Sinusuri infundate

Simptome:
-Sinusuri infundate/nas infunda [Afara respir mai bine decat in casa, miscarea ajuta la desfundarea nasului complet din cauza ca provoaca curgerea nasului, la fel si abureala la cap imi desfunda cat de cat nasul pentru putin timp]
-Ameteli daca ma aplec si o mica durere de cap + presiune pe fata
-Oboseala mai tot timpu
-Seara pana Noaptea nasul e foarte enervant si se inchide ba pe o parte ba pe alta, pana se infunda ambele canale | Restu zilei il mai suflu, se mai desfunda si singur depinzand de starea mea
-Stranut
-Mizerie in gat fara afectiuni ale gatului.
-Cel mai mult simptomele sunt prezente dimineata si noaptea
Ce am facut pana acuma:
Am vizitat un medic, l-am informat ca am nasul infundat, sa uitat in nasul meu, in gat si in urechi si am fost intrebat daca am fumat sau am avut alergie la ceva inainte. A gasit ceva inflamatie si m-a intrebat daca folosesc picaturi, apoi mi-a spus ca am deviatie de sept.
>Fumator nu sunt, alergie nu stiu sigur, iar picaturile: DA, le folosesc doar noaptea de ceva vreme (Stiu ca pot creea dependenta), dat fiind faptul ca aerul era rece si uscat + picaturile stiam sigur ca o sa am ceva inflamatie la nas.
Am lucrat intr-o fabrica plina de praf inainte si cand ajungeam acasa trebuia sa-mi scot mucii cu ceva din nas din cauza ca erau negrii de praf si singura alergie stiuta de mine e la parul de animale care e mai mult de cauza psihologica pe baza de trauma din copilarie.
>Folosesc picaturi de ceva luni bune dar ma pot abtine din a le folosii.
>Am fost si la spital, mi s-au facut analize si radiografie si au depistat un inceput de infectie, in rest totul bine
Istoric:
-Mi s-au scos polipii cand eram mic
-Am avut imunitate scazuta cand eram mic
-Sunt tahicardic
Daca puteti va rog sa-mi spuneti ce am exact si cum ar trebuii sa procedez.
-Sinusuri infundate/nas infunda [Afara respir mai bine decat in casa, miscarea ajuta la desfundarea nasului complet din cauza ca provoaca curgerea nasului, la fel si abureala la cap imi desfunda cat de cat nasul pentru putin timp]
-Ameteli daca ma aplec si o mica durere de cap + presiune pe fata
-Oboseala mai tot timpu
-Seara pana Noaptea nasul e foarte enervant si se inchide ba pe o parte ba pe alta, pana se infunda ambele canale | Restu zilei il mai suflu, se mai desfunda si singur depinzand de starea mea
-Stranut
-Mizerie in gat fara afectiuni ale gatului.
-Cel mai mult simptomele sunt prezente dimineata si noaptea
Ce am facut pana acuma:
Am vizitat un medic, l-am informat ca am nasul infundat, sa uitat in nasul meu, in gat si in urechi si am fost intrebat daca am fumat sau am avut alergie la ceva inainte. A gasit ceva inflamatie si m-a intrebat daca folosesc picaturi, apoi mi-a spus ca am deviatie de sept.
>Fumator nu sunt, alergie nu stiu sigur, iar picaturile: DA, le folosesc doar noaptea de ceva vreme (Stiu ca pot creea dependenta), dat fiind faptul ca aerul era rece si uscat + picaturile stiam sigur ca o sa am ceva inflamatie la nas.
Am lucrat intr-o fabrica plina de praf inainte si cand ajungeam acasa trebuia sa-mi scot mucii cu ceva din nas din cauza ca erau negrii de praf si singura alergie stiuta de mine e la parul de animale care e mai mult de cauza psihologica pe baza de trauma din copilarie.
>Folosesc picaturi de ceva luni bune dar ma pot abtine din a le folosii.
>Am fost si la spital, mi s-au facut analize si radiografie si au depistat un inceput de infectie, in rest totul bine
Istoric:
-Mi s-au scos polipii cand eram mic
-Am avut imunitate scazuta cand eram mic
-Sunt tahicardic
Daca puteti va rog sa-mi spuneti ce am exact si cum ar trebuii sa procedez.
3 comentarii

1 citeste pe forum despre Rinta vasomotorie
2 faci consult la gastrologie cu investiagtii fiindca esti o persoana cu reflux gastro esofagian din copilarie
asta e motivul problemelor si a acelei operatii de polpii
2 faci consult la gastrologie cu investiagtii fiindca esti o persoana cu reflux gastro esofagian din copilarie
asta e motivul problemelor si a acelei operatii de polpii

Se pare ca aveti o
-Rinita alergica, vasomotorie
-Deviatie sept nazal
-Sinuzita maxilara
-Reflux gastro-eso-faringian
Tratament prin medicul de familie-aratati-i ce va scriu eu, medic primar ORL=
10 zile=
-Nolpaza 20 mg 1tbx2/zi, inainte de mese
-Augmentin 1g 1tb la 12 ore dupa mese
-Piroxicam 20 mg 1tbx2/zi dupa mese
-Dymistia spray nazal = 2 pufurix2/zi, in fiecare nara si suflati nasul dupa 15 minute, dupa ce sprayul si-a facut efectul.
-Aerius 5mg -1tb dupa mese, seara la culcare.
Veti continua apoi alte 10 zile cu aerosoli cu antibiotic, antialergic si ser efedrinat 1% sau ser fiziologic simplu daca aveti tensiune mare.
Sanatate,
E.Latcan
-
-Rinita alergica, vasomotorie
-Deviatie sept nazal
-Sinuzita maxilara
-Reflux gastro-eso-faringian
Tratament prin medicul de familie-aratati-i ce va scriu eu, medic primar ORL=
10 zile=
-Nolpaza 20 mg 1tbx2/zi, inainte de mese
-Augmentin 1g 1tb la 12 ore dupa mese
-Piroxicam 20 mg 1tbx2/zi dupa mese
-Dymistia spray nazal = 2 pufurix2/zi, in fiecare nara si suflati nasul dupa 15 minute, dupa ce sprayul si-a facut efectul.
-Aerius 5mg -1tb dupa mese, seara la culcare.
Veti continua apoi alte 10 zile cu aerosoli cu antibiotic, antialergic si ser efedrinat 1% sau ser fiziologic simplu daca aveti tensiune mare.
Sanatate,
E.Latcan
-

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24are cornetele marite
- 1nas infundat si raguseala doar dimineata
- 39nas infundat, dureri de urechi
- 3De vreo cateva zile imi "joaca" nara stanga a nasului
- 1Nas infundat cu polipi mariti
- 343A facut de 3 ori puroi in gat, nas infundat si doarme cu gura deschisa
- 1tuse si nas infundat
- 2Nas infundat, respiratie ingreunata si uneori ameteli
- 2nas infundat si durere la inghitire pe dreapta
- 3Nas infundat tot timpul de 2 ani
- 1Nas infundat