Ajutați-mă - a început să mă usture foarte rău când urinez | Forumul Medical ROmedic

Ajutați-mă - a început să mă usture foarte rău când urinez

22-09-2024
Marian210
Nu este medic/terapeut
Marian210
Totul a început acum 2 săptămâni când am avut un contact sexual neprotejat cu o prietenă, doar 1 minut, după care am pus prezervativul, menționez că mi a făcut și oralul neprotejat prima dată.La o săptămână a început să mă usture foarte rău când urinez și să îmi curgă o secreție galbenă din penis, curge destul de des, în 2 zile am făcut lenjeria intimă praf, dar cel mai rău mă doare (parcă se simte o durere pe canalul urinar) atunci când mi se scoală.Simt o durere foarte mare, și se întărește foarte rău, dacă incerc sa l mișc mă doare și mai tare..ce poate să fie? Să fie oare sculament? Vă rog, ajutați mă.
2 comentarii
0
22-09-2024, ora 10:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa va adresati unui medic dermato-venerolog.
0
23-09-2024, ora 09:13
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele descrise de dumneavoastră sugerează o posibilă infecție cu transmitere sexuală (ITS), cum ar fi gonoreea sau chlamydia. Aceste infecții sunt frecvente și pot provoca simptome precum usturimea la urinare, secreția galbenă din penis, și durere, mai ales în timpul erecției.

Este foarte important să vă adresați cât mai curând unui medic pentru a fi evaluat corect. Tratamentul precoce este crucial pentru a preveni complicațiile și pentru a limita răspândirea infecției către alți parteneri. Iată ce ar trebui să faceți:

1. Consultație medicală: Mergeți la un medic sau la o clinică specializată în sănătatea sexuală pentru a vă testa pentru ITS-uri. Testarea este simplă și poate include prelevarea de probe din secreția uretrală sau teste de urină.

2. Evitarea activităților sexuale: Este important să evitați orice contact sexual până când vi se confirmă cauza simptomelor și finalizați tratamentul recomandat, pentru a preveni răspândirea infecției.

3. Tratamentul: Dacă diagnosticul este confirmat pentru o ITS, tratamentul va include de obicei administrarea de antibiotice. Este esențial să urmați întocmai indicațiile medicului și să completați întregul curs de tratament, chiar dacă simptomele se ameliorează.

4. Informarea partenerilor: Este important să informați toți partenerii sexuali recenți despre posibila expunere la ITS, astfel încât și ei să poată fi testați și tratați dacă este necesar.

5. Prevenție: În viitor, folosirea prezervativului de la începutul oricărui contact sexual este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de ITS-uri.

Nu întârziați vizita la medic; tratamentul prompt poate preveni complicații serioase și îmbunătăți rapid simptomele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  • Un sondaj dezvăluie multe idei eronate privind bolile cu transmitere sexuală
  •