Bolile cardiace apărute prematur, legate de utilizarea recreativă a tutunului, alcoolului și a drogurilor ilicite
Autor: Teodorescu Mihai
Consumul de băuturi alcoolice în scop recreativ, fumatul și consumul de droguri crește riscul de apariție a afecțiunilor cardiace premature la tineri, în special la femeile mai tinere, constată cercetări recente publicate în revista Heart.
Cei care utilizează în mod regulat patru sau mai multe substanțe sunt de nouă ori mai susceptibili de a fi afectați, arată rezultatele studiului.
Numărul de cazuri noi de boli de inimă a crescut la adulții tineri, dar rolul potențial al consumului de substanțe recreative nu este pe deplin clar. Pentru a cerceta acest lucru, cercetătorii au explorat dacă utilizarea recreativă a tutunului, canabisului, alcoolului și a drogurilor ilicite ar putea fi legată de afectarea prematură a arterelor. Studiul se bazează pe informațiile furnizate bazei de date naționale Veterans Affairs Healthcare și a registrului VITAL (Veterans with Premature Atherosclerosis).
Boala cardiacă extrem de prematură a fost definită ca un „eveniment”, cum ar fi un atac de cord, angina pectorală sau accident vascular cerebral înainte de vârsta de 40 de ani, în timp ce boala cardiacă prematură a fost definită ca un eveniment cardiac apărut înainte de vârsta de 55 de ani la bărbați și înainte de vârsta de 65 de ani la femei.
În cadrul studiului au fost identificați aproximativ 135.000 de subiecți cu boli cardiace premature și peste 7.500 cu boli cardiace extrem de premature. Utilizarea recreativă a oricărei substanțe (alcool, tutun sau droguri) a fost asociată independent cu o probabilitate mai mare de boală cardiacă prematură și extrem de prematură. Pacienții cu boli cardiace premature au fost mai predispuși să fumeze (63% față de 41%), să bea (32% față de 15%) și să consume cocaină (13% față de 2,5%), amfetamine (3% față de 0,5%) și canabis (12,5% față de 3%).
După ce au luat în considerare factorii potențial influenți, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul și colesterolul ridicat, cei care au fumat tutun au fost aproape de două ori mai predispuși să aibă boli de inimă premature, în timp ce cei care au băut recreativ au fost cu 50% mai predispuși să facă acest lucru. Cu cât numărul de substanțe utilizate recreativ este mai mare, cu atât este mai mare riscul de boli cardiace premature, variind de la o dublare a riscului cu utilizarea unei substanțe la un risc crescut de 9 ori pentru cei care utilizează 4 sau mai multe.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Obezitatea poate afecta rezultatele analizelor efectuate pentru identificarea bolilor cardiovasculare
- Terapia genetică locală pentru fibrilația atrială
- Un tratament comun administrat pacienților care se confruntă cu un atac de cord nu oprește daunele asupra mușchiului cardiac
- Hipertensiunea arterială la vârsta mijlocie se corelează cu leziuni cerebrale mai târziu în viață
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni