adenoidita copil 3.7 ani

90 comentarii 1 23 Înainte ›
0
10-03-2010, ora 01:10
vali_iza12
Nu este medic/terapeut
vali_iza12
am mai discutat cu dvs despre baietelul meu (mai sus pe pagina). dupa acel tratament 10 zile a fost bine apoi iar a facut amigdalita. la exudatul nazal si faringian a iesit stafilococ patogen. a luat 11 zile antibiotic fara nici o ameliorare. acum(de dupa operatie) se plange ca-l doare ochisorul stg, piciorul si cotul pe aceiasi parte ZILNIC. transpira (la cap) f f f tare asta din septembrie de cand au inceput problemele. CE POATE FI????? DE CE ARE DURERI PE PARTEA STANGA????
astept raspunsul dvs. multumesc anticipat.
0
10-03-2010, ora 10:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sistemul nervos autonom vegetativ... are 2 componente.. simpatic si parasimpatic!
deasemenea are o particularitate alui este ca imparte organele si afectiunele predominant de o parte a corpului, dreapta sau stanga !!
numai ca in medicina alopata. desprea asta Nu sa va spuna nimeni nimic!
trebue sa vorbiti cu un medic Homeopat sau un medic reflexoterapeut.. care practica acupunctura!!!
0
18-04-2010, ora 09:39
Florentza_M
Nu este medic/terapeut
Florentza_M
Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti cu ce anume si in ce cantitate de substanta le-as putea face aerosoli copiilor mei pentru simple mocozitati. Mentionez ca in orasul in care locuiesc, medicii nu prea sunt obisnuiti cu acest gen de tratament si-mi recomanda o multime de siropuri.Am incercat doar cu ser fiziologic in care am picurat 2-3 picaturi de Nazomer / 2 ori pe zi dar nu a mers.Copii -baietii au 4 ani- 18 kg si 1.6 ani si 12 kg.
Multumesc frumos
0
18-04-2010, ora 11:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in solutia de ser fiziologic adaugati 1 fiola de ACC + 3 pic de ser. efedrinat. + 1 pic de ulei de eucalipt sau Inhalant
0
18-04-2010, ora 18:44
Florentza_M
Nu este medic/terapeut
Florentza_M
Va multumesc frumos
0
18-04-2010, ora 18:50
Florentza_M
Nu este medic/terapeut
Florentza_M
Va mai deranjez cu inca o intrebare: aerosolii se fac de 2 ori pe zi si pot folosi aceeasi cantitate de substanta pt ambii copii
Multumesc
0
19-04-2010, ora 08:41
H.Ami
Nu este medic/terapeut
H.Ami
Buna ziua domnule doctor, am o fata de 8 ani, nu are simtome de raceala dar a plans si s-a suflat nasu cate o nara pe rand, a duruto urechea o doare doar in momentul cand sufla nasul luna trecuta a avut otita si are deviatie de sept ce ma sfatuiti sa ma prezint la ORL
0
19-04-2010, ora 17:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Florentza
da. se face de 2 ori si pot face ambii copii

H Ami
trebue sa mergeti la ORL.. fiindca deviatia de sept.. favorizeaza otitele.. si trebue urmarit cum arata timpanul
0
21-04-2010, ora 15:05
Florentza_M
Nu este medic/terapeut
Florentza_M
Dl doctor, cate zile se pot face aerosolii (maximum de sedinte)?
Multumesc frumos

O zi buna!
0
21-04-2010, ora 15:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
10 zile.. si pauza tot 10
0
11-08-2010, ora 13:39
busoi.simona
Nu este medic/terapeut
busoi.simona
Stimate domnule doctor,
Baietelul meu David are 2 ani si 9 luni, are 12 kg si 90 cm. Am fost cu el la medic si mi-a spus ca s-ar putea sa nu creasca de la o adenoidita dar am fost cu el la ORL adulti si mi-a spus ca e totul in regula. Dr de familie mi-a recomandat sa merg cu el la o clinica de ORL pediatrie.Ce ma sfatuiti?
0
11-08-2010, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
adenoidita.. se caracterizeaza prin respiratie bucala aproape permanenta, sforait nocturn.., secretii din nas care curg dimineata spre faringe si provoaca o tusa pana la voma.
daca are ceva din asta.. tre sa mergeti...
0
13-08-2010, ora 11:55
busoi.simona
Nu este medic/terapeut
busoi.simona
David nu respira greu, nu sforaie, nu oboseste nu respira pe gurita are doar putin nasul infundat dimineata. Eu m-am ingrijorat cand mi-a spus dr ca nu creste din cauza ca e suspect de adenoidita.In afara de nas infundat nu are alte simptome.
I-am facut urmatoarele analize pt alergie:
Alergologie si boli autoimune
Par Pisica
IgE specific-FEIA 0.35 kU/L VN 0.35

Fungi amestec IgE (mx1)
IgE specific-FEIA
* P.notatum, C.herbarum, A.fumigatus, A.alternata negativ VN:negativ
0
13-08-2010, ora 13:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca il operati acumm. cresc polipii la loc p[ana la 5 ani..
incepand cu 5-7 ani plipii se micsoreaza in volum,.. de la sine/.
asta e rolul lor.. in natura. sa fie in rinofaringe pana la o anumita varsta.
sigur nu trebuie operat acum...
0
13-08-2010, ora 15:45
busoi.simona
Nu este medic/terapeut
busoi.simona
Multumesc frumos pentru raspuns.
0
29-10-2010, ora 19:16
cris.vieru
Nu este medic/terapeut
cris.vieru
Buna seara. Am un baietel de 3ani si sta cu gura deschisa. I s-a facut o fibroscopie si doar mi s-a spus ca are adenoidita si ar trebui operata.La ce varsta se opereaza si daca fac tratament cu colargol poate sa se vindece, cite zile pe luna pot face tratament si cite luni la rand?
0
29-10-2010, ora 19:20
cris.vieru
Nu este medic/terapeut
cris.vieru
vreau sa specific ca nu sforaie si la alte consulatii ORL mi s-a spus ca nu are polipi. Va multumesc!
0
30-10-2010, ora 09:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. da. la aceasta varsta.. se vindeca adenoidita cu Colargol.
operatia trebuie facuta cam la 5-6 ani.. daca e cazul.

2. Ca sa va lamuriti in termeni
adenoidita este inflamatia polipilor
vegetatii adenoide.. sunt aceiiasi polipi. dar mariti, hipertrofiati, in volum.
3.Toti copii se nasc cu vegetatii adenoide...
cand se inflameaza se numeste adenoidita si dupa tratament.. acea inflamatie dispare si polipii se micsoreaza in volum !!!!
0
14-01-2011, ora 13:31
edanov
Nu este medic/terapeut
edanov
Buna ziua! am un baietel de 3 ani si 4 luni, care in septemberie a intrat in colectivitate. La sfarsitul lunii septemberie a fost diagnosticat cu otita medie acuta, bilaterala. Timpanele i s-au inflamat si s-a acumulat lichid in spatele lor. A urmat tratament injectabil cu medocef si vibrocil picaturi in nas. Desi urechile nu il mai dor si de auzit aude bine nu prea respira bine. De atunci am mai consultat 2 medici care mi-au spus ca are adenoidita si daca polipii nu se retrag ar trebui recurs la operatie. Mi-au spus sa-i pun colargol. Ieri insa, am fost la medic pentru un control de rutina si a observat ca timpanul este rosu la ambele urechi insa nu mi-a mai dat nici un fel de tratament doar sa-i pun picaturi in nas atunci cand nu poate respira. Intrebarea mea este ce e de facut? Ce tratament ar trebui sa-i dau ca sa nu mai aibe timpanul inflamat? se poate sa fie asa de la polipi? Sa-i pun colargol? cat timp? va multumesc frumos!
0
14-01-2011, ora 15:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. urechile sufera din cauza nasului si polipilor
nasul trebuie desfundat cu ser efedrinat, olynth, vibrocil, dupa care trebuie suflat sau aspirat.. si pe nasul curat se pune colargol. in pozitie culcat pe spate 3pic la 8 ore 10 zile
urechile trebuie incalzite.. cu saculete cu sare la fiecare somn
0
15-01-2011, ora 22:36
edanov
Nu este medic/terapeut
edanov
Va multumesc pentru raspuns! Am uitat insa sa mentionez ca sta cu gurita deschisa si cand o tine inchisa inspira pe nas dar expira mai greu si de obicei expira pe gura. As dori sa stiu dac se poate sa-i treaca inflamatia (roseata) timpanelor de la tratamentul cu colargol si daca polipii se pot retrage fara a fi nevoie de operatie. Ar trebui sa-i dau si antiinflamator sau e suficient colarolul si olynthul? De asemenea face si tratament pentru imunitate cu ribomunyl. Il poate ajuta si acest tratament sa nu mai faca infectii ORL? Va multumesc!
0
16-01-2011, ora 16:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ribomunyl. este un vaccin specific pentru 6 microbi si atat.
ser. efedrinat este menit sa desfunde nasul ca sa respire pe nas.
Colargolul este unicul preparat care poate micsora polipiii in volum fara operatie
timpanele se vindeca singure cand o sa aveti o respiratie buna.
Antiinflamator NU
dar Aerius 1 lingurita seara.. DA
0
23-01-2011, ora 11:52
RM_1980
Nu este medic/terapeut
RM_1980
Buna ziua,

Dupa 1 zi si o noapte de febra pana la 39.9, copilul meu de 2 ani si 8 luni a fost diagnosticat cu amigdalita pultacee. Dupa a 3 -a doza de antibiotic (zinnat 125 - din 8 in 8 ore) si dupa alternanta de paracetamol-nurofen-novocalmin pt ca efectiv nu scadea febra, parca suntem spre bine. Insa nu mananca nimic, de-abia inghite 2-3 guri de icetea. E tot ce e dispus sa inghita. Inteleg ca inflamatia amigdalelor il deranjeaza, deci as vrea sa ii dau un antiinflamator, altceva decat ibuprofen, care parca, totusi, nu are efect. In decembrie a mai facut o amigdalita, dar nu pultacee care a trecut cu Klacid 10 zile relativ usor, fara febra si complicatii. De data aceasta insa e mai rau. Daca nu mananca si ia antibiotic, distrugem flora, de unde rezulta alte probleme. Ce imi recomandati suplimentar fata de antibiotic Zinnat, Biotics si antitermice?

Multumesc,
0
23-01-2011, ora 13:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
eurespal sirop
sinupret sirop
multe ceaiuri si lapte cald cu miere de albini
Regim alimentar 3 saptamani fara fructe citrice, sucuri, acru( muraturi, bors, otet)
toti adultii si copii care vin de afara.. sa treaca pe la baie..spalat maini, fata, gargara si suflat nasul.. inainte de a se apropia de copil.
cine e bolnav, racit, sa poarte masca cand se joaca cu copilu.
nu e norma sa faca amigdalite la varsta asta
protejati gatul de ce am scris si de infectie
0
23-01-2011, ora 21:21
RM_1980
Nu este medic/terapeut
RM_1980
Multumesc mult pentru raspuns.

Va rog sa detaliati, in masura in care timpul va permite, ce este anormal in a face amigdalite la varsta aceasta (trebuie sa mentionez ca deja e in colectivitate) si ce putem face...
0
26-01-2011, ora 16:43
rodica dumitrascu
Nu este medic/terapeut
rodica dumitrascu
Buna-ziua domnule doctor,

Am un baietel de 3 ani si 9 luni diagnosticat cu adenoita si hipertofie amigdaliana. Anul trecut a facut 4 otite medii (prima in primavara cand nu era in colectivitate) si celelate 3 in oct, nov, dec. (dupa intrarea in colectivitate). Toate au fost tratate cu antobiotic, el reactionand imediat la tratament. Dupa cea de-a treia otita l-am dus iar la gradi si dupa cateva zile au inceput sa-i curga din nas secretii galbene si tuse cu expectoratii., care au durat aproape 3 saptamani. In toata ac. perioada am folosit Colargol (10 zile), spalaturi cu ser fiziologic si pufuri cu apa de mare, siropuri antitusive naturale si niste granule homeopate (L-a consultat un pediatru- homeopat pt. acele secretii).
Dupa ce au incetat complet secretiile nazale si tusea l-am dus iar la gradinita saptamana trecuta si,...iar au inceput secretiile nazale si tusea cu expectoratii. Am fost la un ORL-ist (altul decat cel care l-a tratat de obicei) si mi-a spus ca-i plin de vegetatii, ca timpanul lui nu e transparent si e putin rosu si i s-a prescris: Sumamed Forte, Colargol, Erdomed, Vibrocil, Septilin. Tusea s-a ameliorat simtitor...Colargolul are efect (adica desfunda bine) daca e pus in mod corect adica in pozitia culcat iar SUMAMED NU i l-am administrat. (copilul e bine...nu are dureri, nu are febra, ... e activ). e adevarat respira greu, sforaie (se aud noaptea secretiile pe care nu reusesc sa i le scot ), vorbeste nazal...dar nu ma simt impacata sa-i administrez ANTIBIOTICUL. Gresesc??
Am vrut sa merg azi sa-l vada ORL-istul la care mergem in mod regulat dar s-a imbolnavit si dumnealui si nu stiu ce sa fac.. El e de parere ca polipii e bine sa fie scosi mai traziu in jur de 5-6 ani. A, si in toamna i-am dat Bronhovaxom 3 luni (n-am vazut vreun rezultat din pacate)
Imi puteti da cateva sfaturi?Va multumesc anticipat pt. timpul acordat.
0
26-01-2011, ora 17:22
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
se poate acum si fara antibiotic
adaugati la tratament sinupret sirop
si Aerius seara la culcare
incalziti bine urechile inainte de culcare
si cand aspirati nasul.. puneti cate putin ceai cald de musetel in nsa si aspiratil. iarasi puneti ceai si aspiratil.. pana iese toate secretiile
0
27-01-2011, ora 15:25
rodica dumitrascu
Nu este medic/terapeut
rodica dumitrascu
Va multumesc frumos, pt raspuns.
As mai avea cateva nelamuriri:
In conditiile in care el, de cand a inceput gradinita nu mai respira normal(dupa ce trec perioadele cu secretii, i se infunda nasul, sta cu gurita deschisa, si saliveaza destul de mult, ) ce as putea sa-i mai dau?

1)E indicat sa achizitionez un aparat de aerosoli? (cum se adm, ce solutii se pun si de cate ori pe zi)? Pustiul meu are 3 ani si 9 luni si aproximativ 14 kg
2) Continui tratam. cu Colargol, chiar daca trec secretiile (10 zile da, 10 pauza-3-4 luni), ?
3) administrez Sinupret si Aerius (pe ce perioada?)

Va multumesc frumos.
0
27-01-2011, ora 19:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. aparatul de aerosoli o sa va ajute enorm
se face cu Jum de fiola ACC + 1 Pic de ulei volatil de eucalipt + ceai cald de musetel
aerius + sinupret 10 zile
colargolul este unicul preparat care poate micsora polipii in volum.. daca el nu ajuta.. o sa trebuieasca de scos polipii
0
27-01-2011, ora 20:06
rodica dumitrascu
Nu este medic/terapeut
rodica dumitrascu
Va multumesc frumos pentru promtitudine.
Adaugă un comentariu / răspuns
90 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •