am colecist ce inseamna?
am facut ecografie si mia spus ca am calculi este grav ce trebuie sa fac?
4 comentarii
Inseamna ca ai in colecist (vezica biliara) niste pietre care pot ingreuna curgerea normala a bilei (fierea) care ajuta la digerarea mancarii. Depinde de dimensiunea lor. Daca sunt mici, medicul iti poate prescrie ceva pentru eliminarea lor si implicit sa nu mai ai senzatie de jena sau durere in partea dreapta. Daca sunt mari si exista riscul ca ele "s-o ia din loc" si sa plocheze canalul prin care curge bila, atunci trebuie scoase. Deci, numai medicul iti poate spune exact ce trebuie sa faci. De asta nici nu e recomandabil sa iei colebil sau altele asemanatoare, iti pot face mai mult rau decat bine. In orice caz, daca nu e infectat colecistul si nu exista predispozitie sa tot faci pietre, evita cat mai mult scoaterea, operarea colecistului. Vorbeste cu gastroenterologul! Sanatate deplina!
Calculi la ce"
Fiere?
COledoc?
Rinichi?
Vezica?
Uretere?
Noroc ca Teosophia a ghicit (nu-mi dau seama cum, pentru ca tu nu mentionezi nimic, iar la ecografie se pot vedea calculi oriunde) si stie si cat de grav poate fi.. ca trebuie sa te si operezi...
Ce bine ca are cine sa ne dea sfaturi chiar cand nu are cum sa stie ce dorim.
Poate ar fi fost bine sa intrebi medicul ce calculi ai, macar la ce organ, daca are efect asupra organului, daca trebuie scosi sau tratati, daca sunt mari sau mici, unul sau mai multi, cu obstructie sau fara, cu infectie sau fara, etc, etc
Fiere?
COledoc?
Rinichi?
Vezica?
Uretere?
Noroc ca Teosophia a ghicit (nu-mi dau seama cum, pentru ca tu nu mentionezi nimic, iar la ecografie se pot vedea calculi oriunde) si stie si cat de grav poate fi.. ca trebuie sa te si operezi...
Ce bine ca are cine sa ne dea sfaturi chiar cand nu are cum sa stie ce dorim.
Poate ar fi fost bine sa intrebi medicul ce calculi ai, macar la ce organ, daca are efect asupra organului, daca trebuie scosi sau tratati, daca sunt mari sau mici, unul sau mai multi, cu obstructie sau fara, cu infectie sau fara, etc, etc
Se pare ca iar am nimerit.m-am uitat la titlu unde a spus de colecist...
Dava, tu esti suparata pe mine sau pe lumea proasta in general? Iti cer scuze daca te-am deranjat vreodata cu ceva, fara sa-mi dau seama.
Dava, tu esti suparata pe mine sau pe lumea proasta in general? Iti cer scuze daca te-am deranjat vreodata cu ceva, fara sa-mi dau seama.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Colecist deformat geometric din nastere
- 3colecist nefunctional
- 3durerea cauzata de colecist
- 0dupa operatia de colecist ! va rog din suflet ajutati-ma
- 3probleme de colecist sau stomac?
- 0Analize Colecist
- 4URGENT - Operat de colicist degeaba
- 3colecistul. fierea?
- 0Operatie extirpare colecist
- 1opertatia de colecist
- 1Operaţie colecist