Ajutor!!! Imi doresc din tot sufletul sa mai scap de cateva kg

Buna. Am 30 de ani, 163 cm si 62 kg. In luna mai a anului trecut am dat nastere unei mandreti de baietel. Inainte de sarcina aveam 54 kg, iar la sfarsitul sarcinii 71 kg. Imi doresc din tot sufletul sa mai scap de cateva kg, daca nu se poate sa ajung iar la greutatea pe care am avut-o. Principalele greseli pe care le fac in alimentatie sunt: ciugulitul intre mese si excesul de dulciuri! Daca stiu ca am dulciuri in casa, nu ma pot abtine! Dimineata mananc un bol de lapte cu cereale, la pranz coirbita sau felul 2, niciodata si una si cealalta, iar seara de obicei tot ceva pe baza de lapte. Miscare fac numai cand imi scot baietelul la plimbare.
V-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu niste sfaturi. Va multumesc.
V-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu niste sfaturi. Va multumesc.
1 comentarii

Buna Iris!
Te inteleg perfect, mai ales ca si eu am o mandretze de fata tot din mai anul trecut :)).
Greselile din alimentatie le-ai subliniat tu, deci ceea ce trebuie sa faci este sa le corectezi. Cum? Evitand tentatiile, in primul rand.
-Evita raionul de dulciuri cand mergi al cumparaturi.
-Fa o lista de cumparaturi inainte de plecare, pe care sa iti impui sa o respecti, in care bineinteles nu incluzi si dulciuri.
-NICIODATA sa nu intri intr-un supermarket cu stomacul gol!
Apoi, ar mai fi de mentionat ca trebuie renuntat la rontaiala. Daca iti este foame intre mese, poti lua o gustare. un fruct, un iaurt, dar nu covrigei, alune, cipsuri etc.
Ar fi bine sa mananci la pranz si felul unu si doi. Ciorba are rolul de a stimula apetitul, de a pregati enzimele digestive pentru felul2, care este de fapt cel ce da satietatea. Poti manca si desert, de preferintza un fruct. Daca vrei, 2 patratzele de ciocolata, dar nu toata ciocolata! Citeste si articolele de pe site de la rubrica de alimentatie sanatoasa.
Cand iesi cu bebe la plimbare, grabeste pasul! Daca incepi sa transpiri, inseamna ca incepi sa consumi calorii. 30 de min de plimbare ritm mai alert-200kcal consumate! la care n-am socotit si faptul ca impingi caruciorul, deci plimbarea baietzelului este modul ideal de miscare.
Si nu uita sa bei apa sau ceai neindulcit, macar 2l/zi! Lichidele umplu stomacul si curata organismul.
Sa imi spui cum stam cu kg peste 2 sapt, apoi trecem la "avansate".
Succes!
Te inteleg perfect, mai ales ca si eu am o mandretze de fata tot din mai anul trecut :)).
Greselile din alimentatie le-ai subliniat tu, deci ceea ce trebuie sa faci este sa le corectezi. Cum? Evitand tentatiile, in primul rand.
-Evita raionul de dulciuri cand mergi al cumparaturi.
-Fa o lista de cumparaturi inainte de plecare, pe care sa iti impui sa o respecti, in care bineinteles nu incluzi si dulciuri.
-NICIODATA sa nu intri intr-un supermarket cu stomacul gol!
Apoi, ar mai fi de mentionat ca trebuie renuntat la rontaiala. Daca iti este foame intre mese, poti lua o gustare. un fruct, un iaurt, dar nu covrigei, alune, cipsuri etc.
Ar fi bine sa mananci la pranz si felul unu si doi. Ciorba are rolul de a stimula apetitul, de a pregati enzimele digestive pentru felul2, care este de fapt cel ce da satietatea. Poti manca si desert, de preferintza un fruct. Daca vrei, 2 patratzele de ciocolata, dar nu toata ciocolata! Citeste si articolele de pe site de la rubrica de alimentatie sanatoasa.
Cand iesi cu bebe la plimbare, grabeste pasul! Daca incepi sa transpiri, inseamna ca incepi sa consumi calorii. 30 de min de plimbare ritm mai alert-200kcal consumate! la care n-am socotit si faptul ca impingi caruciorul, deci plimbarea baietzelului este modul ideal de miscare.
Si nu uita sa bei apa sau ceai neindulcit, macar 2l/zi! Lichidele umplu stomacul si curata organismul.
Sa imi spui cum stam cu kg peste 2 sapt, apoi trecem la "avansate".
Succes!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Sunt prea grasa?
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti