Pastila uitata - Belara

Este posibil, nu sunt sigura, sa fii uitat o pastilă si sa nu fi luat nici o pastilă in ziua respectiva, si abia urmatoarea zii sa o fi luat, decaland astfel perioada in care le administrez cu o zii.. este vreo problema? Ar trebui sa incep noua folie tot dupa 28 de zile, sau sa mai astept inca o zii? A dispărut efectul anticonceptionalelor? Si daca da, dupa cat timp isi fac din nou efectul? Un sfat va rog, multumesc
3 comentarii

Ati uitat sa precizati ce anticonceptionale luati.

Daca nu ati luat in ziua 18 sa spunem si ati luat in ziua 19 este ca si cum ati intrerupt. Va trebui sa luati 7 zile continuu, timp in care nu sunteti protejata, adica ziua 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ca sa fiti protejata ulterior. Nu intrerupeti chiar daca ati ajuns la ziua 21. Terminati si a doua cutie si apoi faceti pauza de 7 zile. Probabil nu veti avea menstruatie in toata perioada.
Uitati din prospect:
Dacă uitaţi să luaţi Belara
Dacă uitaţi să luaţi un comprimat la ora obişnuită, trebuie să îl luaţi într-un interval de timp care să nu depăşească 12 ore. În acest caz nu sunt necesare alte măsuri de contracepţie şi puteţi continua să luaţi comprimatele conform orarului obişnuit. _ nu este cazul Dvs,
Dacă intervalul de timp este mai mare de 12 ore, efectul contraceptiv al Belara nu mai este asigurat. În acest caz, luaţi imediat comprimatul omis şi apoi continuaţi să luaţi Belara conform orarului obişnuit. Aceasta poate să însemne că veţi lua două comprimate într-o singură zi. În acest caz, trebuie să utilizaţi măsuri suplimentare de contracepţie mecanică (de exemplu prezervative) în următoarele şapte zile. Dacă în timpul acestor şapte zile vi se întâmplă să terminaţi cutia pentru ciclul actual de tratament, începeţi să luaţi imediat comprimate din următoarea cutie de Belara, adică nu trebuie să existe o pauză între cutii (regula celor şapte zile). Probabil că nu veţi avea sângerarea normală de întrerupere până când nu veţi termina noua cutie. Cu toate acestea, sunt posibile sângerări intermenstruale sau microhemoragii (pete) în timp ce utilizaţi noua cutie. Dacă nu aveţi menstruaţie după ce s-a terminat cutia pentru noul ciclu de tratament, trebuie să faceţi un test de sarcină.
Uitati din prospect:
Dacă uitaţi să luaţi Belara
Dacă uitaţi să luaţi un comprimat la ora obişnuită, trebuie să îl luaţi într-un interval de timp care să nu depăşească 12 ore. În acest caz nu sunt necesare alte măsuri de contracepţie şi puteţi continua să luaţi comprimatele conform orarului obişnuit. _ nu este cazul Dvs,
Dacă intervalul de timp este mai mare de 12 ore, efectul contraceptiv al Belara nu mai este asigurat. În acest caz, luaţi imediat comprimatul omis şi apoi continuaţi să luaţi Belara conform orarului obişnuit. Aceasta poate să însemne că veţi lua două comprimate într-o singură zi. În acest caz, trebuie să utilizaţi măsuri suplimentare de contracepţie mecanică (de exemplu prezervative) în următoarele şapte zile. Dacă în timpul acestor şapte zile vi se întâmplă să terminaţi cutia pentru ciclul actual de tratament, începeţi să luaţi imediat comprimate din următoarea cutie de Belara, adică nu trebuie să existe o pauză între cutii (regula celor şapte zile). Probabil că nu veţi avea sângerarea normală de întrerupere până când nu veţi termina noua cutie. Cu toate acestea, sunt posibile sângerări intermenstruale sau microhemoragii (pete) în timp ce utilizaţi noua cutie. Dacă nu aveţi menstruaţie după ce s-a terminat cutia pentru noul ciclu de tratament, trebuie să faceţi un test de sarcină.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am uitat sa iau Marvelon.. sa iau azi 2 pastile si maine tot 2?
- 6Am uitat sa iau anticonceptionalele 3 zile la rand
- 3pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?
- 4anticonceptionale uitate. Raspundeti-mi va rog!!!
- 0am uitat 2 pastile
- 10o pastila minus
- 1Pastila Karissa omisa. Va rog ajutati'ma!!!!
- 1Am uitat sa iau pastila a 7 a de Yasmine
- 1Anticonceptionale Leogest
- 0Pastila de a 2a zi sau nu?
- 0Am uitat sa beau ultima pastila
- 0Protectia anticonceptionaleloe
- 0Logest uitat
- 0Bună seara, am uitat sa iau o pastila și am luat-o pe următoarea, iar după 3 zile mia venit ciclul
- 0Anticoncepționale - primele 3 zile nu le-am luat, apoi le am luat normal
- 0Pastilă uitată
- 0Pastila pierduta si trecerea de la un contraceptiv la altul
- 1Pastila Yasmin uitata in prima saptamana
- 0Pilule contraceptive uitate!
Mai multe informații despre: pastila uitata pilula contraceptiva uitata omiterea unei pilule contraceptive omiterea anticonceptionalelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: