alergie la antibiotic sau rujeola?
Buna seara, am o problema. Am un baietel de 21 de luni si in urma cu vreo 2 saptamani a racit. Ma rog, asa am crezut initial. Totul a debutat cu febra 24 de ore, dupa care nas infundat si secretii nazale urmand ca dupa vizita de rigoare la doctor sa-i administrez calpol si mi s-a recomandat sinecod doar in cazul in care tuseste noaptea (2ml). Mentionez ca nu locuim in Romania asa ca este posibil ca tratamentul sa fie putin diferit. Dupa cateva zile in care nu a mai facut febra, a inceput sa tuseasca destul de rau, a urmat o alta vizita la doctor si am descoperit ca are o infectie minora in urechea dreapta si este rosu in gat. Ni s-a prescris augmentin 6.5 ml la 12 ore timp de o saptamana. Este prima data cand ia antibiotic desi anul trecut am avut o bronsiolita am tratat-o cu inhalatii si am reusit sa evitam antiobioticul, mai ales ca pediatrul lui este de principiul de a nu se administra antibiotic, decat in cazuri extreme. Dupa 6 zile, i-au aparut pe corp niste pete rosii mici pe care initial le-am pus pe seama transpiratiei dar in urmatoarea zi am observat ca sunt prea multe ca sa fie vorba de asa ceva. Primul lucru la care m-am gandit este ca are pojar, mai ales ca de vreo 2 saptamani merge la gradinita si este destul de comun ca sa ia asa ceva de la alti copii. Dupa vizita de azi de la doctor, am ajuns la concluzia ca nu este pojar, este o reactie alergica la augmentin sau la unul din igredientele acestuiam cel mai probabil la amoxicilina. Ni s-a prescris un sirop, Fenistil, 4 ml la 6 ore pentru 5 zile cel putin, cel mult 7. Intrebarea mea ar fi: daca este o reactie alergica, inseamna ca va fi toata viata alergic la antibiotic? Mentionez ca petele s-au intensificat, sunt mai mari si rosii si nu are mancarimi. Sunt prezente pe picioruse, burtica si manute. Multumesc.
1 comentarii
buna ziua!cred ca nici acum nu este alergic la toate antibioticele.daca va mai fi cazul sa ii dati antibiotic va trebui sa-l testati inainte sau puteti cere antibiotice din gama cefalosporinelor(dau foarte rar reactii alergice)este prea mult spus pe tot parcursul vietii, pentru ca, poate sa nu mai fie alergic in timp insa sa fiti foarte atenta la toate medicamentele ce le va lua.daca a fost alergie la antibiotic sunteti norocoasa ca nu a facut o forma grava.
sanatate !
sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Bebe face scaune moi
- 1Întrebare
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
- 0Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul
- 1Bebe nu se ridica in picioare
- 1Anxietate si frica de straini
- 1Bebe calca stramb
- 2Baietel 18 luni - autism sau nu?
- 9Fluturat cap stânga dreapta
- 4Baietel 16 luni - simptome din spectrul autist (TSA)?