Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă

©

Autor:

Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
Conform unui studiu realizat de cercetători de la mai multe universități din SUA și America de Sud, exercițiile fizice de rezistență ar putea remodela țesutul inimii.

Cercetarea s-ar realizat pe șoareci și a constat în analiza modului în care genele erau exprimate la cei care alergau pe o bandă timp de 30 de minute comparativ cu cei care nu făceau efort fizic. S-a observat că după doar o sesiune de alergare pe bandă, exprimarea genelor implicate în repararea ADN-ului deteriorat crește ca răspuns la activitatea fizică. Acest mecanism ar putea explica protecția pe care activitatea fizică o oferă inimii.

Rezultatele studiului sunt valabile și pentru oameni, având în vedere că genele analizate sunt reglate într-o manieră similară la șoareci și oameni. Totodată, rezultatele sugerează că exercițiile fizice ar fi cel puțin la fel de importante pentru sănătatea inimii, la fel ca alimentația sănătoasă și colesterolul.

Studiul reprezintă și un pas înainte în înțelegerea biologiei inimii, iar studii viitoare ar putea ajuta la găsirea de noi tratamente pentru probleme de inimă și la creșterea speranței de viață.

Studiul a fost publicat în Experimental Physiology.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 03-10-2021 | creare: 08-02-2017 | Vizite: 1763
Bibliografie
Endurance training may have a protective effect on the heart, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315704.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  •