alimentatie corecta calculi fosfatici

analizele sedimentului urinar au iesit astfel: ph 7, leucocite 25, densitate 1015, frecventi fosfati amorfi, frecvente cel.epitel.plate, discreta flora. As vrea sa stiu care e alimentatia corecta pentru a nu se mai forma atat de des calculii fosfatici. Probleme mari prin formarea tot timpul de calculi, cu crize renale.Lichidele nu imi lipsesc, dar as vrea mai pe larg alimentele ce nu contin fosfati;ce ar trebui sa evit si ce e bine sa consum. Multumesc!
1 comentarii

Buna ziua! calculii dvs sunt cel mai probabil calculi de infectie, adica formarea lor este accelerata de prezenta infectiei urinare si mai putin de alimente ( Puteti fi sigura de acest lucru prin examinarea fizico chimica a calculului ). Din pacate o alimentatie saraca in fosfati este foarte dificil de realizat pentru ca marea majoritate a alimentelor de origine animala contin fosfati, si oricum nu v-ar garanta nimeni ca o astfel de cura ar duce la reducerea formarii calculilor. Ce puteti face: eradicarea completa a infectiei urinare ( tratament antibiotic conform antibiogramei ) si asigurarea unei diureze de 2500-3000 ml/zi, plus acidifierea urinii ( daca intradevar aveti calculi din fosfat amoniacomagnezian, asa cum par sa fie ). Este destul de important din ce anume este compus calculul si daca este radioopac sau nu pentru a decide eventual alte investigatii. Sper ca v-am lamurit. Multa sanatate.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Infectie rinichi Indicație nefrectomie
- 1Glucoza și corpi cetonici în urina copilului
- 1Durere din cauza unui stent ureteral
- 1Rinichi unic chirurgical
- 3Peretii vezicii ingrosati iar urocultura buna
- 1Usturime varful penisului ?
- 0Angiomiolipom, chist cortical
- 5Fisura anală
- 2Cistita radica
- 2Chist parapielic renal