Alunita cazuta si refacuta? | Forumul Medical ROmedic

Alunita cazuta si refacuta?

03-08-2020
Alcor
Nu este medic/terapeut
Alcor
Buna ziua, am 2 alunite pe fata, una de cca 2 mm care e pozitionata la tampla si una de cca 4 mm si ceva pe obraz. Le am din adolescenta, azi am 53 de ani. Ambele sunt maro, plate si bine conturate. Acum cca 2 ani cea mare s-a ingrosat putin. cca 1 mm Anul trecut in vara era crapata si urcata, toata toamna se desprindea bucatele din ea. Cea mica s-a curatat complet, a mai ramas doar o urma de pigment. Cea mare din iarna nu a mai cazut nimic si a stat asa pana acum 2 luni cand am vazut ca portiunile cazute s-au refacut. Din greseala am atins cu unghia un colt iar acum sta cumva desprins (am sperat ca se lipeste la loc) si e uscat.Se vede ca a inceput sa se refaca pe dedesubt si cumva impinge coltul ala afara. Mentionez ca nu a singerat niciodata nimic, doar acolo unde am atins eu cu unghia si am dezlipit se vede in lateral pe dedesubt rosu de la traumatism dar nu a curs nici o picatura de singe, nu si-a schimbat culoarea, acum s-a refacut toata, este uniforma, doar putin se mai distinge diferenta de pigment maro dintre partea veche si cea noua. Nu ma durut niciodata, nu m-a deranjat niciodata nimic.
Vreau sa stiu daca e posibil asa ceva, daca menopauza si schimbarile hormonale pot influenta. Am avut si o mare carenta de magneziu si foarte mult stres.
Multumesc.
4 comentarii
0
03-08-2020, ora 09:12
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua
mergeti la dermatolog pentru dermatoscopie.
O zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
03-08-2020, ora 09:16
Alcor
Nu este medic/terapeut
Alcor
Multumesc dar asteptam un raspuns mai clar, altfel nu intrebam dar in fine...
O zi frumoasa!
0
03-08-2020, ora 10:37
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Nu se poate face medicină pe internet. Sunt lucruri care trebuie văzute de către medic. Mergeți la dermatolog.

dr Petre Mureșan
0
03-08-2020, ora 12:01
Dr. Corneliu DOBRE
Dermatovenerologie, IASI
Dr. Corneliu DOBRE
Trimiteti poze clare pe E-mail.
Cu stima,
dr. Corneliu DOBRE
Laserderm CLINIQUE
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •