Ajutați-mă!!!! cînd urinam la urmă mă ustura și mirosea urît

am avut o pauză de 4 luni fără nici un contact sexual apoi după ce am început să fac sex peste 5 zile am avut menstruație, după menstruație vaginul nu se umezea și cînd urinam la urmă mă ustura și mirosea urît, din ce cauză așa sa primit? P.S. am ai avut așa experiență mai devreme dar deja o pauza de 2 luni înainte de menstruatie.
5 comentarii

Este foarte probabil ca aveti o infectie urinara. Mergeti la medic pentru examinare, analize si tratament.

Ca și colegul meu vă spun că este posibil să aveți o infecție urinară, ce se poate depista făcând o urocultură. Infectia urinară apare mai des la femei și este legata de lungimea uretrei(uretra este mai scurta, iar acest lucru favorizeaza aparitia si inmultirea rapida a bacteriilor). Uretra este canalul care face legatura dintre vezica si prin care este eliminata urina.
Un alt motiv este legat de faptul ca anusul este situat in apropiere de aparatul urinar, iar bacteriile din jurul anusului pot fi transmise cu usurinta catre uretra.
Actul sexual poate sa favorizeze raspandirea bacteriilor de la anus catre uretra, pentru că în timpul actului intim, agentii patogeni pot sa circule mai usor de-a lungul zonei genitale, patrunzand prin uretra catre vezica sau rinichi. 80% dintre femeile active sexual diagnosticate cu o infectie urinara au facut sex in ultimele 24 de ore de la aparitia semnelor.
Un alt motiv este legat de faptul ca anusul este situat in apropiere de aparatul urinar, iar bacteriile din jurul anusului pot fi transmise cu usurinta catre uretra.
Actul sexual poate sa favorizeze raspandirea bacteriilor de la anus catre uretra, pentru că în timpul actului intim, agentii patogeni pot sa circule mai usor de-a lungul zonei genitale, patrunzand prin uretra catre vezica sau rinichi. 80% dintre femeile active sexual diagnosticate cu o infectie urinara au facut sex in ultimele 24 de ore de la aparitia semnelor.

ce trebuie de facut pentru a evita aceasta infecție data viitoare ? căci iarăși o sa am o pauza si nu doresc atunci cînd să încep relațiile sexuale sa am aceiași problemă

Poate ca infectia aceasta este capatata de la partenerul sexual...
Cea mai buna solutie este sa va protejati folosind prezervativ si avand grija cu cine faceti sex
Cea mai buna solutie este sa va protejati folosind prezervativ si avand grija cu cine faceti sex

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36Balanita care tot reapare
- 4dupa acutul sexual ma ustura mereu
- 4mancarime puternice in zona vaginului si senzatii de usturime la urinare
- 9boala genitala
- 1urinare incompleta
- 3de vreo 2 zile, cand urinez ma ustura ingrozitor de abia pot face
- 9labia mare umflata (rog raspunsuri numai de specialitate)
- 7durere si usturime la urinare
- 9infectie urinara sau altceva?
- 2usturime la urinat dupa nastere
- 5o mica usturime la urinare = infectie urinara?
- 0Usturime ureter
- 2Iritare penis
- 0Intepaturi testicul/usturimi urinare
- 6usturimi urinare
- 2Baiat mancarimi zona genitala
- 1Urinari cu flux intrerupt si usturimi
- 2Durere si usturime la urinare si in timpul actului sexual
- 1Infecție urinară
Mai multe informații despre: usturimea la urinare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: