ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
14-04-2009, ora 20:07
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Mersi mult Gabriel_pop! Cate o vorba buna iti da putere, sa stii :)
0
14-04-2009, ora 21:45
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
anmar, despre "omorat" nodul sinusal... Doamne Fereste!!! Cine ti-a spus asa ceva? Sper ca nu un medic, ca in acest caz trebuie sa il ocolesti de departe. Hai sa ne auzim pe e-mail sa discutam mai pe indelete.
0
15-04-2009, ora 14:44
castilia
Nu este medic/terapeut
castilia
multumesc armmdt pt. ca m-ai ajutat sa dau de Vatasescu si mii de multumiri dr. Vatasescu. Ieri la 17, 15 am facut ablatia iar la ora 22, 30 eram acasa.Va doresc tuturor Paste fericit!
0
15-04-2009, ora 17:46
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare la toata lumea !!!ARMMDT apelez cu incredere din nou la tine.Poti sa-mi dai un sfat ledat de controlul meu medical! ieri am vb cu Prof. Dobreanu si mi-a spus ca un simplu ekg este de ajuns ca sa isi de-a seama de starea mea! Am ramas surprins de faptul ca totul e asa simplu, mai ales in conditile in care ieri dupa un mini antrenament sportiv de 20 minute m-am simtit putin rau...dupa antrenament pulsul meu a ramas constant undeva in juruj valorii de 100 batai/ minut pana azi pe la amiaz cand a scuzut undeva la 80b/min dar creste foarte usor la cea mai mica miscare. Mentionez ca nu am mai patit asa ceva dupa ablatie. Cand totul parea bine. apare aceasta problema. Am mai facut efort, si mai mult decat acum.dar de ce apare tocmai acum? Despre ce o vb? Vad in fiecare zi pe forum lucruri frumoase de la pacienti si fosti pacienti ai Dr. Vatasescu si ma gandesc oarecum cu ciuda ca nu am venit la Bucuresti pentru ablatie, desi aveam posibilitatea. Dar se poate sa vin macar la un control? Sincer aici lucrurile sunt abordate evaziv, veau sa mai cer o parere. Nu sunt speriat si nici disperat... dar prea pare totul simplu la exterior. Nu te lamureste nimeni cu nimic. Eu de pe forum acesta am aflat de problemele si simtomele post-ablatie, de aici am aflat care ar fi cauzele si cum le-am putea evita...cu alte cuvinte m-ai lipsea sa-mi fac ablatia on-line si nu mai aveam nevoie de medic. Sunt foarte suparat si nu vreau sa pun la indoiala profesionalismul nici unui medic...dar cred ca se poate mai multa transparenta. In rest multa sanatate la toata lumea.
0
15-04-2009, ora 20:21
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
gabriel, stai linistit ca Prof. Dobreanu este un medic bun. In general, in cazul anumitor tipuri de tahicardii, un EKG poate fi, intr-adevar, suficient pentru a iti da seama daca pacientul mai are sau nu vreo problema legata de tahicardia respectiva. In cazul tau, ca sa fii complet linistit, eu zic ca un test de efort ar fi cel mai edificator. Fa un test de efort si vezi cum iese. Daca e OK atunci stai linistit, tahicardia ta a disparut. Testul de efort il poti face cam in orice cabinet de cardiologie, in general.
Cat despre medici, ganditi-va ca, la situatia din Romania, un doctor e obligat sa vada zilnic poate zeci de pacienti. Imaginati-va ca daca ar sta numai 10 minute de vorba cu fiecare asta i-ar lua cam 5-6 ore. Daca mai are si anumite functii care implica si activitati organizatorice si administrative... s-a terminat, nu-i ajunge o zi. De aceea, uneori, pacientii au sentimentul ca doctorul ii cam expediaza si sunt nemultumiti ca nu se discuta mai mult cu ei. Eu sunt de acord cu ei si ii inteleg sa fie nemultumiti, mai ales ca persoanele suferind de diverse afectiuni au nevoie de o atentie sporita, dar hai sa privim si din punctul de vedere al medicului. Nu zic, sunt, intr-adevar, unii care, chiar daca ar avea timp, tot la fel s-ar comporta. Dar, din cauza celor pe care le-am explicat mai devreme, nu putem pune automat un verdict negativ oricarui medic care nu comunica prea mult.
0
16-04-2009, ora 11:43
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare la toata lumea !!!
ARMMDT multumesc inca o data pentru sfaturi. Nu vreau si nu mi-a trecut in cap sa blamez intr-un fel sau altul imaginea unui doctor sau in cazul meu a prof. Dobreanu, tot ceea ce spuneam eu este urmatorul aspect. desi toate ekg-urile mele arata foarte bine, la efort imi creste pulsul datorita faptului(asa cred) ca sunt foarte in urma cu pregatirea fizica, sunt de fapt la pamant cu pregatirea fizica, nu mi-a facut nimeni acel test de efort pentru ca au considerat ca nu e cazul!!! Dar nu mi-ai spus ca pot interveni aspecte de genul asta. Pe scrisoarea medicala scrie clar...fara restrictii la efort. Este foarte adevarat faptul ca inainte de ablatie la cel mai mic efort la antrenamente pulsul meu era 130b/min, iar acum nu cred ca depaseste 110/min la un efort mult mai mare. Dar totusi creste si este foarte regulat. Unde fac pregatirea exista tot timpul un medic care imi masoara frecventa din 5 in 5 minute si de fiecare data m-a asigurat ca nu sunt probleme. Adevarul este ca dupa ablatie am ramas cu diagnosticul de tahicardie inadecvata, care din pacate nu cred ca se va putea rezolva, fapt pentru care s-a optat pentru continuarea tratamentului cu Concor 5mg/zi. Vizavi de testul de efort, eu nu obosesc repede, singurul lucru semnalat de mine este faptul ca am pulsul mai mare, dar in nici un caz cum era inante de ablatie. Inainte de ablatie am facut antrenament si cu puls 160 in ritm sinusal la efort moderat. Acum la acelasi efort nu trec de 100b/min. Nu as vrea sa-mi mai bat "un cui in cap" si cu gandul ca ar mai fi ceva!!! Banuiesc ca daca ar fi avut suspiciuni nu mi-ar fi dat mana liber sa fac ce-mi pofteste inima. Asa cred eu !!! Poate ma lamuresti si tu!!! Te rog!!! Multumesc anticipat bsi o zi cat mai placuta le toata lumea.
0
16-04-2009, ora 11:56
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Salut Gabriel!

Sa iti creasca pulsul la efort e perfect normal. Si, de asemenea, e adevarat ca cu cat gradul tau de antrenament e mai scazut, cu atat o sa creasca mai mult pulsul. Eu, de exemplu, cand lucrez la bicicleta stationara, ating si chiar depasesc usor 170 / min si nu am nici o problema, nu e nimic anormal.
Eu am zis de testul de efort ca te-am vazut agitat si ca sa te lamuresti definitiv si sa scapi de un stres. Si faptul ca nu obosesti repede nu este atat de interesant din acest punct de vedere, eu m-am referit la acest test pentru ca, la frecvente cardiace ridicate, pot fi demascate anumite tahicardii sau alte probleme. Dar si eu cred ca daca ai fi avut vreo problema nu ti s-ar fi dat liber la efort, fara restrictii. Asa ca stai linistit.
0
16-04-2009, ora 16:33
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Multumesc din suflet pentru raspunsuri!!! Imi esti de foarte mare ajutor !!! Nu cred ca voi fi vreodata capabil sa iti multumesc sufient !!! Intr-adevar esti omul potrivit la locul potrivit!!! Tot respectul pentru tine ca persoana, pentru activitatea si cunostiintele tale. Acum sunt convins ca daca era vb de altceva cu siguranta s-ar fi vazut la studiul electrofizilogic. Vb. cu o doamna doctor care imi spunea ca singurul lucru care nu s-a facut dar care se putea deduce ar fi fost o coronografie, dar ca la varsta mea este exclus acest lucru si ca daca ar fi fost ceva din acest punct de vedere s-ar fi vazut atat la studiu electrofizilogic cat si la ekg. Apropo am un ekg de toata frumusetea. Voi scana toate documentele legate de aceasta tahicardie si cu permisiunea ta, te voi anunta cand le voi trimite pe adresa de mail. Multumesc inca o data pentru tot si sanatate la toata lumea.
0
16-04-2009, ora 20:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Coronarografia este pentru a verifica starea arterelor coronare. Nu cred ca ai vreo problema din acest punct de vedere, pentru ca te-ar fi durut la efort sau, daca era mai grav, chiar si in repaus si, de obicei, se vede in general pe ECG si cu atat mai mult la testul de efort daca sunt probleme de acest gen.
0
16-04-2009, ora 21:56
iulian.a
Nu este medic/terapeut
iulian.a
Seara buna si sanatate tuturor. Draga Armmdt, esti extraordinar, am remarcat in primul rand faptul ca ai reusit sa dstrugi bariera psihologica dintre pacient si medic si sa reconstruiesti increderea in inimile oamenilor. Sufar si eu de aceeasi afectiune ca si majoritatea fratilor de suferinta de mai sus, tahicardie. Motiv pentru care indraznesc si eu sa apelez la sfaturile tale. Am 28 de ani, cu 7-8 ani in urma, in timp ce eram soldat in termen, am fost diagnosticat prima data cu tahicardie paroxistica sindrom WPW. Eram intr-o criza si m-au dus cei de la infirmeria unitatii la spitalul militar, unde prin manevre vagale (nu stiu ce inseamna asta) si izooptin au reusit sa ma scoata din criza. De atunci am avut nenumarate crize, din care am reusit sa ies singur asezandu-ma in diferite pozitii. Am fost la diversi medici cardiologi in diferite spitale si policlinici din bucuresti, care in urma ECG, au zis ca nu e grav si ca nu se trateaza si sa incerc sa observ ce anume imi cauzeaza crizele si sa elimin aceste cauze. De ceva timp am auzit de aceasta ablatie, din cate vad nu e ceva foarte complicat. Poti, te rog, sa ma indrumi ce ar trebui sa fac pentru a scapa de vechea mea prietena tahicardia. Acest tip de tahicardie se poate vindeca prin ablatie? Multumesc pentru timpul si atentia acordata acestui forum. Multa, multa sanatate tuturor si sarbatori fericite.!!

PS
Imi poti da te rog o adresa de email sau un nr de telefon unde sa te pot deranja cu cevaintrebari. Multumesc.
0
16-04-2009, ora 22:10
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Buna Iulian!

Inima (ca, de altfel, intregul organism) este inervata de sistemul nervos vegetativ, care are componentele simpatica si parasimpatica. Manevrele vagale au ca scop stimularea sistemului nervos parasimpatc, ceea ce, pentru anumite tahicardii, poate determina oprirea lor. Manevrele vagale pot fi diverse, de la masaj al sinusului carotidian (in lateral si la baza gatului), diverse pozitii, expirarea fortata... De aceea asezandu-te in diverse pozitii iesi, uneori, din tahicardie.
Daca vrei sa discutam mai pe indelete scrie-mi - si, de asemenea, citeste toate mesajele de la inceput, ca cred ca o sa te mai lamuresti in unele privinte.
Bafta!
0
18-04-2009, ora 09:12
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Buna la tuturor!
In primul rand as dori sa va urez SARBATORI FERICITE!!!
Din pacate in dimineata asta m-am trezit cu o raceala pe cap.si mai am doar 1 sapt. pana la ablatie...habar n-am ce medicamente sa iau ca sa ma refac cat mai repede, si care sa nu aiba efecte anticoagulante sau altele... :(( Armmdt, scuze ca te deranjez chiar si de sarbatori, insa ma tem ca nu cumva raceala sa influenteze ablatia (adica sa se amane din cauza asta...) si as vrea sa ma tratez pana atunci. Ce zici de vitamina C de 1000 mg? Ce alte medicamente pot lua?
Multumesc anticipat!
Va doresc tuturor sanatate si un weekend placut!
0
18-04-2009, ora 09:46
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Daca ablatia este peste o saptamana poti lua niste aspirina 2-3 zile. Ideea e ca cel putin cu 3 zile inainte de ablatie sa nu mai iei, ca aspirina este anticoagulanta.
Despre vitamina C e OK, dar de ce nu incerci, in loc de pastile, sa iti iei niste lamai si sa bagi limonada cu miere cat mai multa (mai ales ca e si placuta la gust)? Plus eventual niste portocale... Stiu ca e contrar reclamei de la televizor, dar eu zic ca e mai bine. Dar, daca nu se poate, merge si vitamina C pastile.
Daca ai si febra, in loc de aspirina (nu impreuna cu ea) poti lua 2-3 zile niste Paracetamol. Daca ai probleme si cu nasul poti lua chiar Paracetamol Sinus. In principiu, daca nu e o raceala foarte puternica, nu ar trebui sa influenteze ablatia.
Succes!
0
18-04-2009, ora 10:14
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Armmdt, iti multumesc din suflet pentru sfatul tau!!!
Imi cer inca o data scuze, ca te deranjez de sarbatori cu chestiile astea.Te intrebam de medicamente, fiindca lamaia si mierea sunt primii, pe care oricum le iau in caz de raceala :)
Oricum, sper sa treaca pana vinerea viitoare...
Mersi foarte mult!
O zi frumoasa!
0
20-04-2009, ora 12:04
bbdd
Nu este medic/terapeut
bbdd
un salut tuturor ca nou venit ! Am citit aproape toate comentariile postate si as vrea sa aduc si eu aprecierile mele pentru ceea ce face Armmdt. Am avut si eu probleme cu crize de tahicardie paroxistica care apareau de cateva ori pe an incepand cu varsta de 40 ani, acum am 60. In timp acestea s-au indesit si s-au lungit resimtindu-le foarte neplacut. Ultimele crize la interval de saptamani m-au adus la spital cu salvarea si astfel am aflat din EKG-ul facut in criza ca aveam flutter atrial. Intr-o asa conjunctura am aflat ca exista dr. Siliste la Sp. Municipal specializat in electrofiziologie la care in final am ajuns sa fac operatia de ablatie in conditii foarte suportabile. Trebuie sa observ ca in toate comentariile citite pe acest forum nu am aflat de un pacient care sa fi facut ablatie la acest doctor. Ca evolutii dupa ablatie trebuie sa spun ca la o saptamana am facut un control constatandu-se existenta unor extrasistole dese care au disparut in urmatoarea luna simtindu-ma in general bine si fiind multumit ca am scapat de belele. Totusi...dupa doua luni de la operatie (pe 17.04.09) a aparut o noua criza ca cele precedente din care am iesit din nou spontan dupa cca 15 minute dar care m-a dezamagit privitor la rezultatul operatiei facute. Mi-ar prinde bine o parere a lui Armmdt - daca e bine sa ma adresez din nou dr Siliste sau sa solicit o programare la dr.Vatasescu
0
20-04-2009, ora 14:58
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
In general vorbind, in cazul ablatiilor, este vorba de distrugerea din punct de vedere electric al unui tesut intracardiac. In particular, vorbind despre flutter-ele atriale, in comparatie cu alte tipuri de aritmii, acest tesut care trebuie distrus se intinde pe o suprafata mai mare si are o grosime mai mare. Dupa ablatie urmeaza perioada de vindecare. In cadrul acestei perioade se poate intampla ca o parte din tesutul care a fost ablatat sa isi revina si sa se reia conducerea, existand, astfel, conditii pentru declansarea vechii tahicardii. De obicei printr-o reinterventie scurta se rezolva aceasta problema. Asa ca sfatul meu ar fi sa il contactati pe dr. Siliste din nou, sa ii spuneti despre noua criza aparuta si sa va programati pentru un studiu electrofiziologic. Daca in timpul studiului se constata ca portiunea de tesut care trebuia ablatata nu este distrusa complet, se vor mai aplica inca vreo cateva tiruri de ablatie si gata. Sau, e posibil, poate sa fie alt tip de tahicardie, adica flutter-ul sa fie rezolvat, dar sa fie si altceva. Ceea ce, de asemenea, se poate descoperi in cadrul studiului. Este posibil sa fiu si eu prezent si sa fac interventia impreuna cu dr. Siliste. Si stati linistit, dr. Siliste este un medic bun, nu trebuie sa va faceti probleme cu privire la priceperea si capacitatea sa.
0
21-04-2009, ora 23:24
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Buna tuturor!
Maine ma duc la Bucuresti...iar vineri voi avea ablatia. Armmdt, si tu vei fi acolo? Sper sa te intalnesc, sa-ti multumesc personal pentru sfaturi si incurajari :)
Ahhhh, si raceala mi-a trecut, mai am niste simptome, dar f. putine. Slava lui Dumnezeu ca nu tusesc :)
Sanatate la toata lumea si numai bine!
0
22-04-2009, ora 02:35
nicolero
Nu este medic/terapeut
nicolero
Armmdt, nu mai inteleg nimic :))). Tu la ce spital lucrezi ?
0
22-04-2009, ora 02:37
nicolero
Nu este medic/terapeut
nicolero
Kity, tinem pumnii:). Curaj. si reusita 100 %.
0
22-04-2009, ora 09:42
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
nicolero, eu nu lucrez numai intr-un spital, ci colaborez cu toate centrele si spitalele mari din tara ;-)

Kity, o sa fiu si eu la ablatie, cel putin asa am stabilit cu dr. Vatasescu.
0
22-04-2009, ora 10:40
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare tuturor!!!
ARMMDT imi poti spune te rog care este timpul optim de refacere dupa ablatie? Ma refer la aparitia batailor , rapide, amorteala pe partea stanga a corpului si toate celelalte! Momentan ma simt bine, dar intreb pentru ca se intampla de mai am divese manifestari si as vrea sa le raportez corect!!!1 Multumesc anticipat! KiTY3 iti tin pumnii! Sunt sigur ca va fi bine!!! Multa sanatate la toata lumea
0
22-04-2009, ora 11:17
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Eu zic ca cel putin o luna - o luna si jumatate.
0
23-04-2009, ora 10:52
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare la toata lumea!!!
ARMMDT multumesc pentru raspuns. Te-am intrebat in ideea in care nu pot lega o saptamana la un loc fara sa zic ca nu am nici o problema!! Nu sunt disperat sa le caut, dar le simt!! Ieri de exemplu am facut o cadere de tensiune foarte frumoasa!! Mi-a fost destul de rau! Plus de alta resimt inca batai neregulate ale inimii!! Parca e un blestem!! cand spun in sfarsit ma simt bine, a doua zi sigur resimt ceva! Acum facut ekg pentru control dupa ablatie, am mers la spital dupa ce am facut un efort destul de sustinut, am avut o frecventa de 115b/min, dar un ritm cat se poate de normal, fara modificari in faza terminala! Am mers intentionat asa (plus ca pana in sectie am alergat vreo 4 etaje) ca sa vad daca exista totusi ceva! Dar nimic, frecventa mai mare generata de efort si atat! Am impresia ca beta-blocantul( Concor 5mg/zi), imi scade prea tare tensiunea!!! Oricum de cand iau Concor nu urc mai mult de 110/70 si dupa efort! In spital de exemplu fara beta blocant 5 zile am avut 120/80 constant (chiar si in ziua cand am venit de la ablatie). Duminica mai merg odata sa ma intalnesc cu medicul care m-a trimis la Prof. Dobreanu, ptr ca pe dansul nu prea il pot gasi! De azi am inceput cu Concor 2.5mg/zi1 Sunt curios de manifestarile inimii!!! Multumesc inca o data ptr tot si speram sa auzim de bine!! O zi placuta tuturor!!
0
23-04-2009, ora 11:23
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Gabriel, am impresia ca la tine e si o oarecare stare de anxietate. Vorbeste cu medicul tau, poate iti da un tratament usor, care sa te ajute sa treci peste aceasta perioada (2 pastilute de Xanax de 50mg pe zi ar fi o doza foarte mica si, 2-3 saptamani, poate ar fi de folos). De asemenea poate ar fi bine sa incerci un holter de 24 de ore sa vedem daca inregistreaza ceva, tinand cont ca spui ca senzatiile pe care le ai apar destul de des. Iar cu tensiunea, intr-adevar, cam mica. Acum, ce sa zic, in general e bine sa ai tensiunea cat mai mica atat timp cat nu ai simptome. Dar asta se regleaza din medicatie. E posibil ca doza de Concor sa fie un pic cam mare, dar sfatul meu e sa nu ti-o modifici dupa ureche, ci discuta cu medicul inainte.
0
23-04-2009, ora 11:38
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
gabriel_pop asa cum spune si armmdt si eu am avut stare anxioasa (si cred ca inca o mai am putin) si am luat cam o luna xanax. Mai iau si acum cand simt ca am luat-o pe aratura. Am fost la control si abia atunci, dupa ce am vb cu Dl. Dr. m-am linistit. Asa ca incearca sa iei putin xanax si o sa vezi ce bine te simti. Tensiunea a oscilat si la mine in prima luna si ceva iar acum s-a stabilizat in jur de 12/8, asa ca ai putina rabdare cu organismul tau sa se adapteze.
Veste buna este ca acum ma simt si eu ca un om normal si am din ce in ce mai rar starile anxioase

Multa sanatate tuturor
0
23-04-2009, ora 12:44
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!

Vreau sa fiu inteles ca nu am nici un fel de emotie vizavi de crizele de TPSV. Din punct de vedere a activitatii cardiace nu sunt probleme, atat ca resimt batai neregulate din cand in cand. Am avut aceasta cadere de tensiune si am vb. aseara cu medicul si mi-a recomandat sa injumatatesc doza. Nu am stiut ca manifestarile pe care le-am avut ieri sunt legate de hipotensiune, le-am mai avut in timpul tratamentului cu Concor, si tot timpul le-am raportat la altceva! Pur si simplu mi-e greu sa trec peste toate! De holter nu am vb pana acum, voi vb.cu medicul!! Sin acum sunt putin ametit dar nu pot sa spun ca este starea mea de ieri! NU as avea nici o problema daca as gasi modalitatea de-a trece cu bine peste aceasta perioada post-interventionala! Nu sunt speriat si nu imi fac nici un fel de griji, pur si simplu nu mai am rabdare si incredere!! NU stiu cand se vor sfarsi aceste simtome, ce sunt si de ce se manifesta! De ce tocmai mie? Ma uit pe forum si vad ca sunt persoane care se simt extraordinar dupa interventie, iar eu nimic! Nu e tocmai comod!! va multumesc inca o data si sper intr-o revenire spectaculoasa! ARMMDT Xanax sa-l iau de maine sau sa merg la medic? Nu ma afecteaza din punct de vedere a activitatii la servici??Multumesc anticipat!!!
0
23-04-2009, ora 13:40
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Discuta cu medicul despre cum iti recomanda sa iei Xanax-ul. Oricum ai nevoie de o reteta, ca altfel nu poti sa-l cumperi (decat daca ai "cunostinte" pe la vreo farmacie ;-) ). Despre interactiuni, nu iti fa griji, numai ca nu e recomandat consumul de alcool pe perioada tratamentului cu Xanax. In rest nu sunt probleme.
0
23-04-2009, ora 13:49
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Prompt ca tot timpul !! Multumesc mult! Sper sa fie bine!! Va tin la curent!!! Salutare la toata lumea si o zi cat mai placuta!!!
0
23-04-2009, ora 15:26
nae_mihhaela
Nu este medic/terapeut
nae_mihhaela
buna ziua.ultima criza am facuto sambata iar de atunci in fiecare zi dupa amiaza simt tulburari de ritm.a mai trecut cineva prin asa ceva?imi este frica sa mai ies singura din casa?tratamentul care il iau vad ca nu ma ajuta cu nimic?am uitat diagn care mi sa spus:fibr a paroxistica.o zi buna va doresc
0
23-04-2009, ora 16:06
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Mihaela, din pacate, deocamdata, in Romania nu se poate face nimic pentru fibrilatia atriala decat tratament medicamentos. Dar cam in 2-3 luni eu zic ca o sa se inceapa si la noi ablatiile pentru astfel de tahicardii. Cand se va intampla acest lucru o sa anunt pe forum. Despre frica, nu ai de ce, nu se moare din fibrilatia atriala. Bine, in timp apar probleme, deci trebuie rezolvata, dar daca mai stai cateva luni nu se intampla nimic, nu-ti fie frica. E doar o senzatie neplacuta. Mai ales ca nu ai fibrilatie persistenta sau permanenta, ci doar scurte episoade care apar aleator. Urmareste forumul ca sa vezi cand vor incepe ablatiile pentru asa ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •