Amețeli și stare de oboseală
Bună ziua. Am si eu o problema. De vreo 2 saptamani am inceput sa am ameteli aproape in fiecare zi care dureaza aproape pana seara. Iau si magneziu si tot nu imi revin. Trebuie sa recunosc, lucrand de acasa nu am mai facut miscare cum faceam inainte, si am si mancat mai multe prostioare. Mi-am facut analize in iulie si totul arata super ok. Ideea e ca de cand lucrez de acasa, de la sfarsitul lui iulie, nu am avut niciodata 4 zile libere legate si nici concediu si simt cum ma prinde oboseala din urma. Starea de acum se simte aproape ca acum 3 ani cand am avut burnout (oboseala cronica). Era exact la fel. Aveam energie foarte putina chit ca dormeam foarte bine noaptea. Imi este teama sa nu intru din nou in acea stare. Chiar si acum, lucrand de la calculator, simt cum imi fug ochii. Dureri de cap nu am, dureri de corp nu am. Cateodata am dureri de ochi dar este logic dat fiind faptul ca stau atatea ore ls calculator. Ce sfaturi imi puteti da?
1 comentarii
Bună ziua,
Ajută dacă respectați igiena și ergonomia muncii la calculator - pauze dese, priviți spre un punct la distanță mare, exerciții pentru ochi.
Probabil factorul de risc cel mai ușor de corectat este partea cu exercițiul fizic. Mișcarea crește serotonina în sânge și în creier și vă face să vă simțiți bine.
Poate ați putea încerca, ocazional, să lucrați cu calculatorul din alt loc - de exemplu în natură.
Fructe și legume proaspete, cel puțin cinci porții pe zi. Substanțele bune pe care le conțin stau puțin timp în sânge, de aceea trebuie mâncate des.
Și, să nu zic vorbă mare, dar poate se îndură patronul și vă dă niște zile libere...
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Ajută dacă respectați igiena și ergonomia muncii la calculator - pauze dese, priviți spre un punct la distanță mare, exerciții pentru ochi.
Probabil factorul de risc cel mai ușor de corectat este partea cu exercițiul fizic. Mișcarea crește serotonina în sânge și în creier și vă face să vă simțiți bine.
Poate ați putea încerca, ocazional, să lucrați cu calculatorul din alt loc - de exemplu în natură.
Fructe și legume proaspete, cel puțin cinci porții pe zi. Substanțele bune pe care le conțin stau puțin timp în sânge, de aceea trebuie mâncate des.
Și, să nu zic vorbă mare, dar poate se îndură patronul și vă dă niște zile libere...
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Amorteala partea stanga in timp ce sofam, dar analizele au iesit normale. Sa fie bunout?
- 0Sindromul de burnout covid si nu doar
- 4Depresie si/sau burnout?
- 2Ameteli in continuu fara dureri de cap sau alte simptome
- 2Spondiloza ameteli puternice
- 1Amețeli și dureri degete
- 1Amețeli și presiune in cap
Mai multe informații despre: burnout
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: