Efectul consumului de bere asupra țesutului miocardic după leziuni oxidative
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu publicat în revista Antioxidants a explorat impactul antioxidanților din băuturile fermentate asupra bolilor cardiovasculare la nivel molecular. Mai exact, cercetătorii au investigat asocierea dintre consumul de bere și răspunsul transcriptomic al inimii la stresul oxidativ cauzat de ischemia miocardică.
Studiul a implicat femele de porci hrănite cu o dietă hipercolesterolemică și împărțite în diferite grupuri. Unul au primit bere în doză mică, altul bere în doză moderată, iar un grup de control nu a primit bere. După o perioadă de hrănire, porcii au suferit ischemie miocardică simulată și au fost sacrificați 21 de zile mai târziu.
Cercetătorii au analizat expresia genelor în țesutul inimii și au efectuat analize de îmbogățire a setului de gene pentru a evalua efectele diferitelor doze de bere. Ei au descoperit că consumul moderat de bere a modificat semnificativ expresia genei inimii în comparație cu grupul de control. Consumul moderat de bere a dus la o scădere a activității genelor implicate în procesarea ARN și spliceozom, în timp ce berea cu doze mici a avut un impact minor.
Studiul a examinat, de asemenea, efectele consumului de bere asupra răspunsului imunitar și a inflamației. Berea în doză mică a inhibat genele răspunsului imun, în timp ce consumul moderat de bere a stimulat exprimarea acestora. Aceste efecte au fost dependente de doză.
În general, descoperirile au indicat că consumul de bere la niveluri scăzute până la moderate ar putea avea efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare prin influențarea expresiei genelor, a inflamației și a răspunsului imunitar. Studiul a sugerat că înțelegerea mecanismelor din spatele acestor efecte ar putea duce la noi intervenții terapeutice și nutriționale pentru recuperarea post-ischemie miocardică.
sursa: News Medical
foto: Viiviien/Shutterstock.com
Studiul a implicat femele de porci hrănite cu o dietă hipercolesterolemică și împărțite în diferite grupuri. Unul au primit bere în doză mică, altul bere în doză moderată, iar un grup de control nu a primit bere. După o perioadă de hrănire, porcii au suferit ischemie miocardică simulată și au fost sacrificați 21 de zile mai târziu.
Cercetătorii au analizat expresia genelor în țesutul inimii și au efectuat analize de îmbogățire a setului de gene pentru a evalua efectele diferitelor doze de bere. Ei au descoperit că consumul moderat de bere a modificat semnificativ expresia genei inimii în comparație cu grupul de control. Consumul moderat de bere a dus la o scădere a activității genelor implicate în procesarea ARN și spliceozom, în timp ce berea cu doze mici a avut un impact minor.
Studiul a examinat, de asemenea, efectele consumului de bere asupra răspunsului imunitar și a inflamației. Berea în doză mică a inhibat genele răspunsului imun, în timp ce consumul moderat de bere a stimulat exprimarea acestora. Aceste efecte au fost dependente de doză.
În general, descoperirile au indicat că consumul de bere la niveluri scăzute până la moderate ar putea avea efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare prin influențarea expresiei genelor, a inflamației și a răspunsului imunitar. Studiul a sugerat că înțelegerea mecanismelor din spatele acestor efecte ar putea duce la noi intervenții terapeutice și nutriționale pentru recuperarea post-ischemie miocardică.
sursa: News Medical
foto: Viiviien/Shutterstock.com
Data actualizare: 18-05-2023 | creare: 18-05-2023 | Vizite: 370
Bibliografie
Can beer intake improve heart health following oxidative injury?, link: https://www.news-medical.net/news/20230516/Can-beer-intake-improve-heart-health-following-oxidative-injury.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O nouă metodă de tratament pentru pacienții cu ateroscleroză
- Dieta mediteraneană reduce riscul de insuficiență cardiacă, în special la femei: rezultate ale unui studiu european
- O nouă formulă, îmbunătățită, de substitut al sării pentru a reduce hipertensiunea arterială
- Muvalaplin - un medicament inovator pentru tratarea nivelurilor crescute de Lipoprotein(a), o formă de colesterol rău, până acum netratabilă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Desi nu consum alcool decat f rar, intr-o zi m-am intins mai mult si am baut cam 3 l de bere
- Beau zilnic 2 l de bere
- Picioare umflate de la bere
- Nu pot sa -ragai- dupa ce beau bere sau suc
- Inima schioapa
- Bere - diabet tip 1