Ajutor copil de 10 ani are ceva crescut în cerul gurii
![Alessia2021](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună seara..fata are 10 ani..și de câteva luni tot ii creste ceva pe cerul gurii.. inițial am crezut ca e o afta... sau s a ars xu ceva fierbinte.. era cv micuț acum câteva lunii.. acum s a mărit acea broboniță..ce ar putea sa fie ??eu recent am revenit in tara dupa 7 luni...fata fiind cu bunicii in Ro...unde sa ma duc cu ea?? Nu o doare..nu o jenează deloc...
2 comentarii
![Dr. dentist: Maier Marius](/arata_img.php?img=cont_225391.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună ziua,
este important să acordați atenție oricărei modificări la nivelul gurii copilului dumneavoastră, mai ales dacă observați o creștere constantă a unei leziuni. Există câteva posibilități generale pe care le puteți lua în considerare:
Afta sau Herpes: Aceste leziuni pot apărea pe buze sau în interiorul gurii. Herpesul poate provoca vezicule dureroase, în timp ce afta este adesea o rană deschisă.
Mucocelul: Este o leziune plină cu lichid care apare adesea în zona buzelor. Mucocelul nu este, în general, dureros, dar poat persista.
Angiom sau hemangiom: Acestea sunt tumori vasculare care pot apărea la nivelul gurii. Ele pot varia în dimensiune și pot să crească treptat.
Pentru că observați o schimbare semnificativă în aspectul leziunii, este recomandat să consultați un medic chirurg buco-maxilo-facial.
Fiindcă fata dumneavoastră nu resimte durere sau disconfort, nu este neapărat o urgență, dar este important să căutați sfat medical pentru a identifica și trata corect orice problema subiacentă.
Este întotdeauna mai bine să abordați aceste probleme în stadiile incipiente pentru a preveni eventuale complicații.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
este important să acordați atenție oricărei modificări la nivelul gurii copilului dumneavoastră, mai ales dacă observați o creștere constantă a unei leziuni. Există câteva posibilități generale pe care le puteți lua în considerare:
Afta sau Herpes: Aceste leziuni pot apărea pe buze sau în interiorul gurii. Herpesul poate provoca vezicule dureroase, în timp ce afta este adesea o rană deschisă.
Mucocelul: Este o leziune plină cu lichid care apare adesea în zona buzelor. Mucocelul nu este, în general, dureros, dar poat persista.
Angiom sau hemangiom: Acestea sunt tumori vasculare care pot apărea la nivelul gurii. Ele pot varia în dimensiune și pot să crească treptat.
Pentru că observați o schimbare semnificativă în aspectul leziunii, este recomandat să consultați un medic chirurg buco-maxilo-facial.
Fiindcă fata dumneavoastră nu resimte durere sau disconfort, nu este neapărat o urgență, dar este important să căutați sfat medical pentru a identifica și trata corect orice problema subiacentă.
Este întotdeauna mai bine să abordați aceste probleme în stadiile incipiente pentru a preveni eventuale complicații.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Umflatura in cerul gurii, durere usoara la apasare si mancarime.
- 3Buba in cerul gurii.
- 7Problema mea tine de ORL? Umflatura cerul gurii
- 2Umflatura cerul gurii.
- 2Umflătură pe cerul gurii
- 12Bășică/Bobiță mica pe cerul gurii
Mai multe informații despre: umflatura in cerul gurii