Sex neprotejat dar fara finalizare la doua saptamani dupa avort - risc de sarcina

13-06-2018
Alina0612
Nu este medic/terapeut
Alina0612
Buna seara!
Am si o intrebare..am suferit un avort in urma cu 2 saptamani, iar aseara am avut un contact sexual cu partenerul meu, ceva foarte scurt, un minut a durat, nu a ejaculat in mine. Ideea este ca stiu ca dupa avort ramai mai repede insarcinata. Se poate in cazul in care el nu a terminat in mine ?
Multumesc!
3 comentarii
0
13-06-2018, ora 19:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Din cauza lichidului preejaculator. Folositi prezervativ.
0
13-06-2018, ora 20:08
Alina0612
Nu este medic/terapeut
Alina0612
Ar fi indicat sa iau pastila de a doua zi nu?
4
13-06-2018, ora 22:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este uimitoare tendinta spre autodistrugere a unor persoane.
Avortul, indiferent ca este spontan sau provocat, reprezinta o trauma adusa organismului din toate punctele de vedere. Dupa o astfel de trauma este recomandata o perioada de cel putin doua luni fara activitate sexuala, tocmai pentru a oferi organismului posibilitatea de a se reface.
In afara de asta avortul este si o LECTIE! O lectie pe care se pare ca nu ati invatat-o. Viata nu ofera prea multe astfel de lectii si s-ar putea sa va lase repetenta la un moment dat.
Daca aveti un minimum de respect pentru corpul, sanatatea, viata si viitorul dumneavoastra invatati sa va protejati corespunzator, inclusiv de parteneri care nu va respecta. Chiar daca ar fi fost dorinta dumneavoastra de a face sex un partener responsabil nu ar fi fost de acord, tocmai ca sa va protejeze.
Pastila de a doua zi produce un dezechilibru hormonal major in organism, de aceea trebuie folosita responsabil si ca masura de exceptie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.