Ajutati-ma - fetita de 10 ani a inceput sa tresara in somn
Buna seara. Am o fetita de 10 ani si 8 luni si de vreo 3 saptamani a inceput sa tresara in somn. Uneori toata noaptea, alteori de cateva ori pe noapte. Uneori tresare foarte puternic, iar restul tresare incet, se simte doar daca esti lipita de ea. Totul a inceput dupa ce a fost la ziua unei colege si s-au jucat foarte mult. Intre timp eu am inceput sa-i dau si tratament cu zentel pt. Ca aveam viermisori. Am luat legatura cu doctorita si mi-a recomandat osteocare. (CALCIU SI MAGNEZIU). I-am schimbat si programul . Acum dormim si dupa amiaza. Uneori cred ca este mai bine ca nu mai tresare toata noapte. Tresare la culcare c-am vreo ora si apoi uneori dupa 2 noaptea. Ea nu -si aminteste nimic. Ce-mi recomandati?
2 comentarii
Buna seara.
Manifestarile descrise par a fi mioclonii hipnagogice si pot fi declansate de anumiti stimuli (lumina, zgomot, etc), stres, privare de somn, etc,. Este recomandabil a se evita fatorii stimulanti cum ar fi activitatea intensa inaintea orei de culcare (joc, etc.), o igiena riguroasa a somnului (respectarea orei de culcare, durata suficienta de somn, confort adecvat, liniste, etc). Daca simptomele persista, recomand consult neurologic si de specialitate in patologia somnului.
Multa sanatate!
Manifestarile descrise par a fi mioclonii hipnagogice si pot fi declansate de anumiti stimuli (lumina, zgomot, etc), stres, privare de somn, etc,. Este recomandabil a se evita fatorii stimulanti cum ar fi activitatea intensa inaintea orei de culcare (joc, etc.), o igiena riguroasa a somnului (respectarea orei de culcare, durata suficienta de somn, confort adecvat, liniste, etc). Daca simptomele persista, recomand consult neurologic si de specialitate in patologia somnului.
Multa sanatate!
Va multumesc! Incerc sa o tin sub observatie si sa am grija la tot ce ar putea sa o afecteze.va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Speriat noaptea
- 3Probleme cu somnul va rog ajutati-ma!
- 1Bebelus tresare in somn
- 1Miscari involuntare ale corpului
- 1Treziri bruste dupa ațipire
- 4Insomnie si tresariri cand ajung sa adorm
- 3Disconfort în zona inimi
- 2Tresare în somn, nu se poate odihni lângă mine
Mai multe informații despre: tresaririle nocturne
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: