agitatie emotionala si insomnie permanenta

04-05-2014
alb1986
Nu este medic/terapeut
alb1986
consumator de fenobarbital de aproximativ 2 ani de zile.am renuntat la acest obicei de doua saptamani si de atunci am o permanenta insomnie nu pot dormi nici macar o ora pe noapte si o agitatie emotionala pe tot parcursul zilei.mentionez ca il foloseam din cauza unor tulburari de somn dar in timp doza a crescut pana la 5-6 comprimate de 100mg pe zi.astept un raspuns va multumesc.
1 comentarii
0
05-05-2014, ora 11:06
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Din mesajul dumneavoastra reiese ca va confruntati cu doua probleme: dependenta de Fenobarbital (cu doua aspecte: toleranta la medicament, care v-a facut sa cresteti foarte mult doza pentru a-si mentine efectul si simptomele aparute la intreruperea substantei)si insomnia. Oprirea unui medicament care da dependenta se face treptat, iar uneori este nevoie de un tratament adjuvant. Nici obisnuinta psihologica nu este de neglijat in cazul unei substante administrate in fiecare seara timp de 2 ani. Ar fi bine sa mergeti la un medic psihiatru sa va ajute sa stabiliti daca insomnia nu are un alt substrat: o cauza organica, situatie in care sa fiti indrumat spre alt specialist sau o tulburare psihica subiacenta care poate beneficia de un tratament potrivit care sa nu dea dependenta.

Toate bune,
Daniela Gherghina, medic specialist psihiatru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •