Complicaţie după operatie colecist
Bună seara,
Mama mea în vârstă de 56 de ani a fost operata săptămâna trecută pentru scoaterea unor pietre din colecist (laparoscopic). După operatie I s-au pus 2 drene şi intr-una îi curge un lichid verzui-maroniu (200-250 ml/zi). I s-a spus mamei ca dacă va continua sa îi curgă, va trebui sa facă o noua interventie, la ficat de aceasta data. Din pacate, mama nu a înţeles exact cum se cheama aceasta operaţie ca sa mă pot informa mai mult despre subiect.
Puteţi sa îmi spuneţi ce operaţie este şi ce presupune?
Mulţumesc!
Mama mea în vârstă de 56 de ani a fost operata săptămâna trecută pentru scoaterea unor pietre din colecist (laparoscopic). După operatie I s-au pus 2 drene şi intr-una îi curge un lichid verzui-maroniu (200-250 ml/zi). I s-a spus mamei ca dacă va continua sa îi curgă, va trebui sa facă o noua interventie, la ficat de aceasta data. Din pacate, mama nu a înţeles exact cum se cheama aceasta operaţie ca sa mă pot informa mai mult despre subiect.
Puteţi sa îmi spuneţi ce operaţie este şi ce presupune?
Mulţumesc!
1 comentarii
Buna ziua.
Din descriere pare a fi un tub de drenaj Kehr - care e lasat pe coledoc, prin bontul canalului cistic, dupa extirparea colecistului. E posibil sa fi fost vorba de pietricele mici, ce pot trece pe coledoc si provoca obstructie. Daca asa e cazul, va fi vorba fie de o incercare de dezobstructie endoscopica sau de o derivatie bilio digestiva ( daca persista obstructia ).
Oricum, cel mai bine sa intrebati medicul operator.
Din descriere pare a fi un tub de drenaj Kehr - care e lasat pe coledoc, prin bontul canalului cistic, dupa extirparea colecistului. E posibil sa fi fost vorba de pietricele mici, ce pot trece pe coledoc si provoca obstructie. Daca asa e cazul, va fi vorba fie de o incercare de dezobstructie endoscopica sau de o derivatie bilio digestiva ( daca persista obstructia ).
Oricum, cel mai bine sa intrebati medicul operator.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0alimentatie dupa operatie colecist?
- 11regim dupa operatie de colecist
- 3durerea cauzata de colecist
- 0dupa operatia de colecist ! va rog din suflet ajutati-ma
- 3probleme de colecist sau stomac?
- 1opertatia de colecist
- 2Operaţie colecist
- 0Candida sau colecist?
- 3operatie colecist - complicatii
- 0Operatie de colecist
- 3Gust amar
- 1Colon iritabil, Ibutin
- 1Gaze post colecistectomie laparoscopica
- 1colecist globulos alitiazic
- 3Scaun cu lichid galben intens dupa colecistectomie laparoscopica
- 2Durere stomac
Mai multe informații despre: Operatia de colecistita colecistul regimul postcolecistectomie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: