Aditie osoasa
Am o intrebare, acum 3 ani de zile am efectuat extractii asupra a 2 masele si cea de minte care crestea intr-un mod necorespunzator, interventia a fost una destul de solicitanta si "gurile rele" spuneau ca ce fel de doctor mi-a scos atatia dinti intr-o singura zi.Pe mine personal, doctorul m-a linistit stiind ca el cunoaste mai bine ceea ce face, însă mi-a zis ca in aproximativ 3 luni sa ma intorc sa fac implanturile.
Nu am bagat de seama gravitatea situatiei si am stat 3 ano de zile asa, ca acum sa descopar pe internet, după ce cautam sa imi scot o alta masea, ca daca nu le pui inapoi la timp osul se poate retrage si atunci cand doresti sa iti faci implanturi ai nevoie de aditie osoasa, intrebarea mea este, chiar nu se poate face altceva in acest caz, ma sperie gandul sa fiu taiata pe sold sau mai stiu eu?
Nu am bagat de seama gravitatea situatiei si am stat 3 ano de zile asa, ca acum sa descopar pe internet, după ce cautam sa imi scot o alta masea, ca daca nu le pui inapoi la timp osul se poate retrage si atunci cand doresti sa iti faci implanturi ai nevoie de aditie osoasa, intrebarea mea este, chiar nu se poate face altceva in acest caz, ma sperie gandul sa fiu taiata pe sold sau mai stiu eu?
1 comentarii
Buna ziua! Resorbtia osului este accelerata in primele luni dupa extractie, apoi se diminueaza, pe an ce trece. Sunt cazuri cand si dupa mai multi ani de asteptare dupa extractie, inca avem os unde putem insera implanturi. Este o ''discutie'' lunga, dar fiecare situatie este individualizata. Toata situatia se evaluaza pe radiografii/ CT si clinic. Asa ca va sfatuiesc sa mergeti la un consult sau puteti face o radiografie OPG ( panoramica ) si o puteti posta aici pentru o informatie intiala. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Aditie de os, cand se stie exact daca este nevoie sau nu!
- 3Aditie osoasa langa radacina molar expusa
- 2Porţiune buză amorţită după operaţie adiţie de os
- 2Implant dentar
- 1Operație adiție de os desfacuta
- 1Implant dupa nastere
- 8Sinuzită maxilară după implant?
- 1Informatie sinus lift intern/extern
- 1Aditie de os si inserarea surubului
- 3Adiție osoasă la aproape 4 ani de la implanturi dentare
- 1Adiție de os, am rămas cu obrazul mult mai voluminos!
Mai multe informații despre: aditia de os
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: