ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 363738 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
09-07-2011, ora 21:23
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Didona, din pacate nu prea pot sa-ti dau vesti bune ! Daca FA-ul sotului tau este persistent/permanent nu sint sanse sa scape de ea definitiv decit prin ablatie ! Partea buna este ca macar e asimptomatic, dar de pastile va fi dependent pe viata - desigur daca nu face ablatie ! De asemenea, e bine ca a fost totusi descoperit si i se administreaza anticoagulantul, ferindu-l astfel de formarea cheagurilor de singe si de un eventual, feri doamne, atac cerebral. Eu stiu suficiente persoane care sint asimptomatice si, la fel ca sotul tau, isi vad relativ linistiti de viata.
Din FA persistent/permanent nu se prea iese singur, i se va aplica electroconversia care-l va readuce in ritm sinusal pentru o perioada, dupa care urmeaza - cu mare probabilitate - recaderea in FA. Alt soc, alta revenire, alta recadere - cam asta este evolutia. Si va veni momentul cind nu i se vor face nici socuri, pentru ca nu se fac nici acestea asa, la infinit !
Nu reiese din mesajul tau daca sotul are si vreo problema cardiaca de fond, ori totul se petrece pe cord altminteri sanatos, doar cu niste circuite si focare aberante ? Ecocardiografie si monitorizare holter ati facut ? Unde locuiti ?
0
10-07-2011, ora 14:31
myruna70
Nu este medic/terapeut
myruna70
Am fost la Cluj, am stat internata 3 zile si mi s a recomandat conversia pentru inlaturarea fibrilatiei.Pentru urgentare am incercat un transesofagian pe care nu l am suportat.Dupa 3 saptamani de sintrom cu INR intre 2 si 3 mi a zis medicul RADU ROSU pentru care am o stima deosebita, sa revin pentru efectuarea electrosocului.
Doamne, Uliana, cat de trista am mai fost si prin spital, imi era gandul numai la tine, sa te sun si sa mi dai o speranta.In tine aveam cea mai mare incredere, tu erai psihologul de care aveam nevoie, dar n am indraznit sa te deranjez.
In cele din urma am sunat o pe Mika si mi a confirmat ca sotul ei se simte bine dupa conversie si mi a dat acea gura de oxigen necesara.
Acum depresia s a instalat mai puternica, mai sigura pe ea si nu stiu de mai am curaj sa mai plec la drum.Aseara m am simtit rau dupa 3 sferturi de sintrom, o senzatie ca iese sangele prin vene, oricum era ciudat, poate era si de la starea mea de anxietate.Mi s a recomandat si digoxin dar imi vine sa ma las de toate medicamentele si sa ma las in voia Domnului.L am rugat pe domnul doctor sa mi faca o schema cu antiaritmice dar a spus ca dupa conversie, conversie care dupa cum ma simt acum din punct de vedere psihic, nu cred c am s o fac.
O rog pe doamna care a scris recent, sa ne tina la curent cu situatia sotului in cazul in care se converteste, la el sunt sanse mari de reusita, atat timp cat nu oboseste si nu simte fibrilatiile.Ii recomand spitalul dce recuperare Cluj, personalul e deosebit de la medici pana la infirmiere.Sanatate multa va doresc si sa auzim de bine
0
10-07-2011, ora 20:30
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Myruna, de zile in sir ma gindesc la tine si ma intrebam unde ai disparut, ce faci, ce-i cu tine.Imi permit sa-ti spun ca esti o mica fetita caraghioasa, trebuia sa suni, nu ma deranjezi nicicind, uite acum am sunat eu la tine, la 20.20, mi-a intrat casuta ta vocala. Cupul sus, vorbim, nu e dracul atit de negru pe cit pare !
Te rog INSISTENT, cu toata seriozitatea, nu abandona sintromul, e foarte important sa fii ferita de eventualele cheaguri de singe. Adu-ti aminte de ce a patit si Hoffy !!
Vei face si ecografia transesofagiana, si conversia, vei ajunge in ritm sinusal, va fi bine, ai sa vezi !!!
0
10-07-2011, ora 21:09
Mika69
Nu este medic/terapeut
Mika69
Myruna imi pare rau sa aflu ca te lasi doborata de depresie.In aceste momente, trebuie sa te gandesti ca exista cazuri mult mai grave decat ale tale, cazuri in care nu se poate face absolut nimic, cazuri care au boli ireversibile si grave.Tu ai o speranta si ar trebui sa ta agati de ea cu toata puterea.Sotul meu a stat 2 ani si a ezitat daca sa faca sau nu aceasta interventie iar acum e foarte fericit ca poate lucra fara sa oboseasca fara sa ameteasca si sa simta ca-i sare inima din piept.Si ii pare rau ca n-a luat mai repede aceasta decizie si s-a chinuit astfel.Chiar daca ar reintra in fibrilatie(Doamne fereste+) macar un timp a simtit ce inseamna sa fie aproape normal.Cine are probleme de sanatate trebuie sa fie optimist si cu siguranta se vor rezolva toate, mai devreme sau mai tarziu.Te rog din suflet sa te ridici, sa speri si sa mergi sa faci ce ti-a recomandat dr Rosu.Voi fi alaturi de tine cu gandul.
0
10-07-2011, ora 22:00
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Chiar acum am venit de la plimbarea care am banuit ca ma v a scoate din starea depresiva incare sunt dar nici pe departe.
Va multumesc mult ca sunteti alaturi de mine.M a cuprins o teama inexplicabila, o anxietate puternica din care sper sa ies cat mai curand.Nu tre sa va simtiti obligate sa scrieti aici de cate ori scriu si eu, simt nevoia sa ma descarc, si o fac prin scris.
Uliana am sa te sun maine, acum am de curatat peste, sotul e pescar
noapte buna
0
11-07-2011, ora 10:15
didona76
Nu este medic/terapeut
didona76
Draga Uliana multumesc pt raspuns. FA -ul sotului meu se petrece pe un cord sanatos iar la ecocardiografie i s-a spus ca e ok, nu sunt probleme iar de monitorizare holter -care banuiesc ca e cea cu aparatul ala portabil, mic- nu a facut. A fost monitorizat cu un aparat mare cat timp a stat internat in spital, dar nu ma pricep, nu stiu daca fac acelasi lucru.
Noi locuim in Fundulea(CL), la doar 36Km de Bucuresti, unde si lucram, de altfel.Facem naveta zilnic, cum se spune.
Vine in fiecare saptamana sa-si faca INR -ul la spitalul unde a fost internat, la Angelescu, sub supravegherea Dr. Sarca, o doamna tare de treaba. A zis ca va trebui sa-l trimita pt soc electric in alta parte, nu i-a zis unde. Dar din discutiile de mai sus am inteles ca cel mai bine ar fi sa ne facem o programare la Dr Vatasescu, la Floreasca.
Oricum suntem tulburati, sumele necesare pt ablatie nu le avem, iar sotul meu nici nu indrazneste sa se gandeasca la asa ceva(mentionez ca avem deja niste credite pt casa care ne-am construit-o si la care mai e mult de munca).Ba mai mult, de cand a descoperit ca este bolnav a ramas si fara servici, urma sa-si schimbe locul de munca atunci cand a depistat ca e in FA, iar cei la care tb sa inceapa nu l-au mai angajat. Va trebui sa-i platesc asigurarea medicala sau nu stiu, sa-l prind coasigurat la mine, nu ma prea pricep, ma interesez intre timp.
O sa mai revin aici cu intrebari, vad ca sunt oameni de bine si asta ma face sa mai am putina speranta.
O zi buna, chiar daca este asa cald...
0
11-07-2011, ora 11:46
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Didona draga, din acest motiv te-am si intrebat unde locuiti, intrucit voiam sa-ti propun sa il contactati pe dr. Vatasescu. Veti fi pe miini de mare maestru ! Rezolva neaparat povestea cu asigurarea, altminteri totul va costa enorm !Mai vorbim, aveti grija de voi !
0
24-07-2011, ora 19:24
stoica dragos
Nu este medic/terapeut
stoica dragos
Pentru toti cei ce sufera de TPSV sa se duca la spitalul din Timisoara Institutul de boli cardio vasculare :).
0
24-07-2011, ora 19:26
stoica dragos
Nu este medic/terapeut
stoica dragos
TOTI CEI CE SUFERA DE TPSV DUCETIVA IN TIMISOARA LA INSTITUTUL DE BOLI CARDIO VASCULARE. LA DOMNUL IVANICA GABRIEL SPER CA VAM FOST DE AJUTOR :).
0
24-07-2011, ora 21:09
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Sau duceti-va, de exemplu, la Tg. Mures la Spitalul Judetean, la Prof. Dr. Dan Dobreanu, sau la Cluj la Spitalul de Recuperare la dr. Radu Rosu sau la Iasi la Centrul de Cardiologie de la Spitalul Parhon la dr. Mihaela Grecu sau la Bucuresti la Spitalul Floreasca la dr. Radu Vatasescu sau la Spitalul Universitar la dr. Calin Siliste sau la Spitalul Colentina la dr. Alexandru Deutsch.
Sper ca v-am fost de ajutor! :-)
0
17-08-2011, ora 09:39
Paunescu.Valentin
Nu este medic/terapeut
Paunescu.Valentin
Buna ziua, sunt din Brasov si de 3 ani si ceva sufar de Taficardie paroxistica supraventriculara repetitiva si Miocardita,..
am citit toate postarile voastre si ma bucur ca v-am descoperit,.Pana acum 2 saptamani nu credeam sau nu stiam ca exista remediu pentru problema mea, credeam ca o sa fiu dependent toata viata de pastile,
Ultima criza am avut-o acum 2 saptamani cand am ajuns la urgenta in Brasov unde am aflat ca pot face o operatie la Timisoara la Domnul Dr Ivanica, am vb cu dansul si pe 5 septembrie trebuie sa-l sun sa vad cand ma poate programa.
Imi este putin teama dar nu mai rezist psihic asa.Intrebarea mea este cam cat mai costa operatia ?cate zile stai internat si care sunt riscurile acestei interventii??(stiu ca s-a mai discutat pe tema asta...imi cer scuze ca ma repet)
astept un raspuns de la voi.
multumesc si multa sanatate!!
0
17-08-2011, ora 16:34
ionelapop
Nu este medic/terapeut
ionelapop
buna,

Daca ma poate ajuta cineva cu ceva informatii despre Doctorul Marius Andronache-Cluj, un contact, adresa email, spitalul unde activeaza, ceva..orice..ne-a fost recomandat de o dna doctor din bucuresti pt ablatie;ni s-a recomandat sa cerem parerea atat a dansului cat si a domnului doctor Vatasescu.

oricui ma poate ajuta ai multumesc anticipat.
0
17-08-2011, ora 18:07
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Dr. Andronache nu lucreaza la Cluj, lucreaza si este stabilit la Nancy in Franta. Vine uneori la Cluj pentru a face unele ablatii de fibrilatie atriala sau altele mai dificile. Daca vrei sa iei legatura cu dansul trebuie sa vorbesti cu dr. Radu Rosu de la Spitalul de Recuperare Cluj.
Dr. Vatasescu lucreaza la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.
0
17-08-2011, ora 23:00
didona76
Nu este medic/terapeut
didona76
Buna seara,
Revin cu nu prea multe noutati despre stare de sanatate a sotului meu. In continuare este in FA, cu sintrom, metoprolol, doar ca i-a scos amiodarona, era foarte agitat in timpul somnului, avea cosmaruri si am inteles ca de la ea erau.Inca n-am ajuns la nici unul dintre doctorii mentionati in mesajele dvs, dar nici nu stiu foarte bine ce sa facem.Daca urmeaza acest tratament cu strictete, care sunt riscurile ?Boala avanseaza? E greu sa crezi ca esti bolnav cand nu ai simptome, asa cum este sotul meu.Refuza sa mearga si la alt cardiolog.Merge periodic si-si urmareste INR-ul, ba mai nou, nu-l mai face saptamanal, acum tb sa mearga in septembrie, ultima data cand a facut a fost 29.07.2011.Nu mai fluctueaza valoarea, e mai stabila, undeva intre 1.4 -1.8.
Daca ma puteti lamuri in ce priveste avansarea boli sau a complicatiilor care pot aparea chiar daca urmeaza tratamentul, va rog sa-mi raspundeti, astept cu mare interes.
O seara buna tuturor!
0
18-08-2011, ora 08:49
Paunescu.Valentin
Nu este medic/terapeut
Paunescu.Valentin
De domnul Dr Ion Tintoiu, din Bucuresti, stie cineva ceva?
pe 2 sept am programare la dansul pt a 2 opinie inainte sa ma hotarasc sa ma duc la Timisoara pentru ablatie.
0
18-08-2011, ora 09:06
ionelapop
Nu este medic/terapeut
ionelapop
Buna,

Multumesc frumos pentru raspuns.Cu domnul Dr. Vatasescu am luat legatura vroiam sa mai cerem o parere si la dnul Dr. Andronache-in cazul asta Dr. Rosu.Va rog totusi daca puteti sa ma ajutati cu un contact, adresa mail, daca activeaza la o policlinica particulara, locuiesc in Bucuresti si mi-ar fi mai usor daca as stabili o programare.

Multumesc frumos.
0
18-08-2011, ora 09:37
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din pacate nu imi permit sa fac publice pe forum telefonul mobil sau adresa de e-mail a dr. Rosu. Doar sa sunati la Spitalul de Recuperare Cluj (gasiti pe Internet datele), sa cereti la sectia de Cardiologie si acolo sa il cereti la telefon pe dr. Rosu.
Valentin, Dr. Tintoiu nu se ocupa si nu a avut niciodata de a face cu electrofiziologia cardiaca (partea cardiologiei care se ocupa si de ablatii). Asa ca opinia dumnealui nu vad cum te-ar ajuta asa de tare. In acelasi timp nu inteleg de ce trebuie sa te duci tocmai la Timisoara pentru o astfel de interventie, cand o poti face in Bucuresti?
0
18-08-2011, ora 10:14
ionelapop
Nu este medic/terapeut
ionelapop
Multumesc pentru raspuns, daca e posibil va pot da eu adresa mea de email sa-mi trimiteti detaliile acestea.

Va multumesc anticipat.
0
18-08-2011, ora 10:16
hoffy
Nu este medic/terapeut
hoffy
Sunt dator moral ulian-ei de noutati, cu care ma conversez de ceva timp pe acest site. Nu mai imi aduc aminte daca ti-am spus ca de la ablatie fac in fiecare luna holteer. La primul de la o luna mi-a iesit 12 episoade de fibrilatie cu durate intre 1-2 secunde pana la 5-6-8 minute cu un timp total de 50 minute si f. f. multe extrasistole care ocupau peste jumatate din timpul monitorizat. Mi s-a mai corelat un pic tratamentul, iar ieri am facut holteer de a doua luna Am simtit o inbunatatire progresiv constanta iar rezultatul a fost: nici o fibrilatie, dar pana la cicatrizarea totala au mai evadat cateva extrasistole dar fara consistenta a mai mult de 3-4 batai aiurea. Cel mai bucuros sunt ca am retrimis rezultatul examenului dr-lui. Andronache si cu ajutorul lui Dumnezeu daca merge totul bine, dupa holteer-ul de a treia luna, in primul rand scoatem acest nociv dar atat de vital Sintrom, in locul lui urmand sa iau Aspirina, pe langa reducerea la jumatate in prima faza a Flecain-ei. Sa nu-ti mai spun ca inainte de a-mi demonta aparatul, am iesit in curte si am frecat portbagajul masinii cu o perie si solutie, asta doar ca sa fac efort
Cine este mai demult pe scest site a citit despre mine ca din nefericire am trecut prin multe probleme din cauza acestei nenorocite de fibrilatie incepand din 2007; multe spitale atat din Bucuresti (de unde sunt) cat si din tara si din afara Dupa toate acestea cu parere de rau spun ca o data declansata aceasta fibrilatie, ne inbatam cu apa rece crezand ca mai scapam de ea cu medicamente, cu electrosocuri, cu odihna sau eu stiu ce leacuri babesti
ABLATIA este singura sansa destul de mare cu care poti sa te faci bine, in rest ne chinuim. Conteaza ENORM sa nu taraganati momentul de a face acest pas, deoarece sanse sunt mai mari la debutul bolii, intoxicarea cu medicamente de care sa nu mai vorbim si nu in ultimul rand deformarea cordului in timp datorita aritmiilor si tahicardiilor. O sa mai revin peste o luna dupa urmatorul holteer
Vad ca cineva intreaba de dr. Tintoiu. Este un medic in varsta, foarte multa experienta cardiologica, dar nu uitati ca electrofiziologia (care se ocupa de repararea tulburarilor de ritm) este o alta mancare de peste. Dansul stiu ca este de gasit la Spitalul Militar, poate are consultatii si la cab. particular, dar nu stiu. A fost comandantul spitalului multi ani, cu operatii pe cord deschis, implanturi, si toate cele si sigur v-a spune ca ablatia este unica cale de a scapa de aritmie. Acum depinde unde vrei sa te duci sa o faci
Sanatate la toata lumea
0
18-08-2011, ora 10:20
Paunescu.Valentin
Nu este medic/terapeut
Paunescu.Valentin
Salut Arm-Med, de la clinica Regia Maria mi s-a recomandat domnul Dr Ivanica din Timisoara, sincer ma sperie gandul ca iar o sa fac o criza, din fericire eu nu fac 200 b/min, cel mai mult am facut 160 b/min si am intrat intr-un tremurat care m-a speriat rau, pastilele nu ma ajuta mai deloc, iau metoprolol 1/zi dar nu simt nimik.
Din tot ce am citit aici inca nu am inteles care sunt riscurile acestei interventii...si daca se face si prin casa de asigurari.
In 2008 am fost internat la Targul Mures la domnul dr Panturu E, si de atunci de 2 pe an ma duc la control la dansul sa vad cum e stadiul dar nu mi-a zis niciodata de aceasta interventie si ma intreb daca a fost reavointa sau la mine nu e nevoie de ablatie, nu stiu ce sa cred.
Multumesc
1
18-08-2011, ora 13:10
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut cu drag tot poporul "fibrilat"!!
Fratilor, ascultati-l pe ARM-MED in primul rind, pe Hoffy si pe mine: de FIBRILATIE ATRIALA nimeni pe lumea asta n-a scapat prin medicamente, care pot cel mult sa tempereze simptomatologia, s-o faca suportabila, dar in nici un caz sa ne scape de blestemata aritmie. Cred ca si de ciuma bubonica am putea scapa, dar de FA - niciodata fara ablatie, si nici asta nu-i sigur ca din prima !!!
Chiar daca FA-ul apare initial pe cord sanatos si este asimptomatic, in cele din urma deformeaza atriile, stingul mai ales, care daca se dilata peste masura devine el insusi un impediment in ablatie.
Desigur, dincolo de partea financiara (bafta noastra, a fibrilatilor, sa mai si coste cit costa cateterele!) faceti ablatie cit mai repede, cit sinteti asimptomatici sau in faza paroxistica. Cind lucrurile o vireaza spre persistent/permanent devine tot mai complicat, daca nu chiar imposibil, sansele de reusita scazind dramatic.
Se adauga povestea cu anticoagularea obligatorie pentru prevenirea avc-ului. Gramada de diverse medicamente incepe sa atace alte organe (plamin, tiroida, ficat) - pe scurt, ruinare totala! Si cind te vezi si simti in halul asta vine rapid si caderea psihica, sa fie tacimul complet !! Cine insa ia anticoagulant n-are voie sa ia antidepresive si alte categorii intregi de medicamente (antibiotice, antiinflamatoare). Se creeaza niste cercuri vicioase din care pur si simplu nu mai stii cum sa iesi, ajungi sa-ti doresti moartea - numai sa se termine dracului cu toate odata !!!
Nu vreau sa fiu patetica, nici sa maresc spaimele si panicile nimanui, dar asta e sinistra realitate !

Didona, INR-ul sotului tau nu e satisfacator, trebuie sa depaseasca 2, dar cel mai bine sa se apropie de 3 (2, 70-2, 80) pentru a fi realmente ferit de formarea cheagurilor de singe !!

Paunescu.Valentin, daca as avea "doar" tpsv-ul tau demult as fi facut ablatia si eram din nou om !!! Unde mai pui ca pe tine nici nu te costa oficial nimic, intelegi ce vreau sa zic !

Hoffy, ma bucur pentru tine si-ti tin pumnii in continuare, asteptind noi vesti bune !

Sa nu mire pe nimeni ca nu toti medicii recomanda sau vorbesc despre ablatie. Multi dintre cardiologii diagnosticieni, mai cu seama cei mai in virsta, nici n-au auzit de procedura. In materie de ablatie un cardiolog-electrofiziolog e chemat sa-si dea parerea avizata. Iar din acestia din urma avem in tara 11, mari si lati, ba 12, daca-l socotim si pe dr. Andronache, cel ce face naveta Franta-Cluj

CONCLUZIE: cine poate sa faca ablatie sa nu stea pe ginduri, s-o faca, nu numai fibrilatia, dar nici o alta forma de aritmie NU SE VINDECA cu medicamente, ne face doar viata tot mai amara !!!
0
18-08-2011, ora 14:04
Paunescu.Valentin
Nu este medic/terapeut
Paunescu.Valentin
Draga uliana,
mersi de raspuns, cu siguranta spre asta ma indrept, vreau sa fac aceasta procedura cat mai repede cu putinta, acu 2 saptamani am aflat despre acest studiu si ca pot sa scap de aceasta tahicardie care imi ruineaza viata incet dar sigur,
Din cauza ca am luat prea mult aspenter am facut si o gastroduodenita, asa ca tin si un pic de regim si dupa cum crezi si alte pastile(ca nu luam destule)
Pe langa tahicardia paroxistica supraventriculara repetitiva(despre care nu stiu prea multe/gen cat de grav e?/spre ce ma indrept/etc) mai am si o Miocardita.
cat despre partea cu psihicul ai mare dreptate(chiar daca tine de fiecare dintre noi in parte) eu ma simt, deja imi este frica sa plec mai departe de casa, unde plec ma interesez cat de aproape este spitalul, imi iau o tona de pastile dupa mine, etc...etc...eram un om f sociabil (unii spun ca vb prea mult :) , acuma nu prea imi mai arde sa vb cu nimeni ) cad incet incet in depresie... singurul lucru la care ma gandesc e ca putea sa fie si mai rau...:)

incodata mersi mult si multa sanatate!!!
0
18-08-2011, ora 14:42
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Valentin, la Tg. Mures poti sa faci ablatia la Spitalul Judetean la Prof. Dr. Dan Dobreanu. Sau la Bucuresti la dr. Radu Vatasescu de la Spitalul Floreasca sau la dr. Alexandru Deutsch de la Spitalul Colentina sau la dr. Calin Siliste de la Spitalul Universitar.
Pentru cei ce vor sa mai discutam adresa mea de e-mail este -*

(*modificat de admin)
0
12-09-2011, ora 23:06
nutinuty
Nu este medic/terapeut
nutinuty
sotul a facut ablatie pe data de 5 09 011 la dr cozma timisoara este un om de milioane si sper ca totul o sa fie bn el facea crizele din 3 an 3 luni anca nu stiu ce o sa fie daca a reusit sau nu dr zicea ca garanteaza 98 la suta dar asi dori sa aflu cum te simti dupa ablatie an prima luna sotul nu zice nimic dar mie mi se pare obosit
0
20-09-2011, ora 01:02
laurabv
Nu este medic/terapeut
laurabv
eu am facut ablatie la dc. Vatasescu in iulie anul trecut nu este ceva de speriat dar m-a ajutat mult felul de a vb.in timpul interventiei calm si mai glumea asta m-a facut sa nu-mi fie frica, are mana usoara.Cand mi s-a pus stimulator cardiac tricameral operatia a fost inceputa de dc.Dobreanu si a terminat dc.Vatasescu, dar am simtit tot in prima parte dar in a doua parte a fost mai usor.Ma simt bine dar trebuie sa fac niste analize la ficat, ma gandesc sa nu fie tratamentul prea tare si nu am luat nimic de protectie iar de ceva timp ma cam doare in partea dreapta jos in rest ma comport normal nu m-am ferit sa nu ridic ca s-ar putea rupe un electrod e adevarat ca nu fac exces de sare si nu sunt o carnivora inraita am momente cand ma enervez o cam ia razna un pic, dar mai cred, ca depinde foarte mult si de optimismul fiecaruia ce v-a fi, v-a fi, mergem inainte, curajul face jumatate din operatie.
0
20-09-2011, ora 11:57
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Buna Laura !
Daca esti amabila, vrei sa ne dai si niste amanunte?
Foarte interesant ceea ce spui, eu n-am mai auzit de interventii comune dr.Vatasescu/prof.dr.Dobreanu, ne trezesti curiozitatea !
Ce tip de aritmie ti s-a ablatat si stimulator tricameral de ce ti s-a pus ?
Multumesc si numai bine !
0
20-09-2011, ora 18:20
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Au mai fost cateva astfel de interventii comune, pot sa confirm.
0
20-09-2011, ora 22:04
laurabv
Nu este medic/terapeut
laurabv
buna.anul trecut pe 02.05. am mers la urgenta ca aveam batai puternice de inima simteam umarul srang greu si aveam senzatia ca mi se inegresc unghiile si asta dupa 3-4ore de stat acasa, mai tarziu am aflat ca daca mai intarziam 5min. faceam infart, m-au internat si mi-au spus ca am insuficienta cardiaca cls.II-III, CMDcu fct.sist.alterara, insuficienta mitrala gr.III, insf.tricuspidica gr.III, si inca ceva dar nu inteleg scrisu, nu ma pricep la termenii med.in iulie am fost internata ptr. dos. de pensionare, atunci s-au facut cateva interventii la spit.judetean bv.la care au participat doc.Dobreanu, doc.Vatasescu si inca o dm. doctor care nu i-am retinut numele.Dimineata am facut ablatie si dupmasa la ora18, interventia ptr. stimulator.Pot spune ca in acea noapte am colindat pe culoar ba am urcat si un etaj sa vad ce fac fostele colege de camera.Am avut doamne care dupa ablatie abia mergeau dar eu nu aveam nimic, de aceea spun ca tine de spiritul si curajul fiecaruia.Doctorii sunt buni amandoi dar mi-a ramas la suflet Vatasescu ptr. felul de a vb. in timpul operatiei.Nu pot sa spun ca nu mi-a fost teama ptr.ca atunci cand treb. sa-mi puna perf. asis. m-a intepat de5 ori desi venele sunt vizibile la mine dar nu curgea sange parca inghetase, dar a vb.frumos m-a incurajat si a incep.operatia.
0
20-09-2011, ora 22:38
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Laura draga, ce sa zic, fain diagnostic si bogat, nu te-ai incurcat cu fleacuri. Ma bucur ca ti-au reusit interventiile, ca te simti bine si, pe deasupra, mai esti si curajoasa. Un psihic bine stapinit e de mare ajutor la casa omului.
Pe dr. Vatasescu l-am cunoscut si eu, iti impartasesc parerea, este o persoana absolut formidabila.
Multumesc pentru amanunte si-ti doresc sanatate!
0
21-09-2011, ora 14:44
laurabv
Nu este medic/terapeut
laurabv
buna uliana.multumesc ptr. vb. tale si mai ales umorul care il fol. in vb. conteaza enorm, boala mi-a descoperit-o dc. Oboroceanu si m-a preluat dm.dc.Bobescu, ambele foarte precise la diagnostic si trebuie sa le multumes din suflet ca datorita lor am ajuns pe mana dc.Vatasescu, dar vreau sa te intreb daca la trat. pe care il iau ar treb. sa iau ceva de prot.a ficatului si stomacului, carvedilol50mg, 2pe zi, spironolactona25mg, 1pe zi, enap5mg, 1jum.dim.siseara, aspenter75mg1pe zi, desi cred, ca medicul de fam.ar trebui sa stie.pot sa spun ca la contr.din iulie la un an de la op.FEVS=45%la fel ca in martie si au spus ca e forte bine, nu am avut posib. sa intreb prea multe ptr. ca nu au timp nici sa respire, contr.il fac la spit. floreasca.am42 de ani, 54-55kg, si1, 60 inaltime, nu cred, ca ar fi trat. tare dar nu am fost adepta pastilelor si nu prea am luat decat daca am fost nevoita sa le iau.pe cel actual il iau cu regularitate.multumesc si o zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 363738 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •