Dispozitivele purtabile ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Dispozitivele purtabile ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43111.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Potrivit concluziilor, ce urmează a fi prezentate în cadrul sesiunilor științifice ale Asociației Americane a Inimii, datele colectate cu ajutorul dispozitivelor purtabile pot fi folosite pentru identificarea pacienților cu risc de BCV, care ulterior pot primi recomandări din partea clinicienilor, scopul fiind cel al prevenirii apariției afecțiunilor cardiovasculare. În prezent, însă, întocmai cei cu risc pentru BCV sunt cei care poartă cel mai rar astfel de dispozitive.
Dispozitivele de sănătate purtabile, folosite pentru măsurarea sau urmărirea activității fizice și a unor parametrii de sănătate, ar putea îmbunătăți gestionarea bolilor cardiovasculare prin auto-monitorizarea în mod continuu a unor parametrii cardiaci esențiali, care indică sănătatea inimii, precum frecvența cardiacă, activitatea electrică cardiacă sau tensiunea arterială. Persoanele care folosesc dispozitive purtabile pot fi cu ușurință urmăriți și evaluați de către clinicieni, ceea ce permite simplificarea actului medical și îmbunătățirea standardelor de îngrijire.
În cadrul studiului actual, cercetătorii au analizat datele de sănătate ale peste 9.300 persoane care au răspuns în cadrul sondajului HINTS (un sondaj care investighează tendințele naționale privind informațiile de sănătate). Participanții au raportat dacă au utilizat dispozitive purtabile de sănătate, cât și dacă sufereau de boli cardiovasculare sau dacă prezentau factori de risc pentru bolile cardiovasculare (precum hipertensiune arterială, diabet zaharat sau obezitate). Dintre participanții la studiu, aproape 10% sufereau de boli cardiovasculare, în timp ce 55% prezentau un risc crescut de boli cardiovasculare.
Analiza a arătat că persoanele care au cea mai mare nevoie de dispozitive purtabile pentru monitorizarea sănătății, precum pacienții cu boli cardiovasculare, au fost tocmai cei care le-au purtat cel mai puțin. Principalele limitări ale studiului sunt reprezentate de faptul că nu toți participanții au răspuns în cadrul sondajului și că datele au fost auto-raportate de către participanți, astfel că siguranța lor ar putea fi pusă la îndoială.
sursa: News Medical
Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 277
Bibliografie
The use of wearable health devices by cardiovascular disorder patients and those at an increased risk of cardiovascular disorders in the US, link: https://www.news-medical.net/news/20221102/The-use-of-wearable-health-devices-by-cardiovascular-disorder-patients-and-those-at-an-increased-risk-of-cardiovascular-disorders-in-the-US.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O nouă procedură promițătoare de implantare valvulară pentru regurgitarea tricuspidiană
- Care sunt efectele expunerii la un aer poluat asupra sănătății cardiovasculare?
- Somnul suficient este legat de un risc mai scăzut de hipertensiune arterială la adolescenți
- Rezolvarea enigmei sfingolipidelor în boala coronariană
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni