Am o lipsa de aer de 4 luni!

33 comentarii 1 2
0
08-06-2021, ora 14:10
Olga86
Nu este medic/terapeut
Olga86
Nu știam ca mai sunt oameni care trec prin ce trec si eu :( din disperarea de a afla ce am, am dat de acest forum si nu mi a venit sa cred! Citind unele postări, credeam ca sint scrise de mine pt ca fix asa s a întâmplat si la mine :( m am trezit intr o noapte ca nu puteam sa respir si aveam o durere mare in stern doar ca la mine coboară si spre abdomenul superior care câteodată mai si frige. Habar nu aveam ce e sau de ce se întâmpla si automat ca m am panicat. Asta se întâmpla la sf lui Martie. Au urmat 6 luni de durere constanta din momentul in care deschideam ochii pana seara cand ma culcam, am renunțat la cafea in momentul ala ca sa pot fi intr o stare de somnolenta si sa pot casca fără probleme( căscatul a jucat un rol ff important, m a ajutat mult). Dupa cele 6 luni am ajuns la kinetoterapie(pt încă 6 luni) care m a ajutat enorm, nu complet dar cat de cat. Durerea nu mai era constanta, acum am zile bune si zile rele. Is curioasa daca ați găsit un tratament sau daca ați găsit un nume pt chestia asta. Vroiam sa va întreb daca la voi a impactat si poziția in care stați? De ex eu de un an nu pot sa ma intind pe spate pe canapea sa stau la tv. Orice tine de întins pe spate accentuează durerea si automat ma ridic. Plus ca in primele luni ma durea ff tare si cand stăteam pur si simplu in șezut. De cand cu kineto, ușor ușor am putut sa stau jos mai multe ore fără durere.
0
10-12-2021, ora 01:32
Mihai1809
Nu este medic/terapeut
Mihai1809
Salut!
Ma confrunt cu aceasta problema de mai bine de 8 luni. Tin sa mentionez ca am mai trecut prin astfel de episoade inainte, insa mereu erau niste episoade trecatoare, de maxim 2 saptamani. Sezantia este groaznica si nu credeam ca o sa gasesc oameni care au aceleasi probleme.
La mine totul se manifesta ca o incapacitate o data la 5-10 minute de a lua o gura mare de aer. Uneori, casc pana cand imi trozneste maxilarul. In momentul in care am reusit sa casc, parca organismul se linisteste o perioada de timp, si nu mai simte nevoia de aer. Alteori, aceasta nevoie de aer este pacalita de un oftat mai puternic, insa nu mereu reusesc sa il duc la capat. Parca este un nod sau o supapa care nu ma lasa sa il finalizez mereu. Senzatia este groaznica. In fiecare zi sa te trezesti si sa incerci sa fie totul normal. Am observat, pe vremea cand aceasta problema era de scurta durata, ca se intampla atunci cand beam cola, cafea sau mancam ciocolata. Dar luam un magneziu si senzatia se ameriora.. acum faza cu magneziul nu a mai mers, si de 8 luni ma chinui groaznic.
Am fost la foarte multi medici (cardiologie, gastroenterologie, ecografii, pneumologie, alergologie, analize de sange) insa nu am primit nici un raspuns concret. Analizele au iesit normale. Unii doctori mi-au sugerat ca problemele ar fi neurovegetative, si mi-au sugerat sa reduc cat mai mult stresul. Insa fara un tratament exact. De aproximativ 3 luni de zile fac si terapie cu un psiholog, pentru a-mi reduce nivelul de stres. Terapia evolueaza intr-o directie buna, pot sa spun ca sunt mai activ si vioi ca inainte, insa problemele respiratorii tot nu mi-au disparut. Sunt mai lejere, dar sunt inca acolo, si sunt ca picatura chinezeasca.
As vrea sa stiu daca cineva a reusit sa treaca peste aceste stari si cum? As fi foarte recunoscator pentru orice raspuns. Orice referinta catre un doctor care a mai gestionat astfel de probleme, este binevenita.
Multumesc
0
30-05-2022, ora 13:18
Popescu Laura
Nu este medic/terapeut
Popescu Laura
Buna ziua,
De ceva timp mă confrunt și eu incapacitatea de a căsca "până la capăt". Mă regasesc în câteva din mesajele dumneavoastră. La mn a început de vreo 2 ani, dar am lăsat o balta, deoarece credeam că va trece de mâine.
Alaturi de senzația de căscat incomplet, eu, una, mai am și o durere musculara între omoplați. Nu știu dacă sunt legate între ele simptomele.
Cumva trebuie să mă concentrez și să ma "infoiez" sa trang aer in plămâni, mai ales pe pe căile nazale. Interesat este faptul că pot trage aer in piept o data destul de bn, iar în secundele următoare nu mai pot.
O altă situație care merge mână în mână cu cea de oxigenare incompletă este și faptul că simt un nod în gat, sau ceva asemănător.
Probabil că e timpul sa merg sa fac analize.
Multa sănătate va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.