Administrarea contraceptivelor - va rog un raspuns
buna ziua!Va deranjez cu urmatoarea intrebare, am fost la medic in vederea recomandarii unor pastile anticonceptionale.Mi s-a recomandat Karissa cu mentiunea a incepe blisterul in prima zi a menstruatiei.Acum am urmatoarea intrebare, aseara am avut o prima sangerare ( sau mai bine spus o mica secretie maronie care precede sangerarea propriu zisa).Eu am luat prima pastila aseara, e ok asa sau trebuia luata in prima zi de sangerare si nu la primul semn ca va incepe menstruatia?astept raspunsul dvs cu interes!va multumesc anticipat
11 comentarii
Bună, Namosi!
A fost corect cum ai luat prima pastilă. Menstruaţia începuse, după cum bine ai dedus tu, deci ai luat pastiluţa în prima zi a ciclului menstrual. Medicul te-a sfătuit să începi cu pastilele în prima zi de CM pentru a avea contracepţie încă de la prima pilulă şi pentru a nu produce dereglări ale ciclului tău menstrual.
Ideea cu pilula în prima zi de menstruaţie este următoarea.
-Dacă iei pilula în (ATENÈšIE!) primele 5 zile de menstruaţie(deci la tine a fost ok) nu va fi nevoie de protecţie suplimentară, fiind acoperită de la prima pilulă.
-Dacă iei prima pilulă în oricare din zilele ciclului menstrual e nevoie de 7 zile protecţie suplimentară de la prima administrare a pilulelor.
A fost corect cum ai luat prima pastilă. Menstruaţia începuse, după cum bine ai dedus tu, deci ai luat pastiluţa în prima zi a ciclului menstrual. Medicul te-a sfătuit să începi cu pastilele în prima zi de CM pentru a avea contracepţie încă de la prima pilulă şi pentru a nu produce dereglări ale ciclului tău menstrual.
Ideea cu pilula în prima zi de menstruaţie este următoarea.
-Dacă iei pilula în (ATENÈšIE!) primele 5 zile de menstruaţie(deci la tine a fost ok) nu va fi nevoie de protecţie suplimentară, fiind acoperită de la prima pilulă.
-Dacă iei prima pilulă în oricare din zilele ciclului menstrual e nevoie de 7 zile protecţie suplimentară de la prima administrare a pilulelor.
buna ziua am fost la medic si mi-a recomandat diane 35 nu leam luat deoarece mia zis sa le iau in prima zi de menstruatie dar imi este frica sa nu ma indras cam cate kg pot lua?
Draga mea,
Anticoncepţionalele în sine nu îngraşă, cel mult îţi pot mări pofta de dulce sau pofta de mâncare, dar ele în sine nu îngraşă, iar dacă tu vezi că nu te înţelegi cu ele, la încheierea blisterului poţi foarte bine şi uşor să renunţi.
Chiar dacă nu le-ai luat în prima zi a menstruaţiei le poţi lua în oricare zi a ciclului menstrual cu singura şi cea mai importantă condiţie să te protejezi suplimentar 7 zile, după care vei fi acoperită.
Numai bine!
Anticoncepţionalele în sine nu îngraşă, cel mult îţi pot mări pofta de dulce sau pofta de mâncare, dar ele în sine nu îngraşă, iar dacă tu vezi că nu te înţelegi cu ele, la încheierea blisterului poţi foarte bine şi uşor să renunţi.
Chiar dacă nu le-ai luat în prima zi a menstruaţiei le poţi lua în oricare zi a ciclului menstrual cu singura şi cea mai importantă condiţie să te protejezi suplimentar 7 zile, după care vei fi acoperită.
Numai bine!
Da, ele in sine nu ingrasa dar cu pofta de macare mare, favorizeaza kg in plus.
De ce ti-a dat Diane? Ai ovare polichistice? Daca nu ai, nu prea se justifica. Mergi la el sa-ti dea ori altceva daca nu ai probleme de sanatate ori mergi la alt medic. Sunt si anticonceptionale, nu orale, care au jumatate din doza de estrogen a Dianelor. Inelul vaginal de ex, are cea mai mica doza, si exista riscuri minime sa te mai ingrasi, fata de Diane.
De ce ti-a dat Diane? Ai ovare polichistice? Daca nu ai, nu prea se justifica. Mergi la el sa-ti dea ori altceva daca nu ai probleme de sanatate ori mergi la alt medic. Sunt si anticonceptionale, nu orale, care au jumatate din doza de estrogen a Dianelor. Inelul vaginal de ex, are cea mai mica doza, si exista riscuri minime sa te mai ingrasi, fata de Diane.
Buna ziua.am si eu o intrebare iau anticonceptionale(rigevidon) de la 17 ani, daca iau incontinuu fara pauza (in afara celei de 7 zile)exista riscul sa nu pot face copii sau vreo complicatie knd o sa vreau kopii?as vrea un raspuns va rog multumesc
exista cumva riscul sa raman insarcinata chiar daca iau diane 35?
am citit in instructiuni ca daca fumezi sa ii spui doctorului dar eu cand am fost nu stiam ce imi va prescrie si nu i0am sups pot aparea complicatii?
am citit in instructiuni ca daca fumezi sa ii spui doctorului dar eu cand am fost nu stiam ce imi va prescrie si nu i0am sups pot aparea complicatii?
adrujka nu am ovare polichistice dar mie nu imi vine menstruatia ex acum nu mia venit de 4 luni si mia dat ustrogestant dar ca boala in sine nu mia zis ce am ceva cu ovare nu mai stiu cum asa a scris in reteta...
buna, am si eu o intrbare se poate sa raman insarcinata daca iau acticonceptionale de trei ani si am facut o pauza de o luna si inainte cu 2 zile de menstruatie am facut sex neprotejat va rog sa ma ajutati multumesc
Buna, acum aproximativ 2 luni am fost la medicul meu ginecolog si mi-a prescris anticonceptionalele yasmin.Am luat o luna pastilele..dupa 2-3 zile mi-a venit si am continuat cu pastilele conform medicului.A doua luna am luat pastilele...dar la un interval diferit de ore...de multe ori uitam sa o iau..si la vreo 3-4 ore..imi aduceam aminte si atunci o administram...ba chiar am uitat intr-o zi sa o iau si din cate intelesesem trebuia sa-mi administrez 2 odata, insa atunci nu stiam lucrul acesta si am luat doar o pastila...asa ajungand sa termin pastilele in 22 de zile..desi trebuia sa le termin in 21 de zile. Acum 2 zile am intretinut relatii cu iubitul meu fara prezervativ dar el nu a ejaculat in mine...ci afara...doar ca suntem destul de speriati avand in vedere ca nu mi-am administrat pastila la timp..voi ce parere aveti?
buna ziua va rog mult sa imi raspundeti ca sunt disperata!!!Pe data de 19 luna aceasta am luat 1 pastila de logest crezand ca mi-a venit ciclul..ideea e ca am avut o scurgere maronie si din cauza asta am dedus ca a venit menstruatia...am continuat sa iau logest dar menstra nu a venit nici acum si suntem in data de 27 iar scurgerile acelea maronii inca persista dar nu abundent.Tin sa specific ca am avut contact sexual neprotejat dar nu cu finalizare in mine, mi-am facut pana acum 3 teste de sarcina si toate 3 au iesit negativ..am fost si la ginecolog si mi-z is ca nu se stie sigur daca e vorba de sarcina..care ar putea sa fie cauza scurgerilor maronii si a faptului ca nu mi-a venit menstruatia?mi-a recomnadat sa iau flamexim ca sunt inflamata in vagin dar nu mi-a zis nimic mai mult...
Sunt foarte speriata nu inteleg de ce nu imi vine...ce credeti ca as putea avea?sa mai repet un test de sarcina? Doctorul ginecolog mi-a recomnadat sa revin vineri pentru a imi lua o mostra de sange ca sa imi faca un test de racina dar nu mai am rabdare pana atunci si in plus de asta e si scump! va rog mult ajutati-ma nu mai pot dormi sunt disperata!
Sunt foarte speriata nu inteleg de ce nu imi vine...ce credeti ca as putea avea?sa mai repet un test de sarcina? Doctorul ginecolog mi-a recomnadat sa revin vineri pentru a imi lua o mostra de sange ca sa imi faca un test de racina dar nu mai am rabdare pana atunci si in plus de asta e si scump! va rog mult ajutati-ma nu mai pot dormi sunt disperata!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Sterilet sau pilule?
- 6Cat timp pot fi luate anticonceptionalele?
- 3Sangerare de nidatie sau ciclu? Sunt insarcinata?
- 6Intrebare: cum e corect sa luam o pilula uitata?
- 3am calculat gresit pauza la anticonceptionale karissa
- 4Este posibil sa fi fost doar o sangerare sau trebuie sa ma ingrijorez?
- 4Sterilitatea si anticonceptioanele
- 3Am laut marvelon cam 4 ani fara nici o pauza
- 5ce analize trebuie facute inainte de a folosi anticonceptiponale si ce cost au acestea?
- 6intarziere sau sarcina?
- 5Trebuie sa iau hepatoprotectoare daca iau contraceptive?
- 7avort, anticonceptionale, prostinor
- 6Menstruatie dupa 19 zile
- 8pauza anticonceptionale trebuie? pilula de a doua zi:D
- 3Am luat pilule dupa o saptamana de la menstruatie
- 1Pilule contraceptive pt prima data
- 1Diane 35 sau Melleva 35?
- 10Menstruatie prelungita (Tratament Yasmin)
- 0Anticonceptionale luate in prima zi a menstrei
- 0Milligest! Help!
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: