze la plamani. Toate analizele au iesit bune. (azi mi-au luat sange pentru testul de hemoleucograma--rezultat care nu a venit inca) Intrebarea mea este ce ar putea determina ca temperatura sa nu scada??
0
26-03-2010, ora 10:57
rodica dumitrascu
Nu este medic/terapeut
rodica dumitrascu
Buna-ziua domnule doctor,

Sunt mama unui baietel de 3 ani care a fost diagnosticat cu polipi si hipertrofie amigdaliana. Pana acum a fost consultat de 3 medici ORL-isti si un homeopat (unul din cei mai renumiti din Constanta). Simptomele care m-au determinat sa apelez la aceste consulturi sunt:
1. sforait
2. nas infundat
3. salivatie abundenta
4. amigdale foarte mari
5. dificultati in vorbire (vorbeste dar e greu de inteles ce spune).
La recomandarea pediatrului am facut un exudat faringian din care nu a reiesit nimic in neregula.
Toti ORL-istii mi-au recomandat extirparea polipilor dar in privinta amigdalelor parerile sunt impartite. Doi dintre ei sustin ca acesta decizie de extirpare a amigdalelor se poate lua doar in timpul interventiei chirugicale in urma punerii pensei pe amigdale (pt. a se vedea daca au sau nu puroi). Mi s-a spus ca sunt doar 30% sanse de salvare a lor. Al treilea mi-a spus ca exista posibilitatea reducerii lor in volum.
Homeopatul nu este de acord cu interventia chirurgicale (nici polipi si nici amigdale).
Saptamana acesta baietelul meu a facut otita (cu febra) pe care o tratam cu antibiotic, Si-a revenit dar in acest moment sunt convinsa ca decizia de a-i extirpa polipii este absolut necesara. (mi s-a recomandat sa fac aceasta interventie in Bucuresti, la Budimex)
As vrea sa-mi spuneti si opinia dumneavoastra in privinta amigdalelor (n-as vrea sa fiu pusa in postura de a lua o decizie pe loc in timpul interventiei). Dimensiunea mare a acestora este cauzata neaparat de infectie? El are amigdalele mari din nastere, dar intr-adevar s-au mai marit in ultimele luni.
Precizez ca pana acum am avut doar 3 episoade cu febra si tratate cu antibiotic. Primul o faringo-amigdalita aparuta imediat in urma administrarii vaccinului ROR (Priorix) la 1 an si trei luni, apoi la 1 an si 5 luni o amigdalita pultacee si acum otita. Homeopatul e de parere ca sistemul imunitar al baietelului meu a fost afectat in urma administrarii acelui vaccin. In rest au mai episoade cu rosu in gat, tratate homeopat.
Deasemenea precizez ca el nu a intrat inca in colectivitate.
Va multumesc frumos.
0
26-03-2010, ora 16:18
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
Buna ziua, sunt mama a doi baieti de 4 ani si 10luni, si respectiv de 8 luni. Baietelul cel mare de 3 luni are o tuse cu secretii, am mers la medicul de familie si a primit ospen de 400 si mucosolvan, apoi a aparut rosu in gat si am mers iarasi la medic si a primit ceclodine de 250, dupa 2 sapt am mers la pediatru si a fost diagnosticat cu bronsita pt care a luat zinat pastilute, una la 12 ore, acum am descoperit in gatul lui pe amigadalite puncte albe si i s-a dat de la merdicul de familie cexil de 250 la 8 ore si totodata i-a dat si celui mic cexil de 125, chiar daca nu avea punctele albe, dar s-a gandit ca se va lua si la el si pt tuse sirop de patlagina.I-am facut celui mare exudatul si i-a iesit negativ, dar in schimb a iesit o ciuperca "candida albicans" pt care a luat nizoral. Dupa ce am terminat suspensia cexyl pt baiatul cel mare, tot avea cateva punct albe si am continuat pana in prezent (adica de 2 zile)cu zinat pastilute de 250, 1 la 12 ore.Azi am fost la medicul de familie si a zis ca mai are rosu putin, dar sa intrerup antibioticul.Deci el primeste antibiotic de 5 zile, dar as mai avea zinat pt cateva zile, mi-e teama daca intrerup sa nu o luam mai tarziu de la capat. ce ma sfatuiti sa fac?
Dupa ce termin cu anitibioticul pot sa le dau oscilloccinum, la amandoi?

Le-as putea da oscillococcinum?
0
27-03-2010, ora 20:30
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Rodica
trebue sa stiti ca marimea amigdalelor vorbeste mai putin de infectie in acest moment.. si mai mult de O imunitate scazuta. tesutul limfatic raspunde de aparare locala si9 cu cate nevoie de mai multi factori de aparare cu atat creste in volum !
nu pot sa ma pronunt ce e mai bine de facut fara sa vad copilul dar pot sa va sugerez.. ca Stare lui dicteaza!
daca nu are un somn linistit si sforaie in continuare dupa 10 ziel de tratament cu ser Efedrinat 2-3 pic inainte de masa si inainte de culcare + colargol 2 pic la 8 ore.. atunci tre sa mergeti sa scoateti POLIPII.
amigdalele le lasati in pace.
faceti tratamentul de la Homeopat.. si odata cu restabilirea imunitatii amigdalele pot sa scada in volum !!!

Izaburti
oscilococinum se poate administra.
in rest va recomand sa mergeti La un medic ORL.. care sa vada gatul, nasul,.. si sa recomande el ce este de facut pentru fiecare caz in parte !
NU mai luati tratamente pe sfera ORL.. numai de la pediatru sau medic de familie..
Mergeti la ORL.. fiindca instrumentarul, becul si experienta in domeniu da un + in favoarea ORL.. fata de alte controale sumare facute de alti medici !!!
0
04-04-2010, ora 00:30
fluture77
Nu este medic/terapeut
fluture77
Buna.Am o fetita de 10 ani si avea gatul f. rosu, asta mi-a spus medicul de familie. I-a fost administrat zinat si nurofen avand febra de 38.5, dar dupa 3 doze tot nu-i scadea ci din contra ajungea la 39.5.
Apoi am mers la alt medic la urgenta punandu-i diagnosticul amigdalita acuta pultacee si i-a dat ceftamil injectabil si gentamicina la 12 ore, decasept, intrerupand zinatul. Dupa ce a facut 3 injectii febra i-a scazut dupa 10 ore. Dar doctorul a spus ca trebuie sa faca in total 8 de ceftamil si 4 gentamicina.Intrebarea mea este daca mai trebuie luat alt antibiotic dupa terminarea tratamentuli injectabil. Infectia a trecut ? Stiu ca ceftamilul este f.. puternic si nu prea as mai vrea sa-i umplu organismul de antibiotice. Dar ce trebuie facut ca sa se vindece complet ? Este Pastele si nu-l gasesc pe doctor acum ca sa-mi spuna.
0
07-04-2010, ora 22:32
giku200
Nu este medic/terapeut
giku200
buna ziua, am 24 de ani. de cand ma stiu am gauri in amigdale, adica au forma tare neregulata. de cativa ani, imi apar din cand in cand bucati de puroi in acele gauri, pe care le indepartez cu degetul si am observat ca au un miros f urat. nu am dureri, nu am febra, nu am nici o problema.am uitat sa mentionez ca aceste pungi cu puroi apar de cateva ori pe an. as dori un sfat, multumesc
0
08-04-2010, ora 07:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca amigdalele sunt foarte mari in volum.. trebue sa mergi sa le scoti clasic.
daca sunt mici.. pot fi tratate prin gargara si regim alimentar fara acru, rece si acidulate.
sau prin criptolizis.
0
10-04-2010, ora 17:58
nico12
Nu este medic/terapeut
nico12
Buna ziua, domnule doctor.Am o problema cu gatul : de joi dimineata ma doare foarte tare, cand inghit.Din cauza aceasta, cred, ametesc si durerea radiaza si in urechi.Am fost la medicul de familie si nu se vede rosu in gat.Totusi mi-a dat zinat.Iau de joi si nu simt nici o ameliorare.In schimb, mi-a iesit pe nas(ma scuzati de detalii) niste puroi.Sa fie amigdalita pultacee.De azi am inceput sa ma dau si cu albastru de metil in gat.Sa nu fie Zinnatul potrivit pentru asta? Sau sa fiu eu imuna la el?
0
11-04-2010, ora 12:45
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
Buna ziua, v-am povestit putin mai sus despre cei doi baieti ai mei.Acum dupa 3 sapt de la ultimul tratament cu antibiotic, iarasi au probleme cu raceala. I-am scos cateva zile la aer apoi cel mare a inceut sa tuseasca, are gatul cam rosu si parca zaresc cateva puncte, foarte micute, albe pe amigdalite.Am inceout sa i dau sirop de patlagina pt tuse, propolis cu echinaceea, iar astazi l-am dat si cu albastru de metil. Totodata si celui mic ii curge nasucu si e cam fornait, dar am un aspirator nazal electric si i-l curat de cate ori e nevoie, in rest nu-i dau nimic. Ce ma sfatuiti sa fac, sa incep cu antibiotic sau nu?
0
10-05-2010, ora 20:53
nahla
Nu este medic/terapeut
nahla
Buna ziua! AM 37 ani si de 2 zile ma doare groaznic gitul. M-am uitat in oglinda si pe locul unde cindva erau amigdalele sint citeva pete albe ce am chinuie cind inghit ( cind am fost mica am avut multe probleme cu amigdalele pina la virsta de 8 ani cind dr-ul in urma tratamentelor inclusiv mai multe serii cu moldamin a reusit sa scada aslo incit sa ma poata opera - a doua zi dupa primirea analizelor nu le mai aveam - treptat organismul si-a revenit si odata cu anii rezistenta la boli a crescut.) Ani de zile nu am mai avut probleme pina in toamna anului trecut cind am patit la fel ca acum - pete albe pe locul unde au fost amigdalele odata. Atunci dr. de familie mi-a dat gentamicina si cred ca klacid/500mg daca mai tin eu minte bine( nu mai stiu exact antibioticul) si a functionat dar dupa 4 zile de tratament tinte frate de dureri de rinichi(la 24 ani am avut o pietricica cu blocarea rinichiului drept, am scapat cu ultrasunete). Acum am din nou aceeasi problema puroi, dureri git, urechi, nas infundat(sint alergica si la polen) ce mai tot tacimul. Intrebarile mele sint: Cum de fac din nou puroi cind eu nu mai am amigdalele de 29 de ani? De ce a revenit boala? Si ce trebuie sa fac? Mentionez ca am si tiroidita autoimuna cu analizele hormonale in parametrii indicati rezultata dupa nastere si i-au 1 pastila de eutirox de 25 mg/zi. Va multumesc!
0
11-05-2010, ora 10:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
NAHLA..
poate a ramas un rest amigdalian care se inflameaza si trebue volatilizat cui laser sau radiofrecventa ca sa nu se mai repete. sau poate fi si ulceratii acoperite cu depuneri . Asa ca.. trebue sa mergi la ORL. sa vada gatul.

izaburty
NU.. nu trebuie sa incepi antibioticul.
Inhalatii, spalaturi nazale, aromoterapie incamera( eucalipt, busuioc)
poti comanda pe internet Balzam din 33plante.. careo sa.i protejeze de eventualile raceli.
gatul rosu poate fi si de la refluxul esofagian ( nu numai dela raceala).. asa ca mare grija la ce mananca copilul. nimic acru, acidulat si fructe citrice)

nico12
1. daca NU este rosu in gat si nu ai depuneri albe pe amigdale.. NU este amigdalita pultacee.
2. daca curge puroi din Nas.. poate fi o sinuzita.
Mergi la ORL is vezi ce ai..
fiindca durerile in gat fara rosata.. nu suna a bine..
0
20-05-2010, ora 15:13
Caunic Ioana
Nu este medic/terapeut
Caunic Ioana
Domnule Doctor as vrea sa ma ajutati va rog cu un raspuns va rog am fost diagnosticata luni cu amigdalita pultacee si avand o febra de 39 de grade am fost pusa imediat sub tratament cu antibiotice (AMOXIPLUS) le fac seara si dimineata de 2 ori pe zi si eventual cu algocalmin intravenos amestecat insa sunt la a 4 a zi de tratament si fara Coldrex sau medicamente orale pe baza de paracetamol febra mea continua. Inainte de a-mi administra AmoxiPlus mi-au dat Clacid insa nu mi-a mers :(...Ce sa fac sa continui antibioticele ? sunt satula de cate medicamente bag in corpu meu.Oricum eu iau in permanenta DECASEPT, STREPSILS, NOANGIN, HEXORAL., albastru de metilen gargari permanente, ce as putea sa mai fac, si o alta intrebare e cat timp sunt contagioasa? ( prietenul meu nu m-a vazut de 1 saptamana si...si nu am idee cat sunt contagioasa oricum el nu are nici un semn de boala ! Va rog ajutati-ma ! Va multumesc ( Ioana din Iasi )
0
21-05-2010, ora 09:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
un focar de infectie cu siguranta este in cavitatea bucala si pe amigdale..
dar poti fi periculaoasa pentru un organizm slabit imunitar.
daca prietenul este sanatos.. organizmul lui se apara de microbii care ii ea de la tine.
1. Ar trebui sa bei foarte multe lichide.. apa, ceai ca sa elimini toxinele din organizm.
2. la 1 lingurita de miere de albin+ 3 pic de Vit A uleioasa+ 3 pic De alcool Iodat..
ungi amigdalele cu aceasta solutie de 3 ori pe zi.
0
21-05-2010, ora 13:32
Caunic Ioana
Nu este medic/terapeut
Caunic Ioana
Multumesc mult pentru sfat
0
25-05-2010, ora 12:26
elissa78
Nu este medic/terapeut
elissa78
Buna ziua, domnule doctor!
Am 31 de ani, si nu am avut niciodata probleme cu gatul. De 2 luni, de cand am contactat un stafilococ alb de la stomatologie, traiesc un chin. Amigdalele s-au marit, am luat un tratament-antibiotic si nu numai, la recomandarea ORL-istului, s-a ameliorat putin starea, dar acum ma simt groaznic. Amigdala dreapta este foarte mare(de marimea unei nuci mari, daca mi-e permisa comparatia), inflamata, si ma doare ingrozitor cu ureche cu tot.Pe partea stanga, amigdala e marita, dar nu am dureri.
Va rog sa-mi recomandati un tratament, ca ma topesc de durere, de usturime, de... nici nu stiu sa descriu senzatia, pana imi fac curaj sa merg la spital sa le scot(cred ca asta e singura solutie)!?
Va multumesc din suflet!
0
25-05-2010, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul local + regimul alimentar ar fi unica solutie buna.
1. regim fara acru, rece, acidulat si fructe citrice
2. Garagara cu ceaiuri de musetel sau salvie + 5 pic de alcool iodat + 2 pic de ulie esential de eucalipt. de 5-6 ori pe zi
3. Multe bauturi calde din ora in ora ( ceai, lapte..s.a)
4. Aerius 1 seara
5. Eurespal 3 pe zi.
dacac in 10 ziel nu e rezultat tre sa te internezi la ORL..
0
26-05-2010, ora 16:12
elissa78
Nu este medic/terapeut
elissa78
Va multumesc pentru raspuns! Totusi...
Am fost la medic din cauza durerii insuportabile. Diagnosticul - amigdalita acuta pultacee. Mi-a recomandat Cefort 1 g, si Gentamicina 80mg, intravenos, la 12 ore. Nu e totusi prea mult pentru o biata amigdalita! Astept raspunsul dvs. pana sa le administrez?
0
26-05-2010, ora 16:20
elissa78
Nu este medic/terapeut
elissa78
Am uitat sa precizez ca tratamentul are o durata de 6 zile!
Multumesc frumos!
0
26-05-2010, ora 17:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
o amigdalita pultacee trebuie tratata serios.. altfel faci complicatii !!!
faci antibioticele + ce am scris eu mai sus.. se completeaza.
0
01-06-2010, ora 20:40
tex
Nu este medic/terapeut
tex
buna ziua
nu stiu daca voi primi raspuns dar eu totusi incerc.
am o fetita de 4 ani care din toamna 2009 a tot racit si a facut de 10 ori amigdalita pultacee.doua tratate acasa celelalte numai la spital asociind febra cu varsaturi de fiecare data a facut intravenos cu cefort.
sunt disperata, atatea medicamentae cred ca vor afecta intreg organismul ce alte solutii mai am?
0
01-06-2010, ora 21:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalite pultacee repetate mai des de 4-5 ori pe an.. sunt indicatie directa pentru Amigdalectomie.
daca vreti sa luptati pentru pastrarea amigdalelor.. trebuie sa aveti mare grija la alimentatia copilului.. Nimic rece, acru, acidulat si fructe citrice.. care irita gatul si stomacul..
cautati pe internet Vivasan romania.. Extract din seminte de grefe.. un bun antibiotic natural si imunostimulator.
uleiuri volatile de lamaie, eucalipt...s.a. sprei pentru nas, sprei pentru gat.. toate naturale produse in elvetia. cu efect bun si de durata..
o sa faceti tratamente locale.. cu inhalatii si badijonari a amigdalelor.. si lucrurile pot sa se schimbe in bine...
0
04-06-2010, ora 22:37
Necunoscut0
Nu este medic/terapeut
Necunoscut0
Buna seara, bebelusul meu de 10 luni a ragusit de cateva zile, am fost la medicul de familie si a zis ca are si gatul putin rosu si i-a dat amoksiklav 2.5la 12 ore, el nu are alte simptome, febra nu face, mananca se comporta normal numai ca e ragusit, i-am dat de 2 zile si tot e ragusit. Ce ma sfauiti sa i dau pt aceasta raguseala. Am gasit pe un forum un "leac" dintr-un galbenus cu miere sau zahar si cu lapte cald. As putea sa-i dau celui mic asa ceva? Si totodata despre baietelul cel mare, 5 ani, mi s-a spus ca si el are gatul rosu putin si cam umflat in stanga, si are si el o raguseala usoara, pt care ii dau tot acelasi antibiotic numai ca 5 ml la 12 ore.ce ma sfatuiti sa fac in continuare sa mai continui cu antibioticul?
va multumesc.
0
04-06-2010, ora 22:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
un aqntibiotic inceput.. NU se poate intrerupe.. duce la marirea rezistentei microbilor.
o sa contibuati 5 zile.
Dar pe vitor.. Dac nu face febra.. NU mai dati antibiotic.
si chear daca face febra din cauza unui virus.. antibioticul tot nu ajuta !!! sunt suficiente antiinflamatoarele.
Raguseala poate fi la copil.. de la o Regurgitare.
NU alimentati copilul.. cu produse acre si acide.. sa nu manance mult inainte de joaca si inainte de culcare.. regurgitarea poate surveni si in somn. !
acea reteta cu lapte +. este buna, multe ceaiuri calde.. si cum am zis.. nimic acru, fructe citrice s.a ce pot provoca aciditata gastrica
0
07-06-2010, ora 13:14
opreanae
Nu este medic/terapeut
opreanae
Buna ziua
As dori sa expun d.nului doctor urmatoarea problema: la nivelul omuletului pe partea dreapta a cavitatii bucale am un depozit (asemanator unui cos) de culoare alba cam de 4 mm diametru, nedureros, nu ma incomodeaza deloc, care a fost diagnosticat acum aproximativ 2 luni cand l-am descoperit, in acel moment sufeream de laringita iar eu credeam ca durerea din gat era determinata de acest, , depozit ", doctorul de specialitate, mi-a tratat laringita spunand la acea vreme ca poate sparge acel, , depozit" dar ca el oricum va disparea.
Rezultatul este ca el nu a disparut, deci intrebarea mea ar fii cum se poate trata ceea ce am eu ?
0
07-06-2010, ora 22:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trimite.mi o poza cu acea formatiune pe mail.
sa vad si eu CE AI !!!
0
08-06-2010, ora 14:32
irina haidoaie
Nu este medic/terapeut
irina haidoaie
Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 11 luni, 12 kg. De la inceputul anului am observat ca temperatura indicata de termometru era de 37, 6 - 37, 9 (mentionez ca am masurat/o cu termometru digital, intrarectal). Am pus totul pe seama dintisorilor care tot ieseau cate unul. In aprilie 2010 ii fac o serie de analize care arata ca totul e ok, in limite normale. Dupa un consult la pediatru, imi recomanda sa ii fac niste analize pt ficat si rinichi. Ies ok. Apoi imi spune ca are amigdalele putin cam mari, dar acesta nu este un motiv de ingrijorare, intrucat sunt normal colorat; iar cu temperatura sa il las in pace, caci inseamna ca acesta este pragul lui de temperatura - 37, 7. Ma linistesc. In toata aceasta perioada (ianuarie 2010 -mai 2010) face:
- rinita, de vreo 3 ori, tratate cu augmentin es sirop, 3, 6 ml la 12 h, deoarece pareau destul de grave, care ii trec (tratament dat de medicul de familie)
- angina acuta (3-9 aprilie - tratament dat de medicul pediatrul de la urgente) - rosu tare in gat, cu febra 39, 7 - 40, tratata cu ERITROMICINA sirop
- 22 - 30 aprilie - alta rinita sau nu stiu ce a avut - augmentin es 3, 6 ml la 12 h
- 10-14 mai - sumetrolim 7, 2 ml/12 h
- de aici incepe: 20-28 mai - diagnostic medic de familie: bronsita spastica, tratament: klacid 3, 6 ml/12h. febra era intre 38 si 38, 5. Evolutia in timpul acestui tratament: dimineata 37, 2, amiaza 38, seara 38, 8; 39, 1; 39, 7, acestea timp de 8 zile, apoi imi da trimitere la medic pediatru la spital cu bronsita spastica, suspect de pneuonie insterstitiala dispneizanta, suspect de alergie la miros de mucegai. Acolo, medicul pediatru (in ultima zi de lucru dinaintea concediului) constata, dupa niste analize de sange ca are doar IACRS. Iata si rezultatele:
HEMATOLOGIE
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici
Nr leucocite 17, 87 (5-20)
Numar eritrocite 5, 46 (4, 1-5, 3)
Hemoglobina (Hb) 13, 2 (11, 3-14, 1)
Hematocrit 37, 7 (32-40)
Volum eritrocitar mediu 69 (70-89)
Hemoglobina eritrocitara medie 24, 2 (22-30)
Concentratie medie a Hb /eritrocit 35 (32-38)
Largimea distributiei eritrocitare 15, 2 (11, 6-14, 8)
Neutrofil 46, 5 (20-65)%
Neutrofil 8, 32 (1, 5-8, 5) mii
Limfocit 38, 4 (40-65)%
Limfocit 6, 86 (4-10, 5) mii
Monocit 14, 5 (10) %
Monocit 2, 59 (0, 3-1) mii
Eozinofil 0, 2 (5)%
Eozinofil 0, 03 (0, 05-0, 7) mii
Bazofil 0, 4 % (2)
Bazofil 0.07 mii (0.2)
Asta a fost vineri, 28.05.2010. Zilele urmatoare, respectiv sambata 29 mai si duminica 30 mai incepea ziua cu 38, 5, iar seara ajungea la 39, 7. Pe 31 mai, luni, l-a consultat alt pediatru, tot la spital, si fara nici o analiza - AMIGDALITA PULTACEE. Tratament injectabil : 7 zile CEFORT 1g/24 h. Prima zi din cele 7 a facut PENICILINA+GENTAMICINA, nu stiu cantitatea. Febra a scazut abia a 4-a zi de tratament la 38, a 5-a zi la valori normale de 37, 2-37, 4-37, 6, in schimb a inceput o tuse seaca insotita si de stranuturi si nasul curge apos. Nu putea manca, vomita. Tusea si in somn, vomitand flegma (5 iunie). I-am dat PROSPAN - sirop de tuse 2, 5 ml x 3/zi si aerius 2, 5 ml / zi seara - la indicatia pediatrului care a recomandat tratamentul cu CEFORT, septilin 5 ml x 2/zi (stiu ca asta nu e pt tuse), sirop de ceapa facut in casa pt tuse si Vit C 1 de la ALEVIA 1 pastiluta / zi. Azi, 8 iunie, a 2- a zi de la incheierea tratamentului de 7 zile cu CEFORT, nasul nu ii mai curge, temperatura e de 37, 4-37, 9 si tuseste productiv, de cateva ori pe zi. Temperatura asta e normala, sau mai are ceva? Sau care e treaba cu copilul meu, ca nu mai inteleg nimic.I-a trecut sau inca nu? A fost grav? Continui pt imunitate cu SEPTILIN, OSTEOCARE 5 ml x 2/zi, Fe Haussman, continui cu PROSPAN (un total de 7 zile) si aerius. E bine asa? Cu CEFORT a trecut de tot, sau sunt sanse sigure de recidiva? Mentionez ca baiatul meu frecventeaza colectivitatea. In timpul tratamentului si o saptamana dupa terminarea lui sta acasa, ferit de colectivitate, dar apoi il dau iar la cresa. Am vazut alte comentarii in care recomandati extirparea amigdalelor si m-am speriat. Va fi cazul si aici, sau tratamentul a fost unul corect si e ok asa?
O cura homeopata de imunizare este sau nu binevenita? As trece pe homeopate, dar nu am nici o parere avizata in acest sens.
Iertati-mi va rog lungimea mesajului, dar am vrut doar sa dau informatiile complete.
Va multumesc mult.
0
08-06-2010, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ati facut cateva greseli elimentare care au dus la tratamentele dure si de durata cu antibiotice.
1. termometrele digitale, deseori dau erori ( cele eftine). tre sa aveti 2 si sa le testati si pe Dvs.
2 temperatura corpului difera ( in axila, in cavitatea bucala si intrarectal) in iterior este mai mare temperatura decat in axila, deasemenea temperatura copilului difera de a adultilor, un pediatru ar fi trebuit sa va spuna acest lucru.
3. rinitele care le.a avut copilul puteau fi tratate cu inhalatii si spalaturi nazale.. fara sa recurgeti la antibiotice.. care sensibilizeza organizmul.. si duce la alte infectii care necesita si mai multe antibiotice.. afectand stomacul si ficatul copilului., distrugand flora intestinala, scazand imunitatea si provocand reactii alergice.
O infectie virala.. poate provoca febra si secretii nazale... dar Virusul.. NU este distrus de antibiotice..
la o infectie virala NU se dau antibiotice.. NUmai antitermice si tratament local.
4. un copil care frecventeaza colectivitatea.. Raceste.. si este norma acest lucru, asa se dizvolta inmunitatea la noi si noi microbi cu care intra in contact( este ca o vaccinare ).. dar nu trebui sa sariti peste copil cu antibiotice din prima, cautati un pediatru care stie sa faca diferenta intre viroze.. si boli bacteriene.. care necesita antibiotic.
5. acum este nevoie de un consult Homeopatic.. casa va ajute sa faceti o cura de dezintoxicare.. si un tratament de sustinere a sistemului imunitar..
in rest organizmul stie singur sa se apere de infectie.
6. Puteti cauta pe internet la Vivasan Romania.. uleiuri volatile, spreiuri naturale gat si nas.
extract din seminte de grefe.. care este un antibiotic natural si imunostimulator, balzam din 33 plante. care o sa va ajute prin tratament local sa evitati multe din probleme inflamatorii.
0
20-06-2010, ora 14:58
cridac
Nu este medic/terapeut
cridac
Domnule doctor, avem si noi un baietel de un an si doua luni diagosticat cu amigdalita pultacee. A primit tratament cu axetine, gentamicina si oxacilina intravenos si totusi, la 6 zile de tratament inca mai face temperatura de 39 grade. Ce mai putem face? Este normal?
Adaugă un comentariu / răspuns
399 comentarii 1 2 345 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: