Enzimele de editare genică observate în acțiune prin imagistică 3D

©

Autor:

Enzimele de editare genică observate în acțiune prin imagistică 3D
Pentru prima dată, oamenii de știință au captat imagini de înaltă rezoluție, tridimensionale ale unei enzime de editare genetică observată în acțiune.
Imaginile, capturate folosind o tehnică numită microscopie electronică criogenică, dezvăluie informații noi despre modul în care funcționează CRISPR-Cas9 și pot ajuta cercetătorii să prevină o gamă largă de boli umane cauzate de mutații ADN, de la cancer la fibroza chistică și boala Huntington.

Pentru a înțelege mai bine secvențele de evenimente implicate în proces, cercetătorii au folosit tehnologia cryo-EM. Rezultatele publicate în Nature Structural and Molecular Biology sunt bazate pe imagini clare care descriu mișcările moleculare treptate, care apar în cursul tăierii ADN-ului de către Cas9.

„Una din principalele obstacole care împiedică dezvoltarea unor instrumente mai bune de editare a genei care utilizează Cas9 este că nu aveam nicio imagine despre cum sunt realizate mutațiile ADN”, a spus cercetătorul studiului, Miljan Simonovic.

CRISPR-Cas9 este un instrument de editare a genei în care enzima Cas9 acționează ca un foarfece molecular, capabil să taie ADN-ul. Odată ce enzima face tăieturi în ADN-ul, în locurile specifice, pot fi făcute inserții și modificări, schimbând astfel secvența ADN.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-07-2019 | creare: 19-07-2019 | Vizite: 518
Bibliografie
Gene-editing enzymes in action. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190708122359.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiul reparării ADN-ului crește perspectivele pentru tehnologia de editare a genelor
  • Editarea genelor cu CRISPR devine mai sigură, după reproiectarea proteinei Cas9
  • O nouă tehnică bazată pe CRISPR corectează mai multe erori genetice
  •