Neg inflamat dupa ce a fost legat cu fir de par de cal
Buna ziua,
Bunica mea (70 de ani) are crescut un neg (posibil sa fie alunita?) sub ochiul drept de cativa ani buni (> 8). Acum vreo 6 zile (fara vreun motiv anume) si-a legat un fir de par de coada de cal in jurul lui, auzind de la o cunostinta ca asa ar fi scapat respectiva de un neg.
Incepand de azi dimineata spune ca a inceput sa o doara (suportabil) si se pare ca s-a si umflat negul si s-a inflamat zona din jurul lui.
Umflandu-se negul, parul acela de cal a fost acoperit si nu mai poate fi taiat in siguranta.
Urmeaza sa mearga maine la dermatolog, insa as aprecia daca cineva de aici poate oferi un sfat referitor la situatia de fata.
Multumesc!
P.S.: Am adaugat aici https://imgur.com/a/pir8th2 doua poze.
Bunica mea (70 de ani) are crescut un neg (posibil sa fie alunita?) sub ochiul drept de cativa ani buni (> 8). Acum vreo 6 zile (fara vreun motiv anume) si-a legat un fir de par de coada de cal in jurul lui, auzind de la o cunostinta ca asa ar fi scapat respectiva de un neg.
Incepand de azi dimineata spune ca a inceput sa o doara (suportabil) si se pare ca s-a si umflat negul si s-a inflamat zona din jurul lui.
Umflandu-se negul, parul acela de cal a fost acoperit si nu mai poate fi taiat in siguranta.
Urmeaza sa mearga maine la dermatolog, insa as aprecia daca cineva de aici poate oferi un sfat referitor la situatia de fata.
Multumesc!
P.S.: Am adaugat aici https://imgur.com/a/pir8th2 doua poze.
3 comentarii
buna ziua,
Trebuie sa o vada un medic. In urma dermatoscopiei se stabileste diagnosticul.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Trebuie sa o vada un medic. In urma dermatoscopiei se stabileste diagnosticul.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
@Sergiu75
Cea mai mare prostie omeneasca, este sa spanzuri o alunita (leziune) cu fir de par de cal.Daca acea leziune este maligna ? Daca se poate infecta si acea leziune poate sa inflameze pielea ? Eu cunosc foarte multe astfel de cazuri grave!
Cea mai mare prostie omeneasca, este sa spanzuri o alunita (leziune) cu fir de par de cal.Daca acea leziune este maligna ? Daca se poate infecta si acea leziune poate sa inflameze pielea ? Eu cunosc foarte multe astfel de cazuri grave!
Buna, cum s-a rezolvat pana la urma ne poti spune?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2alunita
- 2Operatie de alunite - examen histopatologic
- 3Alunita care doare
- 3Nevi congenitali
- 8Mi-am rupt o parte dintr-o alunita, din greseala
- 3Se poate sa fie maligna ?
- 0alunita din carne pe sfarc...ajutor!
- 2Alunita pe gat.
- 0alunite!
- 1Indepartarea Alunitelor cu otet
- 1Alunita rupta