Ajutați ma va rog cu o părere - entorsa, ma doare metatarsul V
Buna seara. Acum 7 zile m am împiedicat, am călcat stramb pe piciorul stâng de unde și entorsa. Entors a trecut, dar ma doare partea stânga a talpii și deasupra degetului mic. Din ce am mai citit pe net ar metatarsul V. Ideea e ca ma doare la atingere. Îmi puteți spune va rog dacă e fracturat sau rupt se poate calca in el sau deloc ? Va întreb pentru ca eu pot sa calc in picior, sa merg chiar bine dar când ma sprijin pe partea stânga a talpii, ma doare tare. Pot sa îmi mișc toate degetele, al 5 lea
, cel mic mai cu putina durere dar se mișca.
Nu ma pot duce momentan la spital din păcate.. dar tin o fașa, gheata, geluri antiinflamatorii, pastile, vitamina D am auzit ca e buna pt oase..
Credeți Ca trebuie pus in gips ? Dacă totuși îmi pot mișca degetele poate fi rupt de tot?
Știu ca nu puteți decide exact ce este deoarece nu m ați examinat.. dar măcar o părere din cele spuse de mine. Mulțumesc
, cel mic mai cu putina durere dar se mișca.
Nu ma pot duce momentan la spital din păcate.. dar tin o fașa, gheata, geluri antiinflamatorii, pastile, vitamina D am auzit ca e buna pt oase..
Credeți Ca trebuie pus in gips ? Dacă totuși îmi pot mișca degetele poate fi rupt de tot?
Știu ca nu puteți decide exact ce este deoarece nu m ați examinat.. dar măcar o părere din cele spuse de mine. Mulțumesc
5 comentarii
Buna seara,
Este absolut imposibil sa ne pronuntam, fara examinare clinica directa si fara o investigatie imagistica radiologica.
Exista fracturi foarte grave ale metatarsianului 5, care nu trebuie neglijate, deoarece au potential invalidant.
Pana la precizarea diagnosticului este indicat sa nu calcati absolut deloc pe picior, deoarece puteti agrava o potentiala fractura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Este absolut imposibil sa ne pronuntam, fara examinare clinica directa si fara o investigatie imagistica radiologica.
Exista fracturi foarte grave ale metatarsianului 5, care nu trebuie neglijate, deoarece au potential invalidant.
Pana la precizarea diagnosticului este indicat sa nu calcati absolut deloc pe picior, deoarece puteti agrava o potentiala fractura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Am înțeles. Dar dacă îmi pot mișca degetele, poate fi fracturat ? Sau exista vreo sansa dacă am grija sa nu calc, repaus, vitamina D, creme, gheata etc sa se “sudeze” la loc? Mulțumesc
Fractura nu impiedica miscarea degetelor.
Nu e pune problema de creme, vitamine, deoarece nu au legatura cu tratamentul fracturii.
Sunt unele fracturi care, in absenta tratamentului corect (imobilizare sau operatie), se pot solda cu grave sechele pentru tot restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Nu e pune problema de creme, vitamine, deoarece nu au legatura cu tratamentul fracturii.
Sunt unele fracturi care, in absenta tratamentului corect (imobilizare sau operatie), se pot solda cu grave sechele pentru tot restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Mulțumesc de răspuns. Îmi puteți da o adresa de e mail. Văd ca aveți sediul in sector 5, și sunt relativ aproape. As dori sa
Vin la Dvs la un consult dacă e posibil.. astăzi de preferat..
Vin la Dvs la un consult dacă e posibil.. astăzi de preferat..
Nu pot posta aici adresa de email, dar puteti cauta Institutul Piciorului si veti gasi adresa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3RMN glezna in urma unei entorse
- 8Ajutor!!! 3 entorse in decurs de 1 an de zile!!!
- 195Entorsa glezna
- 16Entorsa glezna dreapta cu probleme
- 2Sunt jucator de tenis de camp si mi-am sucit glezna
- 1entorsa la glezna.
- 44entorsa glezna
- 5Probleme entorsa glezna?
- 1Entorsa?
- 5Problema la glezna dreapta
- 2Entorsa glezna picior drept
- 3Entorsa glezna
- 1Calcare stramba dupa o luna de la entorsa de gradul 2
- 1Entorsă gleznă
- 0Entorsa sau luxactie glezna
- 1Diagnostic diferit dat de catre doi medici - fractura maleola peroniera sau doar entorsa?
- 4Entorsa netratata corect
- 3Ruptura ligament tibio fibular anterior
- 1Entorsa glezna
Mai multe informații despre: Entorsa de glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: