2 pilule lipsă
Buna ziua, folosesc anticonceptionale Yasmin de 2 luni. Luna asta nu am avut bani sa-mi cumpar un blister nou, dar mi-a dat o prietena un blister inceput. Sunt doua pilule lipsa din 21. As putea sa il folosesc cu incredere sau e acelasi lucru daca nu iau deloc? Va multumesc!
3 comentarii
La Yasmin, toate pilulele unei folii au aceeasi compozitie. Prin urmare, cel mai bine este sa utilizati folia primita si, spre sfarsit, sa va cumparati o folie noua din care sa luati ultimele doua zile, completandu-va cu doua pilule din ea ultimele doua zile care va lipsesc pana la 21. Astfel, o folie cu doua pilule lipsa se va "rostogoli" de la luna la luna, precum datoria publica a guvernului de la un an la altul.
Alternativ, puteti si sa nu luati de loc ultimele doua pilule. Nu veti iesi de sub protectie, daca intre folii pauza este de 7 zile si nu mai mult. Inconvenientul acestei alternative este ca "ciclul" va veni mai devreme.
Alternativ, puteti si sa nu luati de loc ultimele doua pilule. Nu veti iesi de sub protectie, daca intre folii pauza este de 7 zile si nu mai mult. Inconvenientul acestei alternative este ca "ciclul" va veni mai devreme.
@ M.D. | Dr. Mihnea DRAGOMIR - Medicina de familie, Bucuresti
Aveti idee cate avorturi timpurii provoaca pe an utilizarea acestor pilule ?
As vrea sa stiu un numar.
Aveti idee cate avorturi timpurii provoaca pe an utilizarea acestor pilule ?
As vrea sa stiu un numar.
@clara_p:
Nu se poate spune cate avorturi timpurii rezulta in urma pilulelor contraceptive, deoarece marea majoritate a acestor avorturi au loc in faze atat de precoce, incat nici nu sunt percepute ca avorturi, ci sunt percepute, cel mult, ca sangerari mai neobisnuite.
Nu se poate spune cate avorturi timpurii rezulta in urma pilulelor contraceptive, deoarece marea majoritate a acestor avorturi au loc in faze atat de precoce, incat nici nu sunt percepute ca avorturi, ci sunt percepute, cel mult, ca sangerari mai neobisnuite.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4am uitat pastila... exista riscul sa fiu insarcinata?
- 10uitarea unei pastile
- 2am uitat 2 pastile de anticonceptionale
- 3cred ca am uitat pastila
- 4am uitat pastila si am luat-o dupa 11 ore
- 2penultima pastila din folie uitata
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 5am uitat pilula (ultima pastila din folie)
- 4Pastila omisa in saptamana 3
- 0Prima pastila din blister uitata...sunt insarcinata?
- 4Uitat Logest!
- 1Pastila uitata
- 3Logest pilula 11 uitata
- 1Pastila de a doua zi si anticonceptional
- 0Contraceptive.Risc de a ramane gravida daca am uitat pastila dupa contactul sexual.
- 0Yasmin
- 0Am uitat sa iau anticonceptionalele !
- 0Am uitat 3-4 zile la rând sa iau pastilele la ora obișnuita.
- 0Pastila pierduta si trecerea de la un contraceptiv la altul
- 1Am o nelamurire - am uitat sa iau pilula Yasmin
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: