Recuperare și simptome post-ablație - sindrom WPW

02-06-2023
Cristi. I.
Nu este medic/terapeut
Cristi. I.
Soția (33 ani) a reușit să se opereze de sindrom WPW prin ablație (radiofrecvență) la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca. Are deja o lună de la operație.

La externare a primit indicații ca în următoarele 3 luni să evite să ridice dar și că mișcarea e bine-venită.

Totuși, după ablație au început durerile de cap, care continuă și azi. De asemenea, și piciorul prin care s-a introdus cateterul încă o doare, cel puțin la fel de tare ca la început. Doctorul cardiolog curant i-a spus că există anumite simptome post-ablație, care pot dura până la 3 luni (s-a sfătuit și cu medicul care a operat-o).

Durerile de cap sunt, în principal, în zona frunții - deasupra ochilor - dar și în spate. Stomatologic nu are nimic, oftalmologic nu are nimic, neurologic nu are nimic, pulmonar nu are nimic, endocrinologic nu are nimic (conform consultului de la fiecare specialitate).

În schimb e sub tratament cu vit. D, datorită unei carențe descoperită anul trecut.

De asemenea, are gastrită și reflux gastroesofagian, tratate cu Controloc la început, continuat cu Helides, acum luând doar Gaviscon.

De vreo 2 săptămâni își monitorizează tensiunea arterială și pulsul dimineața după trezire și seara, TA fiind, în medie, 90/70 dimineața și 100/75 seara. Pulsul în timpul acestor măsurări este între 75 și 100.

Așadar, simptomele acum: dureri de cap, dureri la piciorul cu incizia, tensiune mai mică decât normal, amețeli ușoare, artefacte vizuale ușoare (nu tot timpul zilei), ”ceață” mentală ușoară (nu tot timpul zilei).

Pot fi acestea doar simptome post-ablație sau se ”strecoară” altă afecțiune printre ele?

Cum ați trecut prin intervenția de ablație în cazul sindromului WPW?
5 comentarii
1
02-06-2023, ora 21:48
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Poate si un consult la ORL ar fi bine de facut.
1
04-06-2023, ora 12:07
Andra.s
Nu este medic/terapeut
Andra.s
Buna! Si eu am facut in 24.05 crioablatie de sindrom WPW tot la Spitalul de Recuperare din Cluj. Pot sa intreb la ce medic a fost? Si eu m-am confruntat cu dureri de cap, usoare ameteli dupa ablatie. De asemenea si piciorul inca doare ( am doar 11 zile de la ablatie). Uneori simt niste batai mai puternice in piept. Si eu am tensiunea mica.. la mine asa este de regula. Cred ca acestea sunt simptomele post-ablatie pentru ca le-am auzit la mai multa lume... multa sanatate si recuperare rapida!
0
05-06-2023, ora 13:01
Cristi. I.
Nu este medic/terapeut
Cristi. I.
@gladys: a fost și la ORL (cu radiografie de sinusuri) și totul e in regulă.

@Andra.s: Dr. Simu i-a efectuat ablația. Dvs la ce doctor ați fost?
Multă sănătate și dvs!
1
05-06-2023, ora 15:46
Andra.s
Nu este medic/terapeut
Andra.s
Eu la dr Rosu.
1
05-06-2023, ora 15:48
Andra.s
Nu este medic/terapeut
Andra.s
Poate si din cauza tensiunii are acele dureri de cap. Si eu am tensiunea mai mica si am uneori ameteli.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de așteptare pentru ablație ar putea reduce riscul de recurență a fibrilației atriale
  • Ablația cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablația cu radiofrecvență în tratamentul fibrilației atriale la pacienții cu insuficiență cardiacă
  • Ablația ar putea oferi rezultate mai bune decât medicația pentru tahicardia ventriculară
  •