Am schimbat Logest cu Yasmin...ROG RASPUNS URGENT

17-12-2007
elyzelaura
Nu este medic/terapeut
elyzelaura
Buna ziua!
1.Acum cateva saptamani am fost la medicul ginecolog si mi-a spus ca pot sa iau yasmin imediat dupa ce termin folia de Logest si fac pauza de 7 zile. Dina 8-a zis am inceput sa iau yasmin, dansa a spus ca au cam aceeasi concentratie si nu e o problema. E corect cum am procedat? isi fac efectul in acest caz? prospectul este destul de neclar.(eu am luat Logest 3 an)i... de la a 2-a pastila de yasmin am avut contact sexual.pot ramane insarcinata?
2.Daca iau DUADOR credeti ca poate interactiona cu anticonceptionalele, stiu ca nu este un antibiotic.

Multumesc anticipat si astept un raspuns cat se poate de clar cat mai urgent.
4 comentarii
0
17-12-2007, ora 00:00
12345
Nu este medic/terapeut
12345
eu am luat logest mai demult si am fost foarte confuza in legatura cu prospectul...medicul sp ceva pe prospect scria altceva.asa ca am facut dupa cum mi-a zis medicul. am luat pana se termina folia, pauza dupa, si apoi in a doua zi de ciclu menstrual. in general pauza era de 3-4 zile pana imi venea. Yasmin e acelasi lucru.tot asa functioneaza fiind un anticonceptional din aceeasi gama pe aceleasi principii. ATENTIE nu are aceiasi substanta!!!!! Eu personal nu am mai luat logest deoarece pusesem vreo 6 kg si nu le puteam da jos.cum am incheiat au "cazut" in saptamana. Nu te impacienta ca exista multe versiuni ale medicilor in leg cu aceste pastile. Eu am auzit d la prietenele mele vreo 5. In principiu oricat ai face pauza trebuie neaparat sa incepi sa iei alta folie in prima sau a doua zi de ciclu...de obicei ovarele incep sa functioneze din a doua.
0
17-12-2007, ora 00:00
elyzelaura
Nu este medic/terapeut
elyzelaura
Nu ai inteles.eu am luat Logest 3 ani...nu am avut nimik si doctora a zis sa incerc o luna yasmin sa vad cum ma simt dar sa le iau normal adica dupa ce termin folia de Logest si fac pauza de 7 zile, in a 8a zi sa iau yasmin...prospectul de la yasmin e ff confuz...eu nu am probleme de greutate...ba chiar ar vrea sa mai iau 2-3 kg in plus...daca nu te deranjeaza as prefera sa imi raspunda la aceasta intrebare un medic de specialitate.ms
0
18-12-2007, ora 00:00
Dr.Cristi
Identitate neconfirmată
Dr.Cristi
Buna ziua. In legatura cu schimbarea contraceptivului, fiti linistita. E corect cum ati procedat dumneavoastra. La fel de bine puteati sa incepeti sa luati Yasmin si dupa ce ati terminat blisterul cu Logest (in ziua urmatoare, fara sa mai faceti pauza de 7 zile). Efectul contraceptiv este pastrat in ambele cazuri.
Iar in legatura cu Duador, nu cred ca interactioneaza cu contraceptivul. Va doresc multa sanatate, si sarbatori fericite!
0
18-12-2007, ora 00:00
elyzelaura
Nu este medic/terapeut
elyzelaura
multumesc nespus. de mult.sarbatori fericite si dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •