AMA-M2 pozitiv inseamna colangita biliara primitiva?
Buna ziua,
Reumatologul mi-a recomandat niste analize de sange deoarece ma durea soldul de un an. Am făcut hemoleucograma care a iesit ok, factor reumatoid, acid uric si fibrinogen au iesit toate ok, proteina C reactiva marita de 3 ori, adica 1.5 mg/dL si VSH marit (36), in plus am facut pt tiroida FT4=17, 45(normal) si TSH=6.32(mare).
In continuare am facut alte analize:
- Anticorpi anti CCP >7 -normal;
Profil ana extins la care am pozitive urmatoarele: SCL-70 si AMA-M2. Restul de analize din Profil ANA extins sunt normale.
Intrebarea mea este, daca AMA-M2 este pozitiv arata ca am ciroza sau colangita biliara primitiva? Reumatologul a zis ca nu inseama neaparat ca am ceva daca sunt prezenti anticorpii AMA-M2, m-a intrebat daca ma doare ficatul, ceea ce am inteles ca nu e un simptom la debutul bolii, tocmai din aceasta cauza nu pot sa iau de buna ce mi-a zis, avand in vedere ca aceasta boala tine de gastroenterologie, nu de reumatologie.
Am cautat pe diverse site-uri si majoritatea asta sugerau, ca e aproape imposibil sa nu ai boala daca ai AMA-M2 pozitiv, mai ales site-uri ale unor laboratoare de analize.
Reumatologul mi-a recomandat niste analize de sange deoarece ma durea soldul de un an. Am făcut hemoleucograma care a iesit ok, factor reumatoid, acid uric si fibrinogen au iesit toate ok, proteina C reactiva marita de 3 ori, adica 1.5 mg/dL si VSH marit (36), in plus am facut pt tiroida FT4=17, 45(normal) si TSH=6.32(mare).
In continuare am facut alte analize:
- Anticorpi anti CCP >7 -normal;
Profil ana extins la care am pozitive urmatoarele: SCL-70 si AMA-M2. Restul de analize din Profil ANA extins sunt normale.
Intrebarea mea este, daca AMA-M2 este pozitiv arata ca am ciroza sau colangita biliara primitiva? Reumatologul a zis ca nu inseama neaparat ca am ceva daca sunt prezenti anticorpii AMA-M2, m-a intrebat daca ma doare ficatul, ceea ce am inteles ca nu e un simptom la debutul bolii, tocmai din aceasta cauza nu pot sa iau de buna ce mi-a zis, avand in vedere ca aceasta boala tine de gastroenterologie, nu de reumatologie.
Am cautat pe diverse site-uri si majoritatea asta sugerau, ca e aproape imposibil sa nu ai boala daca ai AMA-M2 pozitiv, mai ales site-uri ale unor laboratoare de analize.
1 comentarii
Buna ziua, și eu am anticorpii anti mitocondrii pozitivi, ca și ANA și ANCA. In afara de gama GT care au o valoare crescută, celelalte enzime hepatice sunt in valori normale. Ca sa raspund strict la întrebarea Dvs, nu este declarată boala. Fac însă analize la fiecare 3 luni și un fibroscan o data pe an. Dacă doriți, rămânem in contact. Aștept rasp Dvs, numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9dureri de umar, sold si calcai
- 20dureri lombare si sold
- 12Osteonecroza cap femural stg.
- 3Durere de sold(insarcinata)
- 0durere usoara la sold
- 1durere in sold si incapacitatea de a merge pe varful degetelor la piciorul stang
- 3dureri de sold
- 9durere...la articulatia de la sold
- 2Durere sold insuportabila
- 3Dureri de sold
- 5Hipoestezie sold
- 1durere de sold +picior amortit
- 10Durere sold
- 2Buna mă interesează investigații la nivelul soldului sau bazinului in orașul Focsani
- 2Disfuncția articulației sacroiliacă
- 2Durere de sold (drept) cu iradiere in zona inghinala și genunchi
- 5Furnicaturii si intepaturi in soldul drept cind stau in pat
- 2Dureri foarte ascutite de sold drept
- 1Tendinita - durerea de sold persista
- 0Dureri de sold
Mai multe informații despre: durerea de sold
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: